Njësitë teritoriale në Jemen

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sipas gjendjes në shkurt të 2004-ës, Jemeni administrohej në 12 njësi teritoriale të nivelit të parë, të quajtura muhafazah dhe komunë e po këtij niveli [1] Popullsia e këtyre njësive është si më poshtë:

Governorates of Yemen
Governorates of Yemen
Njësia qendra pop. (2004) rendi
Abyan Zinjibar ??? 1
'Adan Aden 1,000,000 2
Ad Dali' 470,460 3
Al Bayda' Al Bayda 571,778 4
Al Hudaydah Al Hudaydah 2,161,379 5
Al Jawf Al Hazm Al Jawf 451,426 6
Al Mahrah Al Ghaydah 89,093 7
Al Mahwit Al Mahwit 495,865 8
'Amran 872,789 9
Dhamar Dhamar 1,339,229 10
Hadramaut Al Mukalla 1,029,462 11
Hajjah Hajjah 1,480,897 12
Ibb Ibb 2,137,546 13
Lahij Lahij 727,203 14
Ma'rib Ma'rib 241,690 15
Raymah 395,076 ?
Sa'dah Sa`dah 693,217 16
Sana'a San`a' 918,379 17
Sana'a (kyeqytet) 1,747,627 :?
Shabwah `Ataq 466,889 18
Ta'izz Ta`izz 2,438,656 19

Këto njësi ndahen më tutje në 333 njësi të rendit të dytë dhe 2,210 njësi të rendit të tretë. Ndarja vazhdon në 38,284 fshatra (sipas 2001-ës)

Para vitit 1990 Jemeni ishte i ndarë në dy njësi kryesore.

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Qeveria e Jemenit.