Jump to content

Okifenoki ( Park kombëtar )

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
shtrirja e parkut nacional Okifenoki

Parku Okifenoki, është park nacional në SHBA. Okefenokee në shqip do të thotë toka që dridhet, ndodhet në shtetin amerikan të Xhorxhias dhe është emërtuar si “mbreti i kënetave”. Këneta në Okifenoki është 65 kilometra e gjatë dhe ushqen nga 10 mijë në 20 mijë krokodilë.Ky rezervat natyror është gjithashtu streha e shumë kafshëve të egra dhe zogjve. Në serinë “Parqet Kombëtare të Amerikës” sot ju sjellim pamje nga parku Okifenoki në shtetin jugor Xhorxhia.

Ky është moçal, mbreti i të gjithë moçaleve.Me një shtrirje pej 65 kilometrash gjatësi dhe 40 kilometrash gjerësi ai mbulon pjesën juglindore të Xhorxhias.Emri i tij është mes më romantikëve dhe më të ndaluarve në folklorin amerikan, Okifenoki, toka që dridhet.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]