Jump to content

Ortopedagogjia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ortopedagogjia e njohur edhe si Somatopedagogjia është një subdisiplinë e pedagogjisë speciale e cila merret me edukimin special të fëmijëve me invaliditet fizik që manifestohet me çrregullimet e organeve të lëvizjes trupore, me çrregullim të eshtrave dhe muskujve. Fëmijët invalidë klasifikohen në bazë të manifestimit dhe gjendjes së invaliditetit si dhe shkallës së vonesës psikike dhe mentale.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]