Përdoruesi:Dritan Demiraj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Dritan Demiraj
Born 24 Maj 1969
DritanDemiraj.jpg
Dritan Demiraj
Nofka Babai, The Beast
Vendi i lindjes Tiranë, Shqipëri
Pala Albanian Armed Forces
Shërbimi Special Forces
Vitet e shërbimit 1983-2018
Grada Colonel, Ph. D
Njësia SPECIAL FORCES COMMAND
Komandat e patura SOF Regiment Commander
Betejat/luftërat [Lufta e Afganistanit, Pakistan]
Çmimet 1. Presidential Medal "Great Master of Sports" Mr Ilir Meta decree nr: 10779, dated 4 May 2018.

2. Presidential Award. “Golden Eagle Medal” 2011, President of Republic Mr. Bamir Topi decree nr: 6859, Dated 3 Feb 2011.

3. Presidential Award. “Honors Nation” Medal, equivalent to US “Medal of Honor” in Albania, President of Republic, Mr Bujar Nishani decree nr: 8708, dated 12 Sep 2014.

4 Medal as “The best Military Officer” on the occassion of the 100th Anniverssary of Albania’s Independence”, November 23rd 2012.

5. Grand Knight Medal-Given by CISM, Committee International Sport Military as one of the best Military sportsman in NATO, March 2019.

6. Medal of “Gratitude as the best Karate Sportsman of the Century” Karate Federation, November 29th, 2012.

7. “Medal for Special Services” CHOD, 2013.

8. United Nations, New York-Golden Medal Dwait E. Eisenhower". April 2018.

9. “Commander’s Medal” LFC, 2011.

10. “ISAF Medal, Afghanistan” from NATO Secretary General Rasmussen, Afghanistan, 2011.

11. U.S. Army-“Army Commendation Medal” for Excellent Leadership on the Battlefield in the Global War on Terrorism, Afghanistan, 2011.

12. U.S. Army Medal of “Noble Patron of Armor Medal” 2011, Afghanistan 2011.

13.“Career Medal for a 10 year Service in the AAF” CHOD, 2005.

14. “Career Medal for a 15 year Service in the AAF”, JFC, 2007.

15. “Medal for Distinguished Services” MOD, 2007.

16. “Medal for Special Services” CHOD, 2008.

17. “Distinguished Shooter Medal” Brigade Cdr, 2008.

18.“Service Medal” JFC, 2008.

19.Medal for “High Performance in Training Program” JFC, 2008.

20.“Meritorious Master of Sports Medal” Karate Federation, 2009.

21.“Commander’s Medal” JFC, 2009.

22.“Distinguished Shooter Medal” Bde Cdr, 2009.

23.“Medal of Honour for Military Services” CHOD, 2009.

24.“Medal for Distinguished Services” MOD, 2010.

25. “Medal for “High Performance in Training Program” LFC, 2010.

26. “Medal for Life Rescue” CHOD, 2010.

27.“Service Medal” LFC, 2011.

28. “Medal of Golden Eagle” , No. 31, Klik Expo Group, 2011.

29.“Medal for International Services” MOD, 2012.

30.““Career Medal for over 20 years of Service in the AAF”, LFC, 2012.

31. “General’s Star Medal” , No. 1931, Klik Expo Group, 2012.

32.Dritero Agolli Price as the most distinguish writer on Terrorist and Defense, May 2018.

33. "Great Constantine" Price. Royal Court of Albanian. January 2018.

34. Golden Medal in Karate, 1991.

35. Golden Medal in Karate, 1992.

36. Golden Medal in Karate, 1993.

37. Golden Medal in Karate, 1994.

38. Golden Medal in Karate, 1995.

39. Golden Medal in Karate, 1996.

40. Golden Medal in Karate, 1997.

41. Golden Medal in Karate, 1998.

42. Bronx Medal in Karate, Turkey, 1998.

43. Golden Medal in Karate, FYROM, 1991.

45. Golden Medal in Karate, 1999.

46. Golden Medal in Karate, 2000.

47. Golden Medal in Karate, 2001.

48. Silver Medal in Karate, 2002.

49. Golden Medal in Kick-Boxing, 1995.

50. Golden Medal in Kick-Boxing, 1996.

51. “Medal as a Sport Master” Karate Federation, 1996.

52. “Gold Medal in Pistol Marksmanship” Infantry School Hammelburg, Germany, 2003.

53. “Silver Medal for Sniper Marksmanship” Mountain & Winter Warfare School, Mittenwald, Germany, 2005.

Lidhjet COMMANDER
Punë të tjera Autor

Jeta-Karriera Politike dhe Ushtarake.[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dritan Demiraj ka filluar karrierën ushtarake nga viti 1983 dhe doli ne lirim me kërkesën e tij në muajin Qershor 2018 pas 35 vite karriere të suksesshme. Pas mbarimit me sukses të Akademise Ushtarake, Akademise se Mbrojtjes, Akademise se Policise, etj ai diplomohet nga Kolegji i Lartë i Mbrojtjes dhe Qëndra e Studimeve Strategjike dhe Sigurise George C. Marshall ne Gjermani me rrezultate të shkëlqyera.

Gjatë karrieres ushtarake Kolonel Demiraj ka mbaruar mbi 50 kurse jashtë shtetit si: Kursi i Forcave Speciale, Kursin Ranger ne Gjermani, Kursin Zhytjes se Luftimit, Kursin e Parashutizmit ne Gjermani, USA, Snajperit ne Gjermani, Turqi dhe USA, Operacioneve Speciale ne Gjermani, Turqi, Belgjike, Hollande, Luftes Alpine ne Gjermani, Zvicer, Austri, Alpinizmit dhe Skive ne Gjermani, Itali, Zvicer, Kursin Mbijetesës ne Luftim ne Gjermani, Kursin e Luftes ne Arktik ne Gjermani, Zvicer, Norvegji, Clirimit të Pengjeve ne USA, Turqi, Liderit Alpin, Kursin e Planizimit Strategjik, Luftës Asimetrike, Forcave Speciale Ajrore, 8 kurse per Luftën Kundër e Terrorizmit, USA, Turqi, Hollande, etj.

Zoti Dritan Demiraj, PhD ka qënë ministër i Brendshëm në vitin 2017. Dhe pse për një kohë të shkurtër (vetëm 4 muaj) ka qënë një nga ministrat më të suksesshëm. Ai u shqua në këtë detyrë, pasi në kohën që mori drejtimin e MBP, policia e shtetit ishte krejtësisht e përfshirë në kanabizimin e vendit dhe trafikun drogës me përfshirjen aktive të drejtuesve të policisë dhe MPB, e cila ishte bërë problem shumë i madh ndërkombëtar.

Nën drejtimin e tij, policia arriti rezultate spektakolare duke pastruar pothuajse te gjitha parcelat e mbjella me kanabis, duke shkatërruar me dhjetëra tonelata droge. Menjëherë pas largimit të tij nga detyra (pas krijimit të qeverisë së re, trafiku i drogës filloi me tonelata në brigjet e Italisë dhe Greqisë, duke e thelluar problemin e trafiqeve të Shqipërisë në raport me BE dhe SHBA-të.

Ministri Dritan Demiraj është ushtaraku më i dekoruar në historinë e ushtrisë. Ai që nga viti 2007-2013 drejtoi Forcat Speciale dhe Komando i krijoi, modernizoi dhe paisi me pajisjet me moderne të kohës. Ai njihet si "babai", udhëheqësi i parë luftarak në terren dhe trajnues i misioneve "Eagle" (nga 1-7), profesor dhe autor i 32 librave, doktrinave, manualeve dhe i mbi 250 artikujve, shkrimeve dhe kumtesave e deri në kategorinë akademike të kërkimit shkencor në mbarë botën.

Dritan Demiraj është Doktor i Shkencave në fushën e "Mbrojtjes, Sigurisë dhe Kundër Terrorizmit" nga University Europian i Tiranës (UET), Shqipëri dhe Doktor i Shkencave në fushën e "Sigurisë Kombëtare" nga United Nations University for Global Peace, New York, gjithashtu i vlerësuar ndër vite dhe si një nga profesorët më të mirë në rajon.

Colonel (Ret) Special Forces Dritan Demiraj, është "Nderi i Kombit", "Mjeshtër i Madh" "Medaljen e Artë të Shqiponjës", "Ushtaraku më i mirë i 100 vjetorit të Pavarësisë" me dekorata presidenciale, i vetmi qytetar Shqiptar që mban këto tituj Presidencialë. Gjithashtu Doktor Dritan Demiraj eshte dekoruar dhe me Medaljen e larte "Grand Knight" nga Organizata Boterore Sportive Ushtarake CISM, dekoraten "Gjenerali i Paqes Dwight D. Eisenhower" nga OKB, disa dekorata nga Departamenti i Mbrojtjes, Qeveria Shqiptare, etj[1]

Botimet dhe Medaljet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dritan Demiraj ka publikuar 34 libra.

"Xhihadi në Ballkanin Perëndimor" 601 faqe, 2018.

"Jihad in the Western Balkan" 400 pages, 2019.

"Al-Qaeda- Tre Dekada Terror" 387 faqe, 2019.

"Al-Qaeda- Three Decades of Terror" 380 pages, 2019.

"Al-Qaeda-12 Komandat Strategjike dhe Strategjia Globale e Terrorit", 690 faqe, 2019.

"Hezbollahu-35 vjet Terror" 450 faqe, 2019.

"The Rise and the Fall of Islamic State" 789 pages, 2017.

"Terror's 11" 800 pages, New York.

"Army's Caliphate of Terror" 800 pages, 2016.

“Through the Labyrinths of the Islamic State”, 465 pages, 2015.

"Afghanistan-a difficult peace"-434 faqe, 2014.

"Special Forces in a new modern combat environment". Study case-Afghanistan. Dissertation. PhD-2014

• Albanian SOCC Planning Manual-2014.

• Special Forces SOTG Planning Manual-2013.

• Doctrine for Albanian Special Operations Forces- 2013.

• Special Forces SOTG Planning Manual-2013.

• Catalog Albanian SF in 100th Anniversary-2012.

• Special Forces Planning Manual-2012.

• Encyclopedia of Executive Protection-2012.

• Special Forces Tactics Manual Part 1-2009.

• Special Forces Tactics Manual Part 2-2009.

• 10 Years Albanian Army Special Forces, catalog-2008.

• Combat Survival Encyclopedia-2007.

• Combat Survival training Manual- 2005.

• MOUT operations Manual (coo author)- 2005.

• Sniper Manual-2005.

• Sniper & counter sniper, Manual-2006.

• Hostage Rescue Operations on Buildings Manual- 2004.

• Special Operations on Movable Objects Manual-2004.

• Alpine Special Operations Manual-2003.

• Tai Jitsu (self-defence for Commando and Special Forces) 2001.

• Kick Boxing-1998.

• Judo -1997.

• Karate-1996.

Po ashtu ai ka publikuar 256 shkrime në gazeta të ndryshme. [2]

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ http://www.albeu.com/shqiperi/kush-eshte-kolonel-dritan-demiraj-foto-lajm/181488/. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Mungon ose është bosh |title= (Ndihmë!)
  2. ^ https://www.facebook.com/Dritan-Demiraj-1002436719770855/about/