Përdoruesi:Euriditi/Faqja Kryesore/Livadhi3

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Mirë se vini në Wikipedia

Shoqëria
Historia
Gjeografia

Kultura
Arti
Sporti

Biologjia
Fizika
Matematika

Teknologjia
Informatika
Komuniteti

Wikipedia

Wikipedia (Enciklopedia e lirë), synon krijimin e një enciklopedie të plotë, pa gabime, në të gjitha gjuhët, e korrigjueshme nga të gjithë dhe e lirë për përdorim. Uikipedia përdor teknikën Wiki si mjet bashkëpunimi midis autorëve.

Çdokush prej jush mund të kontribuojë vullnetarisht me dijen e tij për zgjerimin e mëtejshëm të kësaj enciklopedie të lirë. Hapat fillestare janë më se të thjeshta. Shikoni edhe këtu.
Vini Re! - Jeni të lutur të emëroni faqet që krijoni në trajtën e shquar dhe të përdorni germat Ë, Ç, ë, ç në fjalët e duhura.

Lajmet

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve

A e dini se

Amblyopsidae, një nga llojet e peshqve të verbër

Ngjarje më parë: 23 shkurt

Qyteti gjerman Pforzheim, Wallberg.
  • 1898 - Émile Zola u burgos në Francë pasi shkroi "J'accuse", letër përmes së cilës akuzoi qeverinë e Francës për anti semitizëm dhe gabimisht burgosjen e kapitenit Alfred Dreyfus.
  • 1903 - Kuba ia jep me qira burgun e Guantanamos Shteteve të Bashkuara të Amerikës.
  • 1917 - Fillojnë demonstratat e para në Shën Petersburg të Rusisë, për ta nisur kështu Revolucionin e Shkurtit.
  • 1941 - Për herë të parë u prodhua dhe izolua plutoniumi nga Dr. Glenn T. Seaborg.
  • 1944 - Bashkimi Sovjetik fillon depërtimin e detyrueshëm të çeçeneve dhe ingushetëve nga Kaukazi Verior për në Azinë Qendrore.
  • 1945 - LDB: Qyteti gjerman Pforzheim u shkatërrua tërësisht nga 379 bombardues britanez. (Figura)
  • 1980 - Lideri Suprem iranian, Ayatollah Ruhollah Khomeini, bën të ditur se Parlamenti iranian do të vendosë për fatin e pengjeve në Ambasadën amerikane.
  • 1998 - Osama bin Laden publikon fatwan, duke i shpallur xhihad hebrenjve dhe “të krishterëve”, term ky që në përgjithësi përdoret për t’iu referuar popujve në Evropë dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
  • 1999 - Lideri i kryengritësve kurdë, Abdullah Öcalan, akuzohet për tradhti në AnkaraTurqisë.
  • 1999 - Rrëshqitja e borës shkatërroi fshatin autrian Galtür dhe la të vdekur 31 njerëz.

Regjistrohu

Logoja e Wikipedias

Anëtarësohu!
Aksesi i lirë në dije për secilin është parimi i këtij shërbimi.

Bashkëpuno

Projektet Motra