Përdoruesi:Ragmon69/Braunshvajgi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Luani i Braunshvajgut,
Pikë referimi i qytetit që nga mesjeta
Qendra e qytetit 2011: Dallohet Ura e Petritorit me udhkryqin Radeklint(ne mes posht),kisha e Shën Pjetrit(ne anen e djatht prej Radeklintit), Kisha e Vëllezërve Shën Andreas.Kisha e Shën Katerinas , kështjella, Katedrale,Kuvendi .Magnikisha,  teatëri i Qytetit(ne ane te majtë ne mes, në buzë të imazhit), Muzeu Herzog Anton Ulrich, Aegidienkisha,Dhe Stacioni i kryesor i Trenit (nalt ne anen e djathte në Sfond).
 fotografuar nga aeroplani ne prill ne vitin 2007 nga Perëndimi, tregon n,t. Okeringin e pyllëzuar.

Braunschweig (ne ghuhen e ult Saksone Brunswiek, anglisht dhe frëngjisht , Brunswick, holandisht Brunswijk) është një qytet i madhe në Jug-Lindje të vendit ne saksonin e ulët. Me 252.768 banorë (sipas regjistrimit, të dhene me 31. Dhjetor 2015)[1] aj është pas Hanoverit, Qyteti i dyt me i madhe në saksonin e ulët.  rrethi i lirë i qytetit , së bashku me qytetet Salzgitter dhe Wolfsburg perban një nga nëntë qendrat rajonale të vendit. Aj është pjesë e  rajonit Metropolitan Hanover-Braunschweig-Göttingen-Wolfsburg themeluar ne vitin 2005. Në zonën Metropolitane të Braunschweigut Banojn dhe jetojn rreth një Milion njerëz.[2]

origjina e Braunshvajgut daton heret qysh nga shekulli i 9-të. Një shekull prapa.[3]  Veçanerisht nga Henry luan, qyteti zhvillohet  shpejtë në një Metropol te fuqishëm komercial.Qe prej viteve  të shekullit 13.I takonte vendit  Hanseatike.. Braunschweig është e kapitalit të njëjtin emër vendideri në vitin 1946 në e sapo krijuar shtetin e niedersachsen rose. Braunschweig ishte deri në vitin 1978, në vend të një administrative të qarkut, mes 1978 dhe 2004, një qeveri e qarkut. Kjo ishte më pas, nga një qeveri përfaqësuese dhe 2014 aktuale përfaqësuesi rajonal për europën Juglindore saksonia e ulët të zëvendësohet.

Sot Braunschweig Rajon është e madhe Evropiane vend për shkencë dhe hulumtim. Brenda Bashkimit Evropian është në Braunschweig që nga viti 2007, më të forta Rajon në aspektin e kërkimit dhe zhvillimit.[4] Pra 15 kryesor rajone të BE në drejtim të kërkimit dhe zhvillimit të shpenzimeve si një përqindje e prodhimit të brendshëm bruto (PBB) mbi strategjinë e Lisbonës të synuar vlerë prej tre për qind, vetëm tre prej këtyre 15 rajone të tejkalojë pesë për qind, Braunschweig 5.83  % , e ndjekur nga Perëndimi Suedi me një 5.40 për qind dhe Shtutgart me 5,37 për qind.[5] E themeluesit Shoqata gjermane e shkencës dhënë Brunswick për vitin 2007 titullin "qyteti i shkencës".[6]

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pozita  Gjeografike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Braunschweig është e vendosur në Veri të gjermanisë të ulëta, në vijë ndarëse mes Lössbörden e Veriut Hartz foreland dhe në pjesën Veriore të qytetit fillim Geest fletët. Në mënyrë të hollësishme, për thelbin e qytetit të katër zonat natyrore: e vendosur në Juglindje të Ostbraunschweigische krahinën malore, në jugperëndim, duke u shtrirë në Braunschweig-Hildesheim Lössbörde, në Veri-Perëndim të shtrirë Burgdorf-Peiner Geest fletët dhe Veri-Lindje në drejtim të Wolfsburg përhapjen Ostbraunschweigische tokën të sheshtë.[7] në Jug-Veri drejtim të rrjedhës së Oker , format e Börßum-Braunschweig është oker luginës , dhe e brishtë, ish marshy toka është e natyrshme hapësinor kufitare.

Lumi është në Jug me anë të një ushtarak jammed dhe përfundon rreth qytetit thelbësore në Perëndim dhe në Lindje në dy Umflutgräben, për të mirë të mbrojtjes në mesjetë, ishin krijuar, dhe në Veri-Perëndim të qytetit të ri-bashkuar. Nga dy Weirs, nivelin e ujit në zonën urbane janë të rregulluara. Të tjera organet e ujit janë huall mjalti dhe mjetet e Riedenë Braunschweig në Schunter .

Qyteti territorin mbulon një sipërfaqe prej 192 km2, rrethuar nga një kufi të qytetit, me një gjatësi prej 98 km. Veri-Jug mase është 19.1 km dhe Perëndim-Lindje shtrirje të 15.7 km. E brendshme të qytetit zonë është e vendosur në një lartësi mesatare prej 70 m mbi normale zero. Më e larta lartësi është Geitelder malor me një lartësi prej 111 m mbi nivelin e detit; pika më e ulët është të lashtë Okerschleife 62 m mbi nivelin e detit në Veri-Perëndim.[8]

Në një drejtim të akrepave të orës, duke filluar në Veri-Lindje ajo kufizohet në vijim komunave të Braunschweig: Mësimore (qarkut të Helmstedt), Cremlingen, Sickte (Samtgemeinde Sickte) dhe Wolfenbüttel (të gjithë qarkun e Wolfenbüttel), Salzgitter (qarkut të lirë të qytetit), Vechelde dhe Wendeburg (qarkut të Peine), si dhe Schwülper, Vordorf dhe e Mia (të gjitha Samtgemeinde Papenteich, në rrethin e Gifhorn).

* Distanca janë të rrumbullakosura kilometra rrugë të qendrës së qytetit.

 përshkruaja e Qytetit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipërfaqja e qytetit është që nga nëntori, 1981 në përputhje me pastaj aktuale e saksonia e ulët të komunës rregulloret (OJQ-ve) në 22 rrethe e ndarë. Numri i tyre u reduktua në dhjetë vjet më 21 (me anë të një bashkimi të Lehndorf-qengjit-Kancelari fushë, dhe Watenbüttel-Ölper-Völkenrode të Lehndorf-Watenbüttel), pas dhjetë vjet të 20[9] (me anë të një bashkimi të Jug-Rautheim dhe Mascherode të Südstadt-Rautheim-Mascherode), dhe përsëri pas dhjetë vjetësh, 19[10] (me anë të një bashkimi të Wabe-Schunter dhe Bienrode-Waggum-Bevenrode të Wabe-Schunter-Beberbach). Si rezultat i riorganizimit të saksonia e ulët Landtag zona zgjedhore, zgjedhore numër i parë shifror është njësinë bashkiake numër është nxjerrë, po ashtu ka pasur një Ndryshim në zyrtare qarkut numra.[11] aktuale[12] 19 qytetit rrethe janë:

Përshkrim i qytetit në rrethet duke filluar në 2011
 • 112: Wabe-Schunter-Beberbach
 • 113: Hondelage
 • 114: njerëzit e sëmurë
 • 120: Unaza Lindore Të Zonës
 • 131: në qendër të qytetit
 • 132: Vieweg Kopsht-Bebelhof
 • 211: Stöckheim-Leiferde
 • 212: Heidberg-Melverode
 • 213: Jug-Rautheim-Mascherode
 • 221: në Perëndim të qytetit
 • 222: Timmerlah-Geitelde-Stiddien
 • 223: Broitzem
 • 224: Rüningen
 • 310: Perëndimore Të Unazës Zonë
 • 321: Lehndorf-Watenbüttel
 • 322: Veltenhof-Mburremi
 • 323: Wenden-Thune-Harxbüttel
 • 331: Veri të qytetit
 • 332: Schunteraue

Për çdo qytet e qarkut është një qytet i Këshillit të qarkut zgjidhen me një nga kryesore e qytetit nenet e Shoqatës[13] numër të caktuar, varësisht nga numri i banorëve, me një minimum prej 7 dhe maksimale prej 19 anëtarëve nga mesin e tyre si Kryetar të qarkut kryetari dhe Zëvendësi i tij kanë zgjedhur. Përveç Përgjithshme përfaqësimin e interesave të tyre përkatëse pjesë të qytetit dhe promovimin e zhvillimit pozitiv brenda Brunswick qytetit janë pjesë e zonës urbane të qarkut këshillat e vendimeve të tyre nga (OJQ-në-vend) në saksonia e ulët komunal të drejtës kushtetuese (NKomVG) dhe nenet kryesore të Shoqatës çështje të caktuar për Sferën private dhe qytetarëve sondazhet në qarkun. Përveç kësaj, urbane të qarkut këshillat e të drejtës për urbane, planifikimin e përdorimit të tokës , si dhe të tjera pyetje të juaj dhe të transferuara Sferën e mëparshme për miratimin e rezolutave të Këshillit dhe të Komisionit menaxhues një anëtar për jetë, nga kryesor administrativ zyrtarët e operacioneve, banorët takime, për të kërkuar, për të bërë propozime, sugjerime dhe shqetësimet për Express.[14]

Për të votuar në politik të zgjedhjeve është qyteti në 169 të Përgjithshëm të njësive zgjedhore dhe 36 të postar votimit rrethet e ndarë.[15][16] Në rastin e zgjedhjeve komunale, zonë zgjedhore për zgjedhjet e këshillave bashkiakë nga territorin e përkatës të qarkut, për zgjedhjen e përfaqësues (Këshilli bashkiak) dhe të drejtpërdrejtë të zgjedhjeve të mëdha administrative zyrtarët (kryetari i komunës) nga të gjitha anët e qytetit, në tetë e zgjedhjeve në zonat e ndarë. Komunale zgjedhore fushat[17] janë:

 • 11: Veri-Lindje
 • 12: Unaza Lindore
 • 13: Brendshëm Qyteti/Unazën E Jugut
 • 21: Juglindore
 • 22: jugperëndim
 • 31: Perëndimore Të Unazës
 • 32: Veri-Perëndimore
 • 33: Unaza Veriore

Në shtetëror të zgjedhjeve në saksonia e ulët është zonë e qytetit në tre Landtag zgjedhore të Braunschweig-Nord, Braunschweig-Sud dhe Braunschweig-Perëndim të ndarë, me veçantinë që, për zgjedhore të Braunschweig-Sud, në rrethin e Peine, në anën e kundërt të komunës Vechelde . Në rastin e të Bundestagut, zgjedhjet është e zgjedhjeve të Bundestagut rreth Braunschweig, coincident me të zonës urbane, si dhe në zgjedhjet Evropiane, nuk më është ndarë[18] – deri në ndarja në zona zgjedhore për votim.

Për statistikore qëllime, është zona të qytetit të Braunschweig në një total prej 74 statistikore rrethe të ndarë, të numëruara në vazhdimësi, dhe më historike emri.

 • 01 Stadtkern (Altstadt, Burg und Sack[19])
 • 02 Hagen
 • 03 Altewiek
 • 04 Hohetor
 • 05 Neustadt
 • 06 Altes Hochschulviertel
 • 07 Am Hagenring
 • 08 Prinzenpark
 • 09 Viewegs Garten
 • 10 Bürgerpark
 • 11 Wilhelmitor-Süd
 • 12 Wilhelmitor-Nord
 • 13 Petritor-Ost
 • 14 Petritor-West
 • 15 Petritor-Nord
 • 16 Nordbahnhof
 • 17 Neues Hochschulviertel
 • 18 Gliesmarode
 • 19 Riddagshausen
 • 20 Hauptfriedhof
 • 21 Hauptbahnhof
 • 22 Bebelhof
 • 23 Zuckerberg
 • 24 Am Südsee
 • 25 Gartenstadt
 • 26 Hermannshöhe
 • 27 Rothenburg
 • 28 Weinberg
 • 29 Alt-Lehndorf
 • 30 Lehndorf-Siedlung
 • 31 Ölper Holz
 • 32 Kanzlerfeld
 • 33 Bundesanstalten
 • 34 Völkenrode
 • 35 Watenbüttel
 • 36 Ölper
 • 37 Schwarzer Berg
 • 38 Veltenhof
 • 39 Hafen
 • 40 Rühme-West
 • 41 Rühme-Ost
 • 42 Vorwerksiedlung
 • 43 Siegfriedviertel
 • 44 Schuntersiedlung
 • 45 Kralenriede
 • 46 Bienrode
 • 47 Querumer Forst
 • 48 Querum
 • 49 Pappelberg
 • 50 Naturschutzgebiet
 • 51 Mastbruch
 • 52 Lindenbergsiedlung
 • 53 Südstadt
 • 54 Heidberg
 • 55 Melverode
 • 56 Broitzem
 • 57 Geitelde
 • 58 Stiddien
 • 59 Timmerlah
 • 60 Lamme
 • 61 Wenden
 • 62 Harxbüttel
 • 63 Thune
 • 64 Waggum
 • 65 Bevenrode
 • 66 Hondelage
 • 67 Dibbesdorf
 • 68 Volkmarode
 • 69 Schapen
 • 70 Rautheim
 • 71 Mascherode
 • 72 Stöckheim
 • 73 Leiferde
 • 74 Rüningen

Më e madhe e zonave statistikore në aspektin e popullsisë, 08 Prince Park me 13 802 banorë (5,59 % të qytetit banorë), në drejtim të zonës, 66 Hondelage me 861,8 ha (4,49 % të qytetit rajon) dhe më të vogël rrethe janë 50 ruajtjen e zonës, me 27 banorë (0,01 %) dhe 04 Hohetor 34.4 ha (0,18 %).[20]

Klima tabelë e Braunschweig

Klimë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qyteti i Braunschweig është e vendosur në zona e Tranzicionit nga Detare të klimës në Perëndim dhe kontinentale të klimës në Lindje. Kjo është afërsia që të detit të Veriut, një kritik i klimës faktor. Mesatarja vjetore e temperaturës është 8.8 °C, Në vit të bien rreth 600 të 650 mm reshje. Temperatura mesatare në korrik është 17.5 °C, në janar është 0.2 °C.

Gjuha[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pjesa e popullatës, e as Bruns pranë Platt folur, një variant rajonal i zyrtarisht Ostfälisch quajtur dialektin e saksonia e ulët . E vernacular me ngjyrë të lartë gjermane në Brunswick Rajon është Braunschweig tabela të jetë thirrur dhe të dallohen nga të "qartë" (të gjatë-të hartuara nga shqiptimin e shkronjës Një, por kjo tingëllon si diçka në drejtim të hapur O). Në Përgjithësi, në Rajonin e Braunschweig-Celle-Hanover-flitet gjermanishtja e lartë si në Gjermani e më të pastër, si të ulët gjermane në këtë saksonia e ulët në lidhje më të mirë të aksioneve të Lartë të kishte unifikuar shkruar anglisht .[21] Megjithatë, ka shumë të shëndoshë karakteristikat e Braunschweigische për një qëndrim-vetëm të saj. Ajo pra quhet z. B. e "", "Füsch" dhe "Köache", "Höasch" ose "Köaschen" – i referohet tabela, peshku, Kishës, dreri, dhe qershi. Në mënyrë të ngjashme, për të folur e Braunschweig, e "Gorke", "korz", "Korve", "Borg", "më i Keq" (për nhd. Kastravec, të shkurtër, kurbë, kështjellë, dhe sallam).

Ngatërruese të lartë gjermane Formën e Braunschweig , në qytetin emrin e Brunswiek (ndoshta nga Bruns Wik me Wik për "vendin e tregtisë"; e huaj Kanzlisten jo në kuptimin origjinal të fjalës së sipërme gjermane Si rregulluar) për herë të parë 1573 dokumentuar[22] dhe në 19./20. Shekulli gjithashtu colloquially të përbashkët. Ndërkombëtare ka vazhduar të jetë historike Formën e Brunswick në rastin me e mesme e ulët gjermane tendosje-c .

Histori[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tregu i lakërve me Skicën e kishes Shën Ulrici,qe nga shekulli i 9.i[3]
Vula e qytetit ne vitin  1231[23] me imazhin e një luani
Braunschweig dhe Braunschweig luan në Ebstorfer hartë të botës (rreth 1300)[24]

Prehistorike dhe Saksone zgjidhjen[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Më i vjetër i gjen në Braunschweiger vendit, e ashtuquajtura Schöninger spears, kanë një moshë deri në 270,000 vjet. Por edhe në vetë qyteti, në veçanti në afërsi të këtij qyteti të asaj pjese të Aplikuar, kanë qenë gjen Neolitike, e Bronxit dhe e hekurit në moshë , për një shumë të hershme, të parë zgjidhjen pikë.

Në të Gjermanë kohë, sot është Braunschweiger Tokës është e mundshme për zgjidhjen territorin e cherusci dhe Angrivarier, ose ndoshta Elbgermanen. Megjithatë, këto ishin të gjitha pas dhe subjekti për të, shpërndahen, ose u bashkuan me Saksonisë Federale . E Saxons ishin nga rreth 500 A. C. Fuqi dominuese në Rajon. Që nga ajo kohë, janë edhe Saksone vendbanimet undetectable. Është e paqartë nëse, në atë kohë, tashmë një fshat në faqen e sotme të Brunswick të aksioneve, e cila në rrjedhën e Saksone luftërat ishte shkatërruar.

Qyteti themelues dhe moshat e mesme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Një ndikim të madh në themelimin e qytetit dhe të qytetit nga rrjedhin Oker. Kjo ishte që nga rreth 800 A. D., në kufirin mes bishoprics e Halberstadt dhe Hildesheim , dhe përfituesit nëpërmjet një rëndësi Ford në zhvillimin e qytetit. Në të dy anët e Oker origjinën ndoshta tashmë në 9-të të Shekullit,[3] vendbanimet e Brunswik dhe Dankwarderode. Legjenda e Brunswick rhyming kronika e parë e vendbanimit të pranishëm në territorin e Braunschweig në vitin 861 ka qenë i themeluar në. Besueshmëria e këtij burimi është sot, megjithatë, ekspertët dyshojnë, e cila është arsyeja pse vitin 1031, e para e dokumentuar provë e ekzistencës së një zgjidhje. Baza e shenjtërimit vepër e Magnikirche.

Parinë e qytetit që prej 10. Shekulli anëtar liudolf, pasardhësit e Brun(o) (sipas legjendës, themeluesi i qytetit). Rreth Richenza e Northeim, mbesa e anëtare liudolf Egbert II, dhe vajza e tyre , Gertrud e süpplingen kalaja shkoi në qytetin Braunschweig dhe tërë Duchy të Saksonisë në 1142, për të Henri luani, Kreu i Saksonisë dhe Bavarisë.

Nën ndikimin e Henri zhvilluar Braunschweig të fuqishëm të qytetit, të cilën ai e tij të banimit .[25] Pra, ai e la Dankwarderode kalaja dhe Brunswick Katedralen e ndërtimit. Heinrich zgjodhi luanit tij heraldic kafshëve dhe le të saj të bronztë Imazhit të 1166 në frontin e Katedrales mbi gure. Që atëherë, Braunschweiger lion , emblemën dhe shtresë e armëve të kafshëve të qytetit.

Gjithashtu, Duchy e Braunschweig-Lüneburg shkon për Heinrich luani mbrapa dhe ishte pjesë e tokës së Guelphs. Emri i dhënë janë dy qytetet më të mëdha të Braunschweig dhe Lüneburg. Tashmë 1267/69 ndodhi ndarja e Duchy në Principatën e Lüneburg dhe Braunschweig. Qyteti i Brunswick mbetur të përbashkët të territorit, por edhe qëndrimit të Brunswick vijën e Guelphs. Në fillim të shekullit të 14-të. Shekuj me radhë zhvillimin e komunitetit Hebre përbëhej nga 1350 në rreth 150 njerëz.[26]

Pesë të vjetër të butë imazhin e qytetit si një e tërë (sipas akrepave të orës): Hagen (ngjyrë bezhë), Altewiek (kafe), në qytetin e vjetër (e kuqe), Neustadt (i verdhë) në qendër qese (vjollcë); ligji i veçantë rrethe, kështjellën e lirisë (në qendër) dhe aegidien lirisë (në Jug)

1432 marrë Brunswick e saj komunale të pavarësisë, pasi vendi i banimit, për shkak të shtimit të tensioneve me Braunschweiger qytetin e popullsisë në të ardhmen e afërt Wolfenbüttel kishte gabuar. Braunschweig ishte pranë Parisit dhe Ghent si një nga më të trazuar qytetet e vonë të mesjetës dhe në fillim të Evropës bashkëkohore, kushtetuese, bie ndesh me revolucionare dhe trazira civile, Braunschweiger shtresa, shpërtheu.

Ekonomikisht Braunschweig është zhvilluar në sajë të saj të favorshme vend në Oker, i cili ishte nga Braunschweig lundrueshëm. Si rezultat, të zhvilluar Braunschweig, Gjermani, një qytet i rëndësishëm tregtar, nga mesi e 13. Shekull, anëtarësimin në Hanseatike League . Pas Braunschweig në 1296, nenexhik, si Depozitë dhe 1412 si pronë e mori, ishte i tregtisë çrregullimin e Medaljes përmes ndonjë të dhe rinovimin e bracteates e parave nga coinage të tyre, e ashtuquajtura Përjetshme qindarkë, do të eliminohen.[27]

Sipas vendimit të Hanseatike ditë në vitin 1494 e Hanseatike League u nda në vend në tre (të tretat), katër (të katërtat) fuqia blloqe. Braunschweig zhvilluar përveç Magdeburg, në periferi të Saksone qytete të qeverisë Federale dhe kështu, të udhëhequr për të ashtu-quajtur "Saksone tremujorin" dhe qyteteve Hanseatike mes Weser dhe Elbe. Në 1669, Braunschweig ishte një nga të fundit nëntë në Hanse mbetur qytete. Në termat ekonomike, ishte Braunschweig është jo vetëm një qytet tregtar, por edhe një e prodhimit faqe, së pari dhe më kryesorja, për stof, metal mallrave dhe produkteve bujqësore. Ndërkombëtare është e njohur atëherë dhe deri më sot birrës është Braunschweiger Mumme.[28]

Në krye të qytetit të Brunswick ishte fillimisht një Ducal Vogt, zyra ishte, megjithatë, tashmë në 12. Në shekullin e qytetarëve që duhet të jepen. Një Këshilli në tre butë formë Altstadt, Hagen , dhe Neustadt në gjysmën e parë të 13-të të shekullit. Shekulli. Tri këshillat e bashkuar në 1269 në një të vetme, të Këshillit. Përbërja e Këshillit të ndryshme gjatë historisë disa herë, në vitin 1386, ai kishte 105 anëtarë, nga 1614 vetëm 56. Menaxhimi ditor ishte përgjegjësi e një Komisioni të Këshillit, "Afër Këshillit", duke filluar në 1386 25, 1614 15 anëtarë.

Të Hershme Të Kohëve Moderne[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në 1671, të kapur një fuqi të Guelphs-Princi i qytetit, dhe i futi përsëri nën sundimin e Principatës së Braunschweig-Wolfenbüttel. Kjo ishte epoka e pavarur, pothuajse Perandorake qytetin Braunschweig përfunduar. 1753, ishte e banimit dhe vend përsëri në Braunschweig në e sapo ndërtuar Brunswick Pallatit të lëvizur. Mbi 4000 njerëz u ndoqën nga Ducal familjes, dhe u vendosën edhe në Braunschweig, i cili kishte në të njëjtën kohë rënie e ujku büttels.

Pas qyteti kishte humbur në 1671 pavarësinë e tyre, nuk ishte vetëm një nga 16 senatorët ekzistuese Këshilli, i cili u konfirmua nga Duka. Këshilli ishte kryetar të komunës para.

19. Shekulli[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ortsbauplan e Ludwig Dimrit të 1889

Pas paqes së Tilsit (1807) dhe krijimin e Mbretërisë së Westphalia nga Napoleon Bonaparte ishin qytetit dhe Duchy e Brunswick , nga francezët, të zëna dhe Braunschweig kryeqyteti i sapo hartuar Departamenti i Oker. Ai tani ishte "Maire-Kushtetuta", me një "Maire" (kryetari i komunës) në krye të qytetit.

Gjatë luftërave çlirimtare të lëvizur në 1813, Brunswick e trupave, nën udhëheqjen e Johann Elia Olfermanns në qytet dhe i vuri të vjetër Duchy e Braunschweig për Duke Friedrich Wilhelm . Nga Kongresi i Vjenës në vitin e ardhshëm kjo u konfirmua dhe qyteti i parë, të qarkut Drejtoria e Wolfenbüttel .

E vjetër të Kushtetutës, me sinedrin, i cili u quajt tani "të qytetit të gjykatës", u ri-futur. Pas ndarjes së gjyqësorit dhe administratës në vitin 1825 Këshillit të përcaktimit të të magistrate. Tashmë në 1813, të bëra qyteti të titullit "qytet Menaxher", që nga viti 1848, ka Brunswick një kryetari.

Në vitin 1825 qytetit marrë Statusin e vendit rrethinat e qytetit. Në vitin 1833 ai u bë selia e vet qarkut Drejtoria (e cila më vonë u bë e Qarkut të Brunswick ), para vitit 1850 e vendit ishte. Nga 1870 tutje, qyteti ishte në fund të qarkut Drejtoria e Braunschweig. Në vitin 1871, Duchy, e një shteti Federal i gjermanisë Perandorisë.

Në 1874, të udhëhequr nga Konrad Koch si mësues në Martino-Katharineum e lojës së futbollit në Gjermani.

Si një Guelph Duka Wilhelm në vitin 1884, pa një trashëgimtar legjitim vdiq, mori përsipër një "Këshilli i Regency" për qeverinë dyqanet në Braunschweig, Gjermani. Vetëm në 1913 ndodhi e pajtimit midis Hohenzollerns dhe shtëpinë e Hanover, dhe Ernst gusht sunduar deri abdication në vitin 1918, e fundit cubs lindur në Duchy e Braunschweig.

Nga Brunswick ishte në shekullin e 18-të. dhe 19. Shekulli pas-rruga Braunschweig–Calvörde.

E Weimar Republikës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nëntor revolucionit në Braunschweig, 8. Nëntor 1918: Delegacioni i punëtorëve dhe ushtarëve të Këshillit (v. l. n. r.: Fridrih Schubert, Henri Finke, gusht Bashkon, Pali Gmeiner, Herman djerse dhe Herman Meyer)

Si dhe në pjesën Tjetër të Perandorisë gjermane ishte drejt përfundimit të para luftës së Parë botërore, në Braunschweig, ekonomike, sociale dhe politike të krizave, nëntor revolucionit në Braunschweig . Pas punëtorëve dhe të kuqe ushtrisë deputetëve nën gusht Bashkon në 8. Nëntor 1918, abdication e fundit Duka Ernst gusht të Braunschweig-Lüneburg zbatuar kishte, mori përsipër të Këshillit, udhëheqjes politike dhe të të quajtur "Socialist Republikës së Braunschweig", nën udhëheqjen e Presidentit Bashkon.

Vendndodhja në qytetin e Brunswick erdhi për një kokë, si Spartacists në 9. Në prill 1919 një grevë të Përgjithshme ishte shpallur. Greva çuar në faktin se trenat që nuk ishin trajtuar, dhe të rëndësishme Lindje-Perëndim trafiku u bllokua. Rezultati ishte një moçalore në tërë Gjermani trafiku kaos të shkaktuar. 11. Prill erdhi për të jetës publike në qytet në një Qëndrim. Në mënyrë për të rivendosur rendi dhe ligji, të vendosura nga qeveria e shtetit të rrethimit të gjatë të qytetit të lirë dhe shtetit Braunschweig. 17. Prill lëvizur 10,000 njerëzit e lirë të trupave tëtrupave në qytet, dhe e mori atë në mënyrë paqësore. Pas formimin e qeverisë së re nën Kryeministrin Heinrich Diaspri lënë trupat e Brunswick, në maj. Si rezultat i Hiperinflacioni i 1922, ajo erdhi për të Evropës - dhe të botës-papunësia, varfëria, trazirat politike dhe kriza, të cilat Brunswick nuk është kursyer.

Disa nga Brunswick artistët kanë qenë të kthyer për të constructivism i njohur në mbarë botën, duke përfshirë Thilo Maatsch, Walter Dexel dhe Rudolf Jahns. Në shtator të 1924[29] themeloi koleksionist Oto Ralfs në qytet, në shoqërinë e miqve të rinj të artit (GFJK), u. një. Lyonel Feininger dhe Paul Klee i përkiste. Wassily Kandinsky projektuar Logon e kësaj Shoqata e artistëve.[30] E GFJK. tretur nën presionin e kombëtare të socialistëve në vitin 1933.[31]

Koha e nacional socializmit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

17./18. Tetor 1931 SA tubim në Braunschweig, Gjermani: Hitleri (qendra), në "SA-box" (sot Franc-fusha)
 shënim i QEPUR ne rrobe per ti dalluar punëtorët Lindor
15. Tetor 1944: djegia e qendres te qytetit,Braunshvajg në orët e hershme të mëngjesit
12. Prill 1945: 1. Anën e Protokolli i dorëzimit të qytetit në Ushtrinë amerikane

Nga 1923, fituese e nacional-socialiste gjermane të punëtorëve partia më shumë dhe më shumë ndikim, dhe u zhvendos në vitin 1924 me një anëtar në Brunswick shtetit Parlamentit . Në 1931, ajo erdhi në prezencë të Adolf Hitleri në një paradë e rreth 100.000 SA-njerëzit në frontin e Braunschweiger Schloss. Edhe pse popullsia e qytetit të Braunschweig, në vend që të proletariatit ishte e dukshme, arriti në NSDAP tashmë në vitin 1930, qeveria përfshirja në të e shtetit të lirë e Brunswick, e cila për natyralizim të Adolf Hitleri ishte përgjegjës. Në kohën e nacional socializmit ishte qyteti kreu i NSDAP përdorur.

Sipas Kabinetit Klagges ndodhi menjëherë pas asaj që quhet "marrja e pushtetit" e kombëtare të socialistëve në vitin 1933, në shumë aksione të dhunshme ndaj kundërshtarëve politike, Judenjtë dhe të tjera të papëlqyeshme grupeve të njerëzve. Një fillim shembull i organizuar Represionit kundër hebrenjve është "shtëpia e furtunë" nga ora 11. Në Mars të vitin 1933. Pas çeliku përkrenare-grusht shteti i 27. Mars, dhe gjigant të malit vrasjet e 4. Në korrik 1933, të botuar në mërgim, refugjatët politikan i SPD Hans Reinowski një dokumentacioni nën titullin Terrorit në Braunschweig. Klagges' qëllimi ishte zhvillimi i një modeli kombëtar të shtetit socialist, dhe kështu në forcimin e tij Pozicion. Për ta bërë këtë, ai nuk do të rëndësishme kombëtare socialiste institucione të tilla si gjermane eksperimentale Instituti për aviacionin dhe SS-Junker shkolla në qytet dhe gjithashtu ndërtuar i lirë të shtetit të Braunschweig, për një Ushtarak i Rajhun gjerman nga 1933 në vitin 1945 në dhe jashtë.[32] e luftës të rëndësishme të ndërmarrjeve të ishin më të ulët Saksone motor punon, avionë bimët, Braunschweig, braunschweigische maschinenbauanstalt, MIAG, Luteri-Werke , dhe Vorwerk në Braunschweig.[33] për më tepër, Büssing-BEZDIS, Schuberth-Werke, Franke & Heidecke si dhe Voigtlander, por edhe në Brunswick canning industrisë.

Këto ferma kanë tërhequr mijëra punëtorë të rinj, për të shpejt të lira banimit kishte për të bërë. Në përputhje me NS-nderi titullin e qytetet gjermane, Braunschweig titullin e "gjermane zgjidhjen e qytetit".[34] në Paralel me Zgjerimin e industrisë krijuar një "nacional socialiste modelin e vendbanimeve", "Dietrich Klagges-qytet" (tani e kopshtit të qytetit), Lehndorf vendbanimit, Mascherode-Südstadt, Schunter dhe huall mjalti talsiedlung.[35]

Me progresive kohëzgjatjen e luftës, stafi i ndërmarrjeve, megjithatë, është zvogëluar në vetëm nga fakti se punëtorët ishin rekrutuar në shërbimin ushtarak (dhe ra ose u plagosën, por edhe me viktima në popullsinë civile, për shkak të luftës. Sepse krahët e të industrisë, por në të njëjtën kohë u rrit dhe më jetike të luftës Materiale, nisur, duhej të "ushqyer" me punëtorët e solli në për të ndihmuar jashtë. Si në pjesën tjetër të territorit të Rajhut, ku në fund të vitit 1944, rreth gjashtë milionë civilë të detyruar punëtorët, rreth dy milionë robër lufte , dhe më shumë se 700,000 kamp të burgosur për gjermanisht luftës ekonomisë kishte për të punuar[36], kjo ka ndodhur në një shkallë më të vogël, në qytet dhe vend Braunschweig. Këtu ka ekzistuar 802 ruajtjen e çdo lloji.[37] në Mesin e të tjerëve, kanë qenë punëtorë të huaj, kryesisht, por ishin të detyruar punëtorët për punë. Këto detyruar punëtorët zakonisht kanë jetuar në Kampet në afërsi të prodhimit faqet në zonat në qytet. Kështu që nuk ishin të dy subcamp e Neuengamme kamp përqendrimi në qytet: kamp përqendrimi Schillstraße dhe koncentrimit të SS hipur në shkollë. Përveç kësaj, ka pasur të tjera të shumta të kampeve, të tilla si "të mbrojtur vendin"[38] ose aksioneve të punueshme rrugë, Frankfurter Straße, "voigtländer camp"[39] ose lehonisë spital për Lindore punëtorëve.[40] Edhe jashtë qytetit ishin disa kampe, disa deri pak para përfundimit të luftës së kaluar. Në vjeshtën e vitit 1944, ishte kulmi i detyruar punëtorët arritur: në Lidhje me 43,000 civile detyruar punëtorë, nga të cilat rreth 15,000 gratë kanë pasur për të së bashku me rreth 8.800 kamp të burgosur për të punuar. Vetëm me Kamion prodhuesi Büssing BEZDIS, Drejtori i Përgjithshëm Rudolf Egger-Büssing, kishte 1,300 kamp të burgosur, nga të cilat 1,200 Hebrenjtë ishin duke punuar.[41] shumica e këtyre të detyruar punëtorët dhe KZ-të burgosurit ishin të ashtuquajturat Lindore punëtorët, shumica nga Bashkimi Sovjetik dhe Poloni.[39]

Gjatë luftës së Dytë botërore, ishte një Brunswick objektiv të shumta edhe bombardimet, me rreth 90 përqind e qendrës së qytetit dhe 42 për qind të të gjithë qytetit u shkatërruan.[42] më shkatërruese ishte sulm me bombë në Braunschweig më 15. Në tetor të vitit 1944, në 233 , Lancaster-sulmuesit të No. 5 Bomber Grup, Royal Air Force (RAF) nga rënie prej rreth 200,000 fosfor-, e zjarrit dhe e mundshme shpërthyese, bomba, një dy dhe një gjysmë ditë e shpërthen stuhia e zjarrit të ndezur. Më shumë se një mijë njerëz kanë vdekur në këtë sulm. Gjatë luftës, që gjendet rreth 3,500 njerëz nga bombardimet e vdekjes, me gati gjysmën e të vdekurit, robër lufte, punëtorë të detyruar dhe të koncentrimit të burgosurit.

10. Prill 1945, negociuar Braunschweiger luftuar komandanti gjenerallejtënant Karl Veith me Leland S. Hobbs, duke e Përgjithshme e 30. NA divizionit të këmbësorisë, në lidhje me Dorëzimin e qytetit. Veith tha, e mbetura gjermane trupat nga qyteti për të zbritur, ka refuzuar një formale të dorëzuar , megjithatë. Pastaj e trupave amerikane dhe artileri të qëllonte me artileri të qytetit, shoqëruar nga të ulët të fluturuar sulmet, deri orëve të mbrëmjes së 11-të. Prill. Në këtë ditë, mori në, atëherë detyrë e partisë Naziste Zoti kryetar Hans-Joachim Mertens jetës.[43] Nazist Ministri Dietrich Klagges u emërua avokati Erich Bockler , pasardhësi Mertens'. NSDAP qarkut udhëheqës Berthold të Shenjtë dhe të tjera kombëtare socialiste të madhësive të ikur në mbrëmje dhe natën orët e para të trupave.[44] Në Dorëzimin e qytetit të Braunschweig ishte më e enjte, 12. Prill 1945, në 02:59 PM, përfunduar, duke bërë trupave Amerikane për të luftuar rëndë shkatërruar qytetin e pushtuar. Klagges ishte më 13. Prill është arrestuar, aleate ushtarake të qeverisë u zhvendosën në Veltheim shtëpinë e mbi gure. Në 5. Në qershor 1945, i shkaktuar nga Ushtria Britanike e Ushtrisë së Shteteve të Bashkuara si një ekip.

Vitet e pas-luftës dhe rindërtim.[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Një aeroplan AMERIKAN fluturon në qershor 1945, e shkatërruar Braunschweig. (E saktë të fluturimit rrugët, shih shënimet.[Anm. 1])

Në fillim të luftës së Dytë botërore kishte Braunschweig 202.284 banorë; në fund të luftës, kishte kjo shifër prej 26 për qind, pra nga më shumë se një e katërta e 149.641 reduktuar. Qyteti është një nga më të rëndë shkatërruar qytetet gjermane. Shkalla e shkatërrimit të qendrës së qytetit (brenda Okerringes) ishte 90 për qind, e shkatërrimit total i qytetit në 42 për qind. I gjithë vëllimi i rrënoja arriti në afro 3.7 milion metër kub.[45] mbeturina evakuim ka zgjatur 17 vjet, deri në vitin 1963 deklaruar zyrtarisht e mbyllur. Në fakt, ajo ishte, gjithsesi, dekada më pas, për një nuancë të vazhdueshme.

Në 1946, i udhëhequr ushtarake të qeverisë (të Kontrollit të Komisionit për Gjermani) në Britanike të pushtimit të zonës lokale Kushtetutës pas Britanik model. Pas kësaj, ka pasur edhe një të zgjedhur nga popullata e Këshillit. Këtë e zgjodhi nga mesi i anëtarëve të vet, Zoti kryetar, si Kryetar dhe përfaqësues të qytetit, e vullnetarëve ishte. Përveç kësaj, nuk qe në vitin 1946, një Këshill i zgjedhur me kohë të plotë shefi Drejtori komunal , në krye të administratës së qytetit. Një komunitetit Hebre ekzistuar përsëri që nga viti 1945. Në fillim, ajo qëndroi nën mbrojtjen ushtarake të qeverisë.

Për shkak të akute nevojë për strehim hap të rindërtimit në 1950/60. Pasi që qyteti është pothuajse tërësisht e shkatërruar, ndërtesat, urbanistëve dhe arkitektëve një të re, moderne, dhe veçanërisht të "car-miqësore qytetit", ku, ndër të tjera, në Parim e në Universitetin Teknik të zhvilluar "Braunschweig shkollës" u përpoq. Kjo ishte në mënyrë të konsiderueshme në pjesën e mbetur të vjetra shekullore urbane peizazh të ndërhyrjes, të cilat, për shembull, të sapo krijuar korridoret rrugore në shumë Vende të mëtejshme për prishjen e ende të paprekura ndërtesat. Më shumë se njëqind objekte kanë qenë vetëm për 1960-hapur stacionin Qendror në Juglindje të qendrës së qytetit të shemben, si përmes stacionit në e vjetër kokën stacioni zëvendësohet. Këto crashes janë, për dekada të tëra, për arsyen e diskutimeve.

Shumë ndërtesa të reja u ngrit, për shembull, sistemi i ri Karstadtdyqan Departamentit në përputhje me planet e arkitekt Ernst Kreytenberg.[46]

 rindertimi i Pallatit te Braunshvajgut në gusht te vitit 2007

Në një 2010 të kryera në përfaqësuesi i BE-qytetarët survey "Urban Auditimit" është Braunschweig vërteton një cilësi të lartë të jetës. Kështu është Brunswick, për shembull, në rastin e kënaqshmërisë së qytetarëve në qytet për të jetuar, në Gjermani në gradën 5. Ndryshe, rezultatet e Braunschweig, sidomos nga pastërtia, pamja e qytetit dhe të sigurisë publike.[47][48] E nivelit të lartë të sigurisë publike është dhënë nga një studim i kohëve të fundit nga vitit 2012, ka konfirmuar se Brunswick në mesin e 50 qytetet më të mëdha në Gjermani për shkak të arsimit të lartë normat dhe një të ulët të numrit të veprave në një mbarëkombëtar bazë, 1.[49] Në qytete, një renditje të "Wirtschaftswoche"në 71 qytete me më shumë se 100,000 banorë janë ekzaminuar, ka dëshmuar të Braunschweig në vendin e 7-të si një nga më dinamike në zhvillimin e qyteteve, dhe shënoi mirë sidomos në rastin e kujdesit për fëmijë dhe të fortë e të dhënave ekonomike.[50] Për të ardhmen, studimi projektet e ardhshme Atlas 2013 për Braunschweig "shumë të larta mundësitë", si është e ardhshëm të top-klasë kërkimore Universitare dhe një pjesë e madhe e TIPITme vlerë të shtuar të shtëpive.[51][52] për këto arsye, nuk është Braunschweig si "komandant të qytetit", pra, një nga disa qytete në të cilën shumë e 25 - të 34-Vjeçar.[53]

Që nga viti 1968, ka kontakte ndërmjet Braunschweig dhe Izraelite qytetin e Kiryat Tivon, nga të cilët, në 1985/86, një qytet i partneritetit ishte krijuar.

Bashkimi i komunave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Para luftës së Dytë botërore, në 1931, Veltenhof , dhe tre vjet më vonë, Gliesmarode, Lehndorf, Melverode, Ölper, Querum, Riddagshausen , dhe të Mburremi e qytetit.

Për 1. Shkurt 1971 ishte një kohë rreth 100 banorë, të ndërtuar-up zonën e komunës-free zone Querum përfshirë.[54]

Në komunën e reformave të zgjeruar Braunschweig në 1. Në Mars të vitit 1974, një total prej 22 komuna:

 • Nga rrethi i Braunschweig u komunat e Bevenrode, Bienrode, Broitzem, Dibbesdorf, Hondelage, Lamme, Mascherode, Rautheim, Rüningen, schapendoes, Stöckheim në Braunschweig, Thune, Timmerlah, Völkenrode, njerëzit, ramshackle, Waggum, Watenbüttel dhe Kontakti i inkorporuar. Përveç kësaj, komuna e lirë zonën e librit të Horst dhe pjesët e tretur në komunën e Bechtsbüttel të Braunschweig ri-cilësuar.[54] E kështu zgjeruar qytetin Braunschweig ishte pasardhëse ligjore e parë ekzistuese të qarkut. Në komunat individuale të ish-qarkun e Fqinje rrethet e Helmstedt, Peine dhe Wolfenbüttel. Tashmë në 1. Korrik 1972 ishin gjithashtu një anëtar i rrethit në territorin që u përkasin komunave të Thedinghausen dhe Emtinghausen në rrethin e Verden.
 • Nga rrethi i Gifhorn erdhi Harxbüttel .[54]
 • Nga rrethi i Wolfenbüttel , komunat Geitelde, Leiferde dhe Stiddien .[54]

Për 22 vende janë formuar në këtë kohë dymbëdhjetë qytete secili me një popullsi të zhvillimit. Kjo Ortsräte mbetën deri në vitin 1981, janë dhe ishin atëherë në qytet e rrethe.

Zhvillimi i popullsisë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Banorët e zhvillimit 1403-2014

Në 1867, Brunswick ka pasur më shumë se 50.000 banorë. Në 1890 tejkaluar popullsisë limit prej 100,000 e më shumë, duke e bërë atë qytet të madh . Deri në vitin 1939 dyfishuar këtë numër deri në 200.000. Në tetor të vitit 1944, jetoi tashmë të dëmtuar rëndë qytetin e vetëm 150,000 njerëz.[55] Në periudhën post-lufte, është arritur 245.551 (1961) dhe, për shembull, u shemb për shkak të migrimit në komunat përreth për të 218.233 (1973). Popullsia është rritur për shkak të territorial të reformës së vitit 1974, me 271.213 të saj nivelin më të lartë. Pastaj ka rënë numri i banorëve për shkak të migrimit të mëtejshëm dhe të Përgjithshme demografike komponent në fund të vitit 2004 për të 240,000. Që nga viti 2005 është një familje miqësore zgjidhjen e ofron një ndryshim ka ndodhur. 31. Dhjetor 2010 ishte "Zyrtare numri i banorëve" për Braunschweig, pas përditësimit të saksonia e ulët zyra shtetërore për statistikat 248.867 (vetëm kryesore domiciles dhe pas harmonizimit me zyrat e tjera të vendit). Kështu, rezulton në një dendësia e popullsisë e 1.295 njerëz për kilometër katror. Që atëherë, popullsia në vazhdimësi për 252.492 në 31. Dhjetor 2012, është rritur.[56] Të censusit 2011, nga enti Federal i statistikave korrigjuar numrin e banorëve, megjithatë, 242.537, retroaktiv të 5. Maj 2011.[57] Deri në 30. Në qershor 2015, kjo shifër u rrit në 249.135 banorët.[58]

Qyteti i Braunschweig, numri i banorëve sipas të popullsisë të regjistroheni për rezidenca kryesore deri në fund të vitit 2011, me 244.806 dhe deri në fund të vitit 2012, me 246.742.[59] deri në fund të vitit 2013, me 248.424 banorët sërish, rritjen e numrit të raportuara.[60] 31. Dhjetor 2015 mashtrim numri 252.768.[61]

Politika[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Këshilli[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në votime në zgjedhjet e Këshillit , më 11. Shtator 2016 ishte në 55.6 për qind, 5.1 për qind më shumë se në zgjedhjet e mëparshme. Këshilli i qytetit me fillim të afatit të ri në 1. Nëntor 2016, përveç kryetarit të komunës 54 Ratsfrauen dhe aldermen, si më poshtë në grupe ose individuale të anëtarëve për të shpërndarë.[62]

Partia Vota Votimi i ndarë Vende Ndrysh.
CDU 85.338 26,2 % 14 -7
SPD 107.647 33,0 % 18 +2
Aleanca 90/Të Gjelbërit 39.089 12,0 % 7 -2
Iniciativa Qytetare Braunschweig 19.571 6,0 % 3 0
Piratët 7.697 2,4 % 1 -1
Majtë 14.971 4,6 % 3 +1
FDP 14.550 4,5 % 2 +1
AfD 29.122 8,9 % 5 +5
PARTIA 8.210 2,5 % 1 +1

Kryetari i komunës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në vitin 2001, ishte braktisur në Braunschweig, double-të lartë në administratën e qytetit. Që atëherë, nuk është vetëm me kohë të plotë i bashkisë. Kjo është kreu i administratës komunale dhe përfaqësues më i lartë i qytetit. Ai është që nga viti 2001, direkt nga popullsia e zgjedhur. Megjithatë, nuk është akoma një Kryetar i Këshillit pas çdo zgjedhore komunale, në mbledhjen inauguruese të Këshillit të qendrës është zgjedhur.

Në rastin e zgjedhjeve të drejtpërdrejta të kryetarit të komunës në 25. Mund të vitit 2014 ishte rezultat në vijim (përdaljen e 49.5 %):[63]

Kandidati dhe partie Vota Votimi i ndarë
Hennig Brandes (për qind) të votave 34.247 34,4 %
Ulrich Markurth (SPD) 46.135 46.3% e
Holger Herlitschke (Jeshile) 7.959 8,0 %
Wolfgang Büchs (Iniciativa Qytetare Braunschweig) 5.171 5,2 %
Merten Herms (Piratë) 2.407 2,4 %
Udo Sommerfeld (Majtas) 3.668 3,7 %

E FDP qëndronte si kandidat në kryetari i komunës së zgjedhjeve, por të përkrahur kandidati i SPD për Ulrich Markurth.[64]

Meqë asnjë nga kandidatët nuk arrihet shumicë absolute, një balotazhin e zgjedhjeve është e nevojshme, më 15. Në qershor të vitit 2014 është mbajtur dhe në vijim (paraprake) rezultojnë të zbulohet (dalja: 36.1%):[65]

Kandidati dhe partie Vota Votimi i ndarë
Hennig Brandes (për qind) të votave 24.331 33,5 %
Ulrich Markurth (SPD) 48.387 66.5% e

Ulrich Markurth ka zyra në 1. Korrik 2014 filluar.

Qyteti këshillat e qarkut[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rezultatet e zgjedhjeve për këshillat e qarkut në %

CDU SPD Grüne BIBS Piraten Linke FDP Die PARTEI sonstige
112 Wabe-Schunter-Beberbach style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 31,5 30,7 11,2 13,7 2,8 4,1 5,9
113 Hondelage 30,2 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 35,3 15,4 4,0 5,3 9,8 EB
114 Volkmarode 35,0 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 36,8 11,2 6,5 3,3 7,3
120 Östliches Ringgebiet 20,2 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 34,5 23,2 8,2 7,5 6,4
131 Innenstadt 28,7 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 30,1 14,1 6,8 3,6 5,2 6,6 4,9
132 Viewegsgarten-Bebelhof 29,4 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 35,4 17,8 8,9 8,6
211 Stöckheim-Leiferde 38,8 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 42,2 10,6 4,9 3,6
212 Heidberg-Melverode 30,7 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 34,6 10,1 6,0 4,9 4,8 9,0 FWHM
213 Südstadt-Rautheim-Mascherode 31,4 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 40,5 11,9 9,2 7,0
221 Weststadt 26,9 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 50,0 7,7 8,1 7,2
222 Timmerlah-Geitelde-Stiddien style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 46,9 37,1 6,8 9,2
223 Broitzem 40,4 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 40,9 8,7 6,3 3,8
224 Rüningen 40,8 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 49,5 9,8
310 Westliches Ringgebiet 23,2 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 31,8 14,9 7,1 4,6 9,1 4,2 5,1
321 Lehndorf-Watenbüttel 33,4 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 38,4 13,4 8,4 6,4
322 Veltenhof-Rühme 36,2 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 42,7 8,3 6,8 6,0
323 Wenden-Thune-Harxbüttel 34,6 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 37,1 7,4 13,9 2,9 4,0
331 Nordstadt 25,4 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 34,2 15,7 8,0 5,9 6,2 4,5
332 Schunteraue 19,7 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 35,2 13,8 20,4 6,5 4,6
Gesamt 29,2 36,3 13,6 8,3 1,6 4,9 4,6 0,8 0,6

Shënime: KZ-së vetëm një kandidat; FWHM - votës së Lirë. Heidberg-Melverode

Shpërndarja e vendeve në këshillat e qarkut duke filluar në nëntor të vitin 2016

CDU SPD Grüne BIBS Piraten Linke FDP Die PARTEI sonstige
112 Wabe-Schunter-Beberbach style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 5 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 5 2 2 1 1 1
113 Hondelage 2 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 3 1 0 0 1 EB
114 Volkmarode style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 4 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 4 1 1 0 1
120 Östliches Ringgebiet 4 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 7 4 2 1 1
131 Innenstadt style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 4 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 4 2 1 1 1 1 1
132 Viewegsgarten-Bebelhof style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 5 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 5 3 1 1
211 Stöckheim-Leiferde 4 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 5 1 1 0
212 Heidberg-Melverode style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 5 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 5 1 1 1 1 1 FWHM
213 Südstadt-Rautheim-Mascherode 5 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 6 2 1 1
221 Weststadt 5 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 9 1 1 1
222 Timmerlah-Geitelde-Stiddien style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 3 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 3 0 1
223 Broitzem style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 4 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 4 1 0 0
224 Rüningen style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 3 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 3 1
310 Westliches Ringgebiet 4 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 6 3 1 1 2 1 1
321 Lehndorf-Watenbüttel 6 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 7 2 1 1
322 Veltenhof-Rühme 3 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 4 1 1 0
323 Wenden-Thune-Harxbüttel style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 3 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 3 1 1 0 1
331 Nordstadt 4 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 6 3 1 1 1 1
332 Schunteraue 2 style="background:#Stampa:Wahldiagramm/Partei" | 3 1 2 1 0
Gesamt 75 92 30 18 5 11 10 2 2

Shënime: KZ-së vetëm një kandidat; FWHM - votës së Lirë. Heidberg-Melverode

Menaxhimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Administrata e bashkisë është e ndarë në shtatë departamente, në departamentet dhe njësitë janë të ndarë në:[66]

 • Departamenti I: Departamenti i kryetarit të komunës
 • Departamenti II: organizativ-e, personel - të e rendit dhe Departamenti
 • Departamenti III: ndërtimi dhe mbrojtjen e mjedisit Departamenti
 • Departamenti i IV-të kulturës dhe shkencës, të Departamentit të
 • Departamenti V: Sociale, të Arsimit, shëndetësisë, dhe të Departamentit të rinisë
 • Departamenti VI: Departamenti i biznesit
 • Dezernat VII: financiare, urbane të gjelbra dhe sportive Departamenti

Borxhi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shuma totale e borxhit publik zonën e qytetit të Braunschweig në fund të vitit 2012 të 345,1 milionë Euro. Secili banor është, prandaj, me 1134 euro në borxh.[67] E 103 qarkut të lirë qytetet në Gjermani, Braunschweig, duke e bërë atë të dytë-Për frymë më të ulët të borxhit. Sipas një studimi nga firma të kontabilitetit Ernst & Young në vitin 2015, ishte Braunschweig, Gjermani ndërmjet 2012 dhe 2014 e 72 të mëdha gjermane qytete me më shumë se 100,000 banorë, larg nga qyteti me më të ulët Për frymë borxh në Gjermani. Ai arriti në 452 euro për shtetas. Në vend të dy të ndjekur nga Jena me 724 Euro, vend në Düsseldorf me 1137 euro. Mesatarja e borxhit në këtë periudhë ishte në 4299 Euro.[68]

Shtresë e armëve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Klasik Version zyrtar shtresë e armëve
Shtresë e armëve
Flamuri i qytetit të Braunschweig

Sipas kryesore të Statutit të qytetit të Braunschweig nga 11. Dhjetor 2001[69] do të zbatohen në lidhje me pallto-së armëve në vijim:

Ky qytet është shtresë e armëve që së paku 1366/67 njohur dhe që atëherë – me vetëm disa stilistike ndryshime – në përdorim. Ajo ishte ndërtuar nga mbreti Albrecht II. në pallto-së armëve letër e 1438 konfirmuar. Përveç qytetit të çojë pesë butë foto Altewiek, Altstadt, Hagen, Neustadt dhe Qesen tuaj shtresë e armëve, të gjitha variacionet e luanit motif-in.[70]

Ngjyra[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Më tej, nenet kryesore të Shoqatës në lidhje me ngjyrat e qytetit:

Përveç pallto-së, Krahët e të cilit e armëve kjo gjithashtu tregon ngjyrat e qytetit. Pesë butë foto, roje civile dhe administrata e bashkisë përveç kësaj zyrtare të qytetit të flamurit, një shumëllojshmëri të tjerë të (vetë) flamujve, njëjtë si shtresë e armëve, nga ana tjetër, ndryshimet e luanit motif-in.[70]

Historike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ajrore të parë të imazhit të butë, Neustadt 2011, nga Perëndimi. Për të njohur janë: Shën Andrew e Kishës (në qendër), në front e kjo linjë transversely e leshit e tregut. Në të djathtë fund të Vjetër me shkallë , dhe para se midis saj dhe Kisha e confluence me kröppel rrugës. Në të majtë buzë imazhin më poshtë, Neustadt mulli, në të djathtë buzë e imazhit, rrugë e Gjatë deri në Neustadt town hall. Në këndin e sipërm të majtë është një pjesë e vogël e kthyer rrugës është e dukshme.

E Brunswick luani është emblema e Henri lion, i qytetit në mesjetë, është shumë e rëndësishme të komunitetit të zhvilluar. Prandaj, luani është simbol i Braunschweig. Mbi ndoshta rreth vitit 1300, duke rezultuar Ebstorfer harta e botës është Braunschweig me Luan figura – në mënyrë të mirë-njohur, ishte Braunschweiger lion, qysh në fund të mesjetës. E sotme zyrtare emërtim si një pikë referimi e qytetit u zhvillua vetëm në vitin 1953, në kryesorë të Statutit të qytetit.

Si "jozyrtare", edhe një shumë të vjetra historike të qytetit, kulla e Shën Andrew e Kishës, në ditët e vjetër tashmë nga një distancë në mënyrë që të Brunswick livadhe.

E Bashkëpunimit Ndër-Komunal[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qyteti i Braunschweig ishte nga 1973 në vitin 1978, një nga të parët e tetë (më vonë shtatë) anëtarëve të Shoqatës të madh Shoqata e Braunschweig dhe që nga viti 1991, përveç dy qytetet e tjera të pavarura dhe pesë qarqe të Shoqatës dhe një anëtar i Shoqatës për zonën Metropolitane të Braunschweig (ZGB). Përveç kësaj, nuk është e bashkëpunimit ndër-komunal si një shërbim publik të bashkëpunimit me shtetet fqinje qarqe (zh . B. në rastin e Rajonal të Integruar të kontrollit të qendrës – IRLS), dhe në një nga format e së drejtës private e bashkëpunimit për shkak të drejtpërdrejtë ose të tërthortë në apo anëtarësimet e qytetit të ndryshme në shoqëritë dhe Shoqatat (e . g. në projektin e Rajonit Braunschweig, në rastin e përbëra të shoqërisë, Rajonit të Braunschweig, Shoqata e Braunschweig peizazh).

Bashkëpunime dhe miqësi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Këto qytete mban Braunschweig, një qytet partneritet apo miqësi:

Indonesienkufi|class=noviewer|18x18px|Indonesien Bandung in der Provinz Jawa Barat, Indonesien, seit 1960
Frankreichlidhje=Frankreich|kufi|18x18px|Frankreich Nîmes in der Region Okzitanien, Frankreich, seit 1962
Vereinigtes Konigreichlidhje=Vereinigtes_Königreich|20x20px|Vereinigtes Königreich Bath im Landesteil England, Vereinigtes Königreich, seit 1971
Tunesienclass=noviewer|20x20px|Tunesien Sousse in der Region Sahel, Tunesien, seit 1980
Israellidhje=Israel|kufi|18x18px|Israel Kiryat Tivon in Galiläa, Israel, seit 1985/86
Deutschlandlidhje=Deutschland|20x20px|Deutschland Magdeburg im Land Sachsen-Anhalt, Deutschland, seit 1987
Russlandlidhje=Russland|kufi|18x18px|Russland Kasan in der autonomen Republik Tatarstan, Russland, seit 1988 (Städtefreundschaft)
Vereinigte Staatenlidhje=Vereinigte_Staaten|20x20px|Vereinigte Staaten Omaha im Bundesstaat Nebraska, USA, seit 1992 (Städtefreundschaft)
China Volksrepubliklidhje=Volksrepublik_China|20x20px|Volksrepublik China Zhuhai in der Provinz Guangdong, Volksrepublik China, seit 2011

Ekonomia dhe infrastruktura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qyteti dhe Rajoni i Braunschweig kanë përjetuar në historinë e tyre të shumta strukturore, të ndryshuar. Deri pas luftës së Dytë botërore, ishte Braunschweig, Gjermani, një qendër e canning industrisë me shumë kompanive për përpunimin, si dhe të specializuara inxhinieri mekanikeindustrisë, në mesin e Schmalbach-Lubeca.

Me rënien e canning industrisë dhe migrimin e industrisë për vendet e tjera të zhvendosur fokusin në drejtim të industrinë e automobilave, por edhe në fushat e transportit, të teknologjisë, të bioteknologjisë, të shëndetit Ekonomik dhe financiar të Ekonomisë. Edhe historia është e industrisë fotografike me traditë të pasur se kompania Voigtländer dhe Rollei. Përfaqësuesi studime dëshmojnë për qytetin Braunschweig, në mbarë vendin, duke më të lartë lehtësinë e të bërit Biznes.[71]

Industrisë dhe artizanatit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dhoma e artizanatit Braunschweig-Lüneburg-Stade në shtëpinë e veltheim

Braunschweig ishte selia e Büssing Automobilwerke, më 1972 në kompani KENI punuar. Automjetet e JU ende mbajnë Logo të kompanisë Büssing, një stilizuar Braunschweig luan në grilë, por tani në Salzgitter, 20 km në Jug të Braunschweig.

Në Braunschweig ishte në vitin 1938, i pari Volkswagen fabrikë, e ashtuquajtura "Vorwerk"[72] vënë në përdorim. Industrinë e automobilave është ende një nga industritë më të rëndësishme të qytetit. Sot ka një të TIPIT të bimëve, si dhe të shumta të vogla dhe të mesme furnizuesi firmave në qytet. Përveç kësaj, të automjeteve komerciale Holding kompania e grupit Volkswagen[73] dhe Volkswagen Shërbimeve Financiare AG (ndër të tjera, Volkswagen Bankare), dhe Braunschweigische Landessparkasse dhe Publike sigurimit Braunschweig selitë e tyre në qytet. Por edhe bankat private dhe të drejtpërdrejtë të bankave, për shembull, B. Banka, Bankhaus Löbbecke, Berenberg Bank, Volksbank Braunschweig Wolfsburg, Braunschweig, Privatbank dhe PSD Bankës Braunschweig janë të përfaqësuar.

Qyteti është vend i një tradicionale bimë të Siemens AG, të barabartë me atë të Heinrich Büssing dhe një lider në botë hekurudhor automatizimit (shih Kompanitë fabrikë në Braunschweig, Gjermani) dhe, ndër të tjera, tren funksionimin e teknologjisë për Transrapid në Shanghai ka zhvilluar. Fushën e biznesit të Televizorëve të Mobilitetit vlerësimet Braunschweig, ndër të tjera, për shkak të Universitetin Teknik të Braunschweig dhe ngritjen e gjermane qendra për ajrit dhe të udhëtimit në hapësirë (DLR), si një qendër e ekspertizës për trafik të inxhinierisë dhe gjithashtu aerodinamik hulumtim për industrinë hekurudhore. Një kompani tjetër në lëvizjen industrisë , Bombardier Transportit, ashtu si Bosch Inxhinieri GmbH në Braunschweig, një prej vende. Më shumë kohët e fundit, në Braunschweig, DB ProjektBau GmbH themeluar. Fokusi i këtij tokë-vajzën të shtrirë në fushën e kontrollit dhe të sigurisë të teknologjisë.[74] Përveç kësaj, shumë të automobilave furnizuesit, me seli në Braunschweig, Gjermani. Në mjedisin e aeroportit të shumta të Teknologjisë së Lartë kompanitë kanë selitë e tyre, për shembull, e Aerodata AG u themelua si një Aerodata fluturimit Messtechnik GmbH, e cila është më e madhe në botë ofruesin e fluturimit të inspektimit të sistemeve.[75]

E Voith Turbo akuzuar systems GmbH & co. KG ka një zhvillim qendra në Braunschweig, Gjermani. Kompanisë Alstom planet ekzistuese të mirëmbajtjes qendër të zgjeruar, dhe brenda disa viteve të ardhshme për të "qendrës kombëtare të ekspertizës për mirëmbajtjen dhe Shërbimin e trenave".[76] Gjithashtu një shumëllojshmëri të shërbimeve teknike, të tilla si Brunel GmbH , si dhe teknike, konsulenca, të tilla si, për shembull, m+f grup, akti i Braunschweig jashtë. Përveç kësaj, Veprimi Europe GmbH (ish-Djalli AG) është një e madhe AI Shpërndarës dhe një nga kompanitë më të mëdha në saksonia e ulët.

Me rreth 3,900 punonjësit (si të vitit 2014)[77] në tri lokacione, njëri është Komunal spitalin e Braunschweig të madh të të punësuarve në qytet.

Sipas një studimi ekonomik i Institutit të kërkimeve Prognos , akuza për Braunschweig në fushën e informacionit dhe komunikimit teknologji më të suksesshme, qytetet në Gjermani.[78] si pasojë, një sërë kombëtar dhe ndërkombëtar, të njohur agjencitë publicitare, të tilla si, për shembull, B. wirdesign, Gingco.net në Braunschweig, në të majtë të ulët. Në përgjithësi, Situata ekonomike është e mirë mbi mesataren. Kështu qyteti përjetoi në periudhën 2005 deri në 2010, rritjen e punësimit, të 8.6 përqind; të ardhurat e tyre tatimore të pushtetit u rrit në të njëjtën periudhë, deri 31.1 përqind.[79] Kjo është për shkak të shumta UPS-start. Në një shkallë vendi krahasim, arriti Braunschweig në një studim nga Iniciativa të Reja Sociale, të ekonomisë së tregut nga viti 2011 në vendin e parë. Kjo erdhi deri në 10,000 punëtorë 146 për ndërmarrësit e rinj. Nga mënyra e shembull për suksesin e të rinjve për Fillimin ekompanive të mund të Braunschweig-bazë E-Commercekompani Pizza.de . Në vitin 2012 i takon Braunschweig e dhjetë më dinamike qytete të Gjermanisë.[80] përveç kësaj, Braunschweig së bashku me Stuttgart Rajonit në Bashkimin Evropian, në aspektin e përqindjes, shumica e punëtorëve në dantella - dhe të lartë të teknologjisë sektorë, përkatësisht 22 %.[81]

Derisa e saj në rënie në fillim të viteve 1990 ishte në vitet 1980, një shumë e suksesshme kompjuterike kompania Commodore Ndërkombëtare në Braunschweig. Ndër të tjera, ishte legjendar C64 bërë. Sot është Braunschweig vend të Intel më të madhe Chip qendra për zhvillim në Evropë, me rreth 120 punonjës. Që nga viti 2000, janë këtu tashmë gjashtë patate të Skuqura të zhvilluara, e cila është aktualisht në përdorim. Në Evropian qendra e kompetencës dhe të High Performance Computing (HPC) teknologji në Braunschweig, edhe patate të Skuqura për performancë të lartë të kompjuterëve dhe supercomputers zhvilluar. Në TU Braunschweig financuar nga Intel kryesore shkallë të programit "Advanced VLSIDesign" (Shkallë Shumë të Madhe të Integruar të Qarqeve), intensivisht, me zhvillimin e shumë të ndërlikuar microchips duket për trajnimin e personelit të kualifikuar në vend për të promovuar.[82] Në vjeshtë të vitit 2013 ishte shpallja,[83] atë vend të afërt. E vendndodhjes dhe të të punësuarve janë nga Fujitsu .[84]

"Iniciativa për bashkëpunim në fushën e inxhinierisë mekanike në sektorin" është një shkrirje e mesme mekanike inxhinieri kompanitë nga Rajoni i Braunschweig, pazar së bashku, kualifikimi i të punësuarve të rritet dhe gjithashtu edhe në fusha të tjera të punës. Një bashkëpunim të ngjashëm marrëveshje për kompanitë nga industria e IT-së nën emrin "Federated" për të marrë e përbashkët për implementim të projekteve.[85] Një të mirë-njohur, inxhinierike kompani me një vend në Braunschweig, Gjermani Bühler.

Tradicionalisht, Braunschweig, për shkak të intensive kultivimin e sheqerit beet në Brunswick fushë që nga rreth viteve 1850, një qendër e sheqerit në industri. Nëpërmjet një shkrirje e disa fabrikat e sheqerit, e cila doli nga Nordzucker AG ka Brunswick si një kompani zyrën e regjistruar. Ajo tani është e dytë më e madhe e prodhuesve të sheqerit në produkte. Edhe në fushën e hulumtimit në këtë komplekse të çështjeve që do të trajtohen. Në Universitetin Teknik të Braunschweig, Gjermania ka, për dekada të tëra, një private të Institutit të kërkimeve për sheqer të prodhimit dhe të përpunimit.

E braunschweigische maschinenbauanstalt (BMA AG) është një nga kompanitë lider në fushën e inxhinierisë mekanike për përpunim industrial i burimeve të rinovueshme të lëndëve të para. Me ligjin firma e Appel Hagen dhe Partneri është më i madh firmë ligjore në saksonia e ulët dhe Sachsen-Anhalt, Braunschweig, bazuar.[86]

Brunswick është vend i ndërkombëtarisht aktive kompani e tekstilit në Nju Jork dhe filialeve të saj "Ann Christine". Të tjera të njohura të kompanive dhe institucioneve, janë themeluar në 1880, kafe roaster të ri, Zoti e tekstilit të fortë Dittmar (Signum-shirts) dhe Westermann shtypjen dhe botimin e grupit. E Richard Borek grup i kompanive ka selinë e saj në Braunschweig, Gjermani. "Borek" është një nga më të vjetër të anijeve, shtëpive në Gjermani (nga viti 1906). Në vitin 1996, kuzhinë specialist i tregut të kompanisë kuzhina Aktualisht themeluar.

E Braunschweiger Versorgungs AG & co. KG është një nga 50 kompanitë më të mëdha në saksonia e ulët.

Me mbi 1300 dyqanet e shitjes me pakicë në Braunschweig, Qendrore pazar vend për Rajonin, dhe që nga viti 2014 gjithashtu një e Drejtë Tregtare të qytetit.[87]

Përveç kësaj, qyteti është një nga administrative vendet e dhomës së artizanatit Braunschweig-Lüneburg-Stade, dhomës së qarkut, duke përfshirë qytetet e Braunschweig, Salzgitter dhe Wolfsburg, si dhe rrethet e Helmstedt, Goslar, Peine dhe Wolfenbüttel .

Media[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Brunswick është selia e Studios së Veriut gjermane transmetimit (SHND). Edhe dy radio private të kompanive, Antenne Niedersachsen dhe Radio ffn, kanë secili prej rajonale të studios.

Rajonale gazetën ditore , Braunschweiger Zeitung (BZ), e cila është edhe në Rajon nën tituj të ndryshëm me të ndryshme vendore pjesë mbizotëron. Në vitin 2007, Brunswick gazetë e WAZ media group . Si të lirë javore Gazetave në BZ-publikuar New Brunswick dhe New Brunswick të dielën në ekonomitë familjare është e shpërndarë. Online të Gazetave për Braunschweig pasi prill 2013 botohet gazeta e përditshme neuesaus Braunschweig, Gjermani[88] dhe, që nga viti 2014 regionalBraunschweig.de (Brunswick sot).[89] për më tepër, ekziston një pavarur botuese sipërmarrje, Gazeta javore për Brunswick dhe Brunswick dhomë. Produktet janë të Braunschweig Raport, javore të së dielës , si dhe ambient. Një tjetër gazetë e përjavshme në Braunschweig është shfaqur gazetë Shtesë të dielën për Brunswick. Marrë tyre për të lira, mujore qytetit revista Da Capo dhe Metro dhe dhjetë-vjetor të familjes revista Clicclac , si dhe tremujore qarkutRevista Druff, dritat e Veriut, tangjent , dhe Perëndim pikëpamje të ndryshme në pikat e shpërndarjes në zonë urbane. Më herët edhe u shfaq revistë mujore, COCKTA!L (1990 – 2005), chexx (1999 – 2007) dhe prapa skene, (2005 – 2014) si dhe sport magazina kukudh/33 (1994 – 1995) dhe "offside", me një fokus në Brunswick futbollit rajon.[90]

Në Braunschweig dhe zonën përreth për të dërguar jo-komerciale vendore radio "Radio Okerwelle" në frekuencën 104,6 FM dhe në stacionin e Radios 38 në frekuenca 100,3 FM. Ajo gjithashtu mban "TV38", një organizatë jo-komerciale Komunitetit televizionit, një Studio në qytet (në shtesë të tjera Studio vende në Wolfsburg dhe Salzgitter). Radio Okerwelle dhe TV38 janë dy nga 15, niedersachsen, organizatorët e qytetarëve radio. Përveç kësaj, vepron Brunswick Ideeal Agjenci reklamash në frekuencën e 90.5, një ngjarje radio me fokus në Eintracht Braunschweig.

Në Cremlingen funksionimin e Deutsche Telekom AG deri në fund të 2015, një të mesme-valatransmetues në mënyrë që të gjermanisë radio stacioni Deutschlandfunk (DLF). Ky transmetues kishte shpesh, edhe pse jo në qytetin Braunschweig ishte, si një "transmetuesit e Braunschweig" (shih transmetimin e autoritetit Cremlingen-Abbenrode).

Instrument muzikor bërë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Braunschweig ishte dhe është një prej qendrave gjerman, instrumente muzikore industrisë. Këtu, ndër të tjera, Wilhelm Schimmel piano fabrika GmbH më i madh gjerman prodhuesit e pianos dhe krahët , dhe me Grotrian-Steinweg GmbH , një tjetër i njohur prodhuesi i tyre në vend. Varg instrumentesh që nga viti 1844 në Braunschweig, Gjermani, nga violinë-familjes Rautmann, tani në vitin e tij të pestë të Gjeneratës, të prodhuara. Kompania Sandberg Kitarat prodhon me cilësi të lartë E-kitarat dhe E-basses.

Shkenca[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

TU Braunschweig, ndërtesat e vjetra

Në të gjithë zonën ekonomike Evropiane (EEA), përfshin Rajonin e Braunschweig është më e lartë shkencëtarët densiteti,[91] , në krahasim me mbarëkombëtar të lartë të inxhinierisë raporti[92] , si dhe intensitet më të lartë në territorin e shpenzimeve për kërkimin dhe zhvillimin. Në Rajonin e Braunschweig, punës kërkimore dhe shkencore më shumë se 16,000 njerëz nga mbi 80 vende të[93] në 27 institutet kërkimore dhe 20,000 punonjës në 250 kompanitë e teknologjisë së lartë[94] në pyetje për të ardhmen.[95] përqendrimi i të punësuarve në kërkimin dhe zhvillimin është në Braunschweig vend rreth pesë herë më e lartë se mesatarja kombëtare.[96] Për hulumtime të vitit 2010, në Braunschweig, për të 5.83 % të produktit të brendshëm bruto (PBB) të kaluar.[5] për më tepër, Zgjerimi i kërkimit të vazhdueshme të shtyrë përpara. Pra, ishin vetëm në vitet 2012 deri në vitin 2014 mbi 200 milionë euro për ndërtimin e reja të infrastrukturës hulumtuese.[97][98]

Qyteti është shtëpi për tre universitete, për aftësim profesional Akademi dhe një sërë Federale të agjencive dhe të institucioneve kërkimore. Në Universitetin Teknik të Carolo-Wilhelmina , ishte në 1745 si "Collegium Carolinum" e themeluar dhe që është më i vjetër teknik dhe shkencor i Universitetit në Gjermani. Në 1862, kjo "Ducal Politeknik shkollë, u shndërrua," dhe në 1877 "Universitetin Teknik". Pasi zgjerimi në një Filozofike dhe të një shteti të fakultetit në vitin 1968, është "Universitetin Teknik". E Ostfalia – Universiteti i Shkencave të aplikuara ka qenë në vitin 1971 nga bashkimi Kombëtar shkollën e inxhinierisë në Wolfenbüttel me të Lartë të shkollës teknike për punë sociale të saksonia e ulët, u themelua. Më shumë lëndë janë shtuar. E në hochshule für Bildende Künste Braunschweig (HBK) në vitin 1963 nga ish-je Kolegj i Braunschweig themeluar. Kjo architecturally-teknike karakterin e Institutit ishte në vitin 1790, me urdhër të Duka Karl Wilhelm Ferdinand hapur.[99] në vitin 1972, ajo u bë një shkencor i Universitetit, dhe që nga viti 1978, ka Statusin e një shfaqje artistike-shkencore të Universitetit. Ajo është Universiteti i vetëm i artit në saksonia e ulët dhe në mesin e pesë më të madhe në Evropë. Në mbarë evropën janë mbi 300.[100] Në shtet të njohur Guelph Akademisë mund të dyfishtë diplomë në administrim biznesi e përfunduar. E gjermane müller shkollës në Braunschweig , bota vetmi shtet-certifikuar shkallë si një proces inxhinier për mulli të ndërtimit, të drithërave dhe të ushqyer ekonominë e marra.

Zyra Federale E Aviacionit Civil
Orë atomike "CS 4" e Physikalisch-Technische Bundesanstalt

Në Braunschweig, gjermane Federale të aviacionit, autoriteti dhe Agjenci Federale për fluturim aksident hetimit banor. E Physikalisch-Technische Bundesanstalt , për shkak të kohës të veprojnë që nga viti 1978, në mënyrë që, me orë atomike të kohës në Gjermani. Pulsin për kontrollin e radio kontrolluar shikon dhe ora vjen nga PTB, do të jetë i transmetuar nga ora, megjithatë, gjatë valë të gjatë transmetues DCF77 në Juglindje të Frankfurt am Main. Përveç kohë është një PTB për një shumëllojshmëri teknike dhe shkencore metrics përgjegjës, të tilla si, për shembull, B. gjatësia, dhe në masë.[101]

Një tipar unik është përqendrimi i kompanive, autoriteteve dhe institucioneve kërkimore në fushën e lëvizshmërisë, në mënyrë të veçantë të aviacionit të teknologjisë, të kontrollit të trafikut ajror, të sigurisë, të hapësirës dhe të transportit. Në Braunschweig-Wolfsburg aeroporti është një vend i gjermanisë qendra për ajrit dhe të udhëtimit në hapësirë (DLR), 1969 (të parë si një "DFVLR"), e themeluar në vitin 1936, gjermane, Instituti i studimeve për të aviacionit (DFL). Fushat kryesore të interesit janë mekanika e fluturimit, fluturimi udhëzime dhe sigurinë e fluturimeve, aerodynamics dhe zhvillimin e mjete të fuqishme për llogaritje dhe strukturore të sistemeve (adaptronics dhe ekstreme i lehtë). Site punon ngushtë me vendet fqinje Luftfahrt-Bundesamt, Universitetin Teknik, transfer të teknologjisë në zyrat e[102] , dhe të tjera të përcaktuara kërkime të organeve. Për shembull, ishin studiuesit e TU Braunschweig dhe DLR në zhvillimin e lander Philae hapësirën prove Rosetta është i përfshirë, dhe për këtë arsye, në fillim ulje e një njeriu që u bë objekt në një kometë.[103] Një tipar të veçantë të faqes është shumë e zhvilluar infrastrukturën me Hulumtimin e avionëve, era tunele, simulators dhe test rigs, përveç në aeroportin e infrastrukturës të përqendruara në një vend.[104] në Përgjithësi, duke punuar në aeroport mbi 2,700 të punësuarit në bazë të hulumtimit dhe aplikimit të orientuara nga zhvillimi i teknologjisë dhe testimi.[105][106] Tashmë në vitin 1990, u realizua në Braunschweig aeroportit, i parë në botë automatike satelitore të bazuar në avion ulje.[107]

Leonie, Autonome të automjeteve të projektit qytet pilot

Në patentë Atlas gjerman të Patentës dhe markës tregtare, zyra për Rajonin e Braunschweig është e vendosur në 1200 aplikacione patentë për vitin 2005 në saksonia e ulët dhe në Federal të gjerë krahasim në vendin e shtatë. Kjo është veçanërisht e vërtetë në rastin e patentave në fushat teknike, "të automjeteve, anijeve, aeroplanëve," dhe "matja, testimin, ndërtesa, optikë, Fotografisë". Një shembull i kësaj është projekti qytet pilot . E parë në botë për vetë-ngiste makinën ("Leonie"), dhe të lartë ndër-urbane të trafikut në vitin 2011 në Wilhelmine Unazë testuar me sukses. Hulumtimi dhe testimi i dritat e trafikut modern dhe makinën e sistemeve në bazë të aplikimit platformë Inteligjente mobilitetit (QËLLIMI), si dhe çmimin si një vitrinë për elektro-lëvizshmërisë për të bërë Braunschweig qendra e gjermanishtes mobilitetit të hulumtimit.[108] Kjo kulmin e pozicionit është në kontekstin ndërkombëtar, të fortë dhe Zgjerimi i kërkimit në NFF e stresuar. Puna ka në të ardhmen, mbi 200 shkencëtarët në lëvizshmërinë e koncepteve të ardhmen.[109]

E Helmholtz qendra për infeksion të hulumtimit (HZI), më parë e shoqërisë për Biotechnological hulumtimit (GBF), është një qendër për infeksion të hulumtimit. Hulumtimi i tij fokusohet në patogjene të mjeksore përkatëse ose si një model për studimin e infeksionit mekanizmave. Fituesi i HZI, Republika Federale e Gjermanisë (90 %) dhe të shtetit të saksonia e ulët (10 %).

Të tjera Federale, agjencitë dhe institucionet kërkimore në Braunschweig, Gjermani, janë, ose kanë qenë:

 • Biologische Bundesanstalt für Land- und Forstwirtschaft (BBA) (aufgelöst am 31. Dezember 2007)
 • Braunschweiger Integriertes Centrum für Systembiologie (BRICS)
 • Braunschweiger Zentrum für Gender Studies
 • Braunschweiger Informatik- und Technologie-Zentrum (BITZ)[110]
 • Braunschweigische Wissenschaftliche Gesellschaft (BWG)
 • Bundesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit (BVL)
 • Bundesforschungsanstalt für Landwirtschaft (FAL) (aufgelöst am 31. Dezember 2007)
 • Centrum für Informatik und Informationstechnik (tubs.CITY)[111]
 • Deutsche Akkreditierungsstelle (DAkkS), Fachbereich Metrologie[112] mit Hauptsitz in Berlin
 • Deutsche Sammlung von Mikroorganismen und Zellkulturen (DSMZ) in der Leibniz-Gemeinschaft
 • Deutsches Zentrum für Infektionsforschung (DZIF)
 • Drug Research and Functional Genomics Centre (DRFG)[113]
 • Epitaxy Competence Center (ec²)[114]
 • Forschungsinstitut Futtermitteltechnik (IFF)
 • Fraunhofer-Institut für Holzforschung (WKI), auch „Wilhelm-Klauditz-Institut“ genannt
 • Fraunhofer-Institut für Schicht- und Oberflächentechnik (IST)
 • Friedrich-Loeffler-Institut (FLI), Bundesforschungsinstitut für Tiergesundheit mit Hauptsitz in auf der Insel Riems (Greifswald) (hervorgegangen aus der aufgelösten FAL)
 • Georg-Eckert-Institut für internationale Schulbuchforschung (GEI)
 • Gesellschaft für Anlagen- und Reaktorsicherheit (GRS)
 • Intelligent Transport Systems Niedersachsen (ITS Niedersachsen)
 • Institut Nehrig (Lebensmittel-, Bedarfsgegenstände und Umweltanalytik)[115]
 • Institut für angewandte Funksystemtechnik (IAF)[116]
 • Johann Heinrich von Thünen-Institut (vTI), Bundesforschungsinstitut für ländliche Räume, Wald und Fischerei (hervorgegangen aus der aufgelösten FAL)
 • Joint Optical Metrology Center (JOMC)
 • Kompetenzzentrum Windenergie (im Bau)[117]
 • Julius Kühn-Institut (JKI), Bundesforschungsinstitut für Kulturpflanzen mit Hauptsitz in Quedlinburg (hervorgegangen aus der aufgelösten FAL und der BBA)
 • Laboratory of Emerging Nanometrology[118] (LENA)
 • Lebensmittel- und Veterinärinstitut des Niedersächsischen Landesamts für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit (LAVES)
 • Materialprüfungsanstalt für das Bauwesen (MPA), Institut für Baustoffe, Massivbau und Brandschutz (IBMB)
 • Nanotechnologie Kompetenzzentrum Ultrapräzise Oberflächenbearbeitung e. V. (CC UPOB e. V.)
 • Niedersächsisches Forschungszentrum Fahrzeugtechnik (NFF)
 • Niedersächsisches Forschungszentrum für Luftfahrt (NFL)[119]
 • Zentrum für Agrarmeteorologische Forschung (ZAMF) des Deutschen Wetterdienstes
 • Zentrum für Mikroproduktion (ZeMPro)[120]

E Stifterverband gjerman shkencës , të dhënë qytetit titullin "qyteti i shkencës 2007". Çmimi është angazhimi që duhet të vlerësohen, me aktorë të ndryshëm në rrjetet e shkencës, sidomos me ekonominë dhe kulturën, si dhe për Hapjen e shkencës, për qytetarët e qytetit. Zbatimi i Braunschweig, nën sloganin "kuzhina e ideve Braunschweig" me një eksperimentale-shkallë qasje të certifikuar, Juria e "origjinalitet dhe qartësi".[121]

Me "kuzhina e ideve Braunschweig" në vitin 2007, ideja ishte për të krijuar një vend që do të promovojë dialog me të shkencës në të ardhmen. Në ish-Kolegj Pedagogjik në Pockels rrugë ishte shtëpia e shkencës Braunschweig GmbH u themelua. Shtëpia mbështetet në interaktive ngjarjet dhe promovimin e shkëmbimit midis universiteteve dhe institucioneve kërkimore ekonomike, kulturore, arsimore dhe institucione.

Institucionet tjera edukativo-arsimore janë:

 • Shtetërore e arsimit qendra për dëgjim të dëmtuar
 • Volkswagen Shërbimeve Financiare Të Akademisë
 • Klinikë për të urologjisë dhe Uroonkologie për trajnime të specializuara

Trafiku[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Braunschweig Stacionin Qendror
Trams të Brezit të fundit, në prill të vitit 2015

Braunschweig ishte që nga mesjeta në kryqëzimin e disa të gjatë në distancë rrugët e tregtisë. Qytet dhe përreth Oker ishte deri kohët moderne lundrueshëm.

Sot, disa autostrada Federale (e . g. e A - 2 dhe Një - 39), si dhe Federale rrugëve të Braunschweig ose direkt nga qyteti (për shembull, e B 1 dhe B 248). Braunschweig ka një port me një lidhje të Mittelland kanal, i cili është në brendësi të navigacionit, me të Berlinit, Hamburgut dhe Ruhr zonën kombinon, dhe që nga viti 1935, një privat aeroporti në Waggum, Braunschweig-Wolfsburg aeroport.

E kryesore të stacionit të trenit në Braunschweig është hapur në vitin 1960 dhe zëvendësoi të brendshme të qytetit Brunswick stacioni i trenit, kreu stacioni i 1845, në klasën e II-të e shënuara kryesore të ndërtimit, sot në selinë e Brunswick Vend të Bankës së kursimeve shërben. Tashmë në 1838-ën, ishte i pari shtetit gjerman hekurudhore nga Braunschweig të Wolfenbüttel funksionimin e saj. Sot, ai është sistem për IC- dhe AKULLrrjetit, si dhe rajonale të sistemit të transportit. Përveç kësaj, të veprojnë Deutsche Bahn është një stacioni hekurudhor në Braunschweig-Gliesmarode.

E publik të transportit të udhëtarëve (TRANSPORTI publik) do të qytetit, ndër të tjera, me trams dhe autobusët e Braunschweiger Verkehrs-GmbH brenda përbëra tarifave Rajon Braunschweig (VRB). Zona përreth është nga disa rajonal të transportit kompanive , kryesisht me autobus rrugët e hapur. E planifikuar ishte gjithashtu një rajonale të transportit hekurudhor rrjeti nga Goslar nëpërmjet Brunswick të Uelzen, gjithashtu urbane makinës Regio city-Bahn Braunschweig. Planifikimi i këtij hekurudhor ishte për shkak të mungesës së fondeve në vitin 2010, u ndal rajonal tren koncept 2014+ zëvendësohet.[122]

E parë në botë elektrike autobusët e transportit publik me induksion teknologjisë do të operohet.[123]

Në prill 1904, kishte Heinrich Büssing në rrugën e duhur, duke i kthyer në kështjellënë Braunschweig– fuqia e autobusittë linjës "automobile-Omnibus-Betriebs-Gesellschaft Braunschweig" (AOBG) ishte e hapur. Ata i shërbyen test të mirë për të autobusëve, të cilën ai e tij për të ndërtuar. Ajo është gjithashtu e parë dhe më të vjetër të autobusëve të linjës në botë, deri më sot, ende ngarje. Promovohet në atë kohë ishin një maksimum prej dymbëdhjetë udhëtarëve për udhëtim në një shpejtësi maksimale prej 30 km/h.[124]

Tashmë në 1909, "Braunschweig u themelua në ujrat e Shoqatës për ajër".[125] Më 13. Në tetor 1912, u ul në airship "Hansa" në qytet. Në Brunswick "qytetin e aviators".[126] Para luftës së Parë botërore ka qenë në Braunschweig dy airfields: në Waggum dhe Völkenrode. Një pale të tretë, në Broitzem, e ndjekur në 1916. Braunschweig-Waggum e rëndësishme aeroport në Gjermani.

Sot është në Braunschweig të ndryshme supra-rajonale Biçikletë rrjetet janë të integruar, për shembull, binjakëzimit të ciklit të rrugës në mes të Magdeburg dhe Braunschweig.[127]

Turizmi dhe Konventa e qytetit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Re Nikoqir I Të Rinjve Në Braunschweig, 2015

Aktualisht, ajo është provuar për të forcuar Braunschweig, Gjermania si një tregti të ndershme dhe të Kongresit vend. Pra, ishin, ndër të tjera, të gjerë e të modernizimit të punojnë në Stadthalle . Kështu, si rezultat i plotë riorganizimin dhe përmirësimin e stacionit të qarkut nga ndërtimi i BraWoParks, lidhur me ndërtimin e një ndër hotelet e qytetit dhe të shitjes me pakicë në qendër.[128] ndërtimin e re hotel, në kthesë të rrugës, qoshe e Re shkaba Hagen, ishte në 23. Prill 2015 hapur në.[129]

Garnizoni[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në anën e përparme të Mars-la-Tour-Kaserne me flamurin GADISHULLIT • SICILI • WATERLOO • Marsi Latour si një shënim në fushatat dhe betejat në të cilat Braunschweigische njësive në 18. dhe 19. Xx, morën pjesë

Braunschweig ishte në të kaluarën vendin e Brunswick, e Prussian ushtrisë, Reichswehr dhe Wehrmacht , si dhe Britanike të pushtimit të forcave. Gjatë luftës së Ftohtë , kjo ishte për shkak të saj afërsi të kufirit, si dhe rëndësinë strategjike të Veriut gjermane të thjeshtë të përqëndrohet në vendin e ushtrisë e Bundeswehr. Pothuajse të gjithë Panzer Grenadier brigadës ose tank brigada e 2-të ishte në Braunschweig vendosur. Pas tank batalionit 24 deri më 31. Dhjetor, 2003 si e fundit aktive luftarake të trupave, një pjesë u shpërnda, ka mbetur vetëm të mbrojtjes së qarkut komandën 23 (VBK 23) dhe rreth ushtarake të ushtrisë rekrutimin zyra në qytet. E VBK 23 ishte një kohë të shkurtër më vonë në Hanover lëvizur, rrethi ushtarake të ushtrisë rekrutimin zyra, edhe në vitin 2014, zgjidhet. Sot, pra, nuk objektet e gjermane e forcave të armatosura në qytet.

Atraksionet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Përmes shkatërrim të gjerë të Braunschweig qendër të qytetit dhe me shumë ajër të bastisje gjatë luftës së Dytë botërore, në mënyrë të veçantë të ajrit BASTISJE e 15. Tetor 1944, dikur më të madh të drurit-përshtatur qytet të Gjermanisë, vetëm disa ndërtesave të vjetra dhe rrugë në Formën e tyre origjinale ka qenë i ruajtur. Veçanërisht që nga vitet 1990, nuk janë të rritur përpjekjet, qytet historikisht ndërtesave të rëndësishme. Të ndodhë kjo, për shembull, me të Vjetër me shkallë , dhe me kufizimet e – Brunswick kështjellë, mes të 2005 dhe 2007, u rindërtua. Ajo përmban, megjithatë, Pjesë të mëdha të një qendre tregëtare, e cila është e vendosur në një moderne shtojcen. Kalaja është më e madhe Quadriga në Evropë vendosur. Drejtuar është e Braunschweiger Quadriga e Brunonia, simbol i një perëndeshë, Braunschweiger vendin.

Tradita e Ishujve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qytetin e vjetër e bashkisë me qytetin e vjetër të tregut burim

Undestroyed, Rivendosur apo Rindërtuar sot, sidomos brenda pesë "tradita Ishujve" të qytetit: Rreth Dom, Aegidienkirche, Magnikirche (magniviertel e katërta), e Martini e Kishës dhe Kisha e Shën Michael. "Tradita Ishujt" kanë qenë menjëherë pas luftës, nga atëherë kuratori Kurt Seeleke nisur dhe të gëzojnë nga viti 1963 mbrojtje ligjore. Katedralja është sot një nga dhjetë më të vizituara në kishat Protestante në Gjermani.[130]

"Tradita island" në Katedralen është gure me Brunswick historike, Braunschweig lion, Origjinali i të cilit, që nga viti 1989, për të të mbrojtur kundër të dëmshme ndikimet mjedisore në Dankwarderode kalaja është e vendosur. Ende imazhin grup në kështjella dhe Katedrale, Braunschweigische Landesmuseum (fillimisht nga paraardhësit shtëpi të Vieweg shtëpi botuese), Huneborstel e shtëpisë , dhe Veltheim e shtëpisë. Në jugperëndim, prapa Katedrales gënjeshtër e stud shtëpitë që Daton nga 15. Shekulli. Të ngjashme "Ishujt" forma e vjetër e qytetit të tregut në qytetin e vjetër të bashkisë, qytetin e vjetër të tregut të burimit, e Gewandhaus sallë koncertesh dhe Një shtëpi dhe më i afërt me Kohlmarkt , edhe me shumë ndërtesave të rëndësishme të ndryshme shekuj me radhë.

Shenjtë ndërtesa[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Personi më i vjetër dhe ndërtesave të Kishave të përfshijë St James Kishës, nga 9. Shekulli dhe Magnikirche nga 11. Xx, në shenjtërimit dokument nga viti 1031, Braunschweig, për herë të parë si një brunesguik përmendur.[131] të Tjera të rëndësishme kisha në mesjetë, në Katedralen e Shën Blasius, Shën Bartolomeu e Kishës, Shën Michael Kishëne Shën Pjetrit, të Kishës dhe i famullisë kisha e Shën Martini, Shën Katerina është dhe Shën Andrew Kishën e saj me 93 metra i lartë kulla e Jugut, gjatë shekujve të tallest strukturës në qytet.

E rëndësishme ndërtesat e Kishës nga të fundit herë, në mes 1899 dhe 1906, e themeluar kisha e Shën Jakobi, si dhe neo-Gotik kisha e Shën Gjonit dhe St. Pauli. Gjithashtu interesante janë në gjysmën e dytë të shekullit të 20-të. Shekulli ndërtuar kisha: 1952-ndërtuar Kisha e shpirtit të Shenjtë me vepra nga artisti Toni Zenz dhe Dominikus Böhm , ose, e ndërtuar në vitin 1958, Domenikane Kishën e Shën Albertus Magnus, artistike dekorimin e Gerd Fitues vjen.

E aegidien Kishës, Kisha e Vëllezërve, dhe në manastirin e Riddagshausen janë më të rëndësishme manastirin e ndërtesave në qytet.

Laike ndërtesa[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Që nga hera e fundit pothuajse 900 vjet, kalaja Dankwarderode, Gewandhaus, Liberei, tetë shtëpinë e njeriut, Richmond kështjellë, mes 1991 dhe 1994 rikonstruktuar e Vjetër të bilancit dhe të kalorësve të Shën Gjergjit. Të tjera të dukshme të ndërtesave janë në qytet të ri, "në shtëpi Balsam Hospes", shtëpia në Golden star, e Vjetër stacioni i trenit, në shtëpinë e spirancë, kulla e ujit në lakminë e malit .

E Lumtur Rizzi Shtëpi

Thekse e arkitekturës moderne në vitin 1960 me ndërtimin e Braunschweig kryesore e stacionit të trenit, si dhe në vitin 2000, para se, ndërtuar terminali të transportit. Në vitin 1999, në buzë të Magniviertels ndërtuar, të Lumtur Rizzi Shtëpinë nxitura e diskutimeve. Një shembull tjetër e arkitekturës moderne është xhami biblioteka e godina e Universitetit të arteve të bukura në vitin 2002, fillimisht në bazë të EXPO 2000 në Hanover, Meksikan pavionin e ndërtuar.

Midis vitit 2005 dhe 2007, kompania ECE Projektmanagement në faqen e vitit 1960 prishur Brunswick kështjellën dhe në vitin 2005, eliminohet kalaja Parkun e Schloss-Arkaden, një qendrën tregtare, fasadat e të cilit janë kryesisht në një moderne çeliku dhe xhami të ndërtimit, projektuar. Me gure, ju mund të me portico për përfshirjen e ruajtur pjesë origjinale të ndërtuar Pallatin Mbretëror.

Më të larta të banimit të ndërtimit në qytet është 22-katëshe ndërtesë të lartë rritje në të Zezë malet me 66 m, e telekomunikacionit kullë në rrethin e Broitzem arritur kulmin e 155 m. I tmerrshëm mbi qytet që nga viti 1983 nga më e lartë e ndërtimit, oxhak i kombinuar i ngrohjes dhe energjisë bimëve në mes të muajit me një lartësi totale prej 198 m.

Monumentet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Braunschweiger Löwe

Pikëzuar rreth qytetit mund të gjeni të shumta të monumenteve, imazhe, carvings, kujtim gurë dhe pllaka, e cila në rrjedhën e shekujve për raste të ndryshme. Disa nga këto vepra janë, megjithatë, tani për arsye të ndryshme (kryesisht për shkak të luftës) nuk ekziston më. Pa dyshim, historinë e artit dhe historinë urbane të rëndësishme të punëve janë edhe më të vjetra:

Sipas saj, Krijues i quajtur "Imervard kryq" në Braunschweiger Dom Katedralja është konsideruar të jetë një nga më të rëndësishme Romanesque skulptura në gjermanisht tokës. Druri skulpturë është një prej katër gozhdë kryq në mes të 12. Shekulli. Pak metra më tej në Dankwarderode kalaja është e vendosur në Brunswick luan. Ai është më i vjetër mbijetuar në shkallë të gjerë plastike e mesjetës në Veri të Alpeve dhe të parë të mëdha figurative uritur-hedhur që nga kohët e lashta.

Varri i Henri luani dhe gruan e dytë Matilda e Anglisë është një nga të parë varret, ku një natyralist stil. Ajo ishte rreth 1230 ndërtuar dhe është vendosur në Braunschweiger Dom Katedrales.

Në 2.60 m të lartë Lessing monumentin e Braunschweiger Erzgießers Georg Howaldt nga 1853 është imazhin e parë në qytetin që përfaqëson njerëzit. Në Deri Eulenspiegel, (ndoshta) nuk është larg nga Braunschweig u lind, Eulenspiegel burim. Ai qëndron në vendin ku, sipas Traditës, Baker gjetur të ketë, Derisa, qytetarët e strucit, dhe deti macet buk, sot si shifrat rreth burim janë të vendosura.

Hapesirat e gjelbra dhe Rekreacion[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në Park Publik
Pamje e Lindore të unazës zona: në qendër të qytetit, Park dhe Princi e Parkut me Nußberg; në Sfond Riddagshausen me kryq në pellg, Qendrore pellg , dhe një schapendoes gurore pellg

Qyteti ka, sidomos pas zgjerimit të territorial të reformës së vitit 1974 – veçanërisht e lartë përqindja e të Gjelbër dhe zonat natyrore. Mur unazën, kursi i okerumflut llogoret më poshtë, enclosing vazhdueshëm gjelbërim të Braunschweiger qendër të qytetit dhe është një nga më të rëndësishme të zhvillimit urban dhe historike elementet e Brunswick qytet figura.[132]

Më e madhe zone të gjelbër të qytetit me natyrën e rezervës Riddagshausen . Që nga viti 1962, e raportuar rezervë është shtëpia e shumë specieve të rralla të zogjve, për shembull, Teal dhe pak grebe. E gjerë pellg të peizazhit të sotëm Riddagshausen është në aktivitetet e Cistercian murgjit , të cilat në të njëjtën kohë, shumë marshy zonën e drenazhuar dhe peshku pellgje të ndërtuar.[133] E 25 - hektar rezervë e natyrës Lammer druri është e vendosur në Perëndim të qytetit, në rrethin e Lehndorf-Watenbüttel. Ajo konsiston Kryesisht në të moçal pyjeve dhe ultësirën e pyjeve-si pemët.

Në perëndim të qytetit që nga viti 1980, në disa faza e Westpark ndërtuar. E 240-acre zonën kombinon për të ngjitur tokës bujqësore, zonat rekreative, kopshte të vogla , dhe të sportit dhe të luajnë fusha.[133]

Në unazë të pista është një radhë e disa bimë së bashku Në një 2014 ndërtuar multi-generation Park në vendin e ish-Perëndimore stacioni hekurudhor mund të lëvizje, koordinimin dhe zhdërvjelltësi ushtrime për 12,500 m2 përfunduar.[134] në drejtim të Veriut, të rinjve, katror, në Perëndim stacioni hekurudhor, i cili përfshin gjithashtu një mbulesë rog Park. Ajo vijon të industrisë rrugë të ndryshme në instalimet në lokal dhe urban në historinë e industrisë, si dhe monumenti të mbrojtur me të gjelbër e bimëve Jödebrunnen.[135]

E pasur hëna Park ishte në 1768 nga anglisht Princeshë, dhe më vonë Brunswick Dukesha Augusta Friederike Louise. Me të njëjtën kohë, që rezulton Wörlitzer Park pranë Dessau, një i pasur të hënën Park për të hershme të peizazhit xhennete në Veri të Gjermanisë.[136]

E Prinz-Albrecht-Parku, në pjesën Lindore të unazës zonë u formua në vitin 1895 nga një paradë terren dhe si një peizazh mbrojtjen e zonës me një vlerë të aksioneve të pemëve të treguar. Parku është pothuajse 47 hektarë.[133] Gjithashtu edhe në pjesën Lindore të unazës fushën e 4,04-acre city Park për të gjetur.

Në teatër Park shtrihet në kodrat e ish-Anton essaouira dhe është veçanërisht për shkak të saj bujare lëndinë shpatet më të mirë dhe pamje nga maja e malit në formë.[137] , në Jug të Muzeut të Parkut. Në Jug të qytetit është rreth 20.000 metra katrorë, Herman-Löns-Park.[138]

Në Park publik është një nga më të vjetër dhe, me rreth 42 hektarë, i katërt më i madh në Parkun e qytetit. Ajo është e vendosur në ish-Jug-Lindore Okeraue, në Jug të qendrës së qytetit. Në një northerly drejtim ai shkon në Kiryat-Tivon-Park (ish-Parku i Brunswick stacioni i trenit).

E Shkollës dhe të komunitetit kopsht në Dowesee është një 9,07 hektarë Park të madh në pjesën Veriore të Brunswick. Ajo është e vendosur në zonat e mbrojtjes II dhe IIIa e ujit të pijshëm për mbrojtjen e zonës, Bienroder Weg, pjesë të mëdha të Veri-lindje të qytetit përfshin territorin, dhe në Lindje të Cremlingen të mjaftueshme.[139][140]

Në Veri-Perëndim të bëj dhe turmë e detet Umflutgräben-gënjyer ishull mur Parkun e formave, së bashku me Gaußberg a dhjetë-acre Park. Jugore rekreacioni Lukuni dhe detet e Jugut të shtrihet në rreth 2.5 kilometra në gjatësi mbi Perëndimore të bregut të Oker. Këtu, ju mund të, ndër të tjera, hipi dhe surfed. Më rekreative zonat janë të vendosura me Heidbergsee në heidberg Park në Juglindje, si dhe me Ölpersee në Veri-Perëndim të qytetit. Përveç kësaj, ajo është edhe Bienroder liqeni popullor me pushuesit. E moor vilë pellg së njerëzve të shkatërruara, i cili përbëhet nga një ish-balta grope i ka shkaktuar, është sot, si një habitat, rekreative dhe peshkimit në zonën e njohur. Në kopshtin Botanik të Universitetin Teknik të Braunschweig, Johann Heinrich Blasius u krijua, gjithashtu ofron një shumëllojshmëri të gjerë të bimëve, përveç kësaj, ajo shërben si një natyrë eksperimentale në laborator për bimë të hulumtimit.

Qyteti ka me arkën e noes në kopshtin Zoologjik në Stöckheim një kopsht Zoologjik të vogël. Në vitin 1964, e cila u hap në Park-si bazë janë 300 kafshët nga 50 specie në gjysmë-natyrore rrethime dhe lirisht rreth mbajtur vazhdimisht. Në kopshtin Zoologjik është familjare në pronësi dhe ka një rreth 15 kilometra larg Schwesterzoo, Tierpark Essehof në Lehre.

Në rrethin e Bebelhof u krijua në vitin 2015 me qytetin në vend të kopshtit Bebelhof në ish-faqen e Departamentit të qytetit të gjelbra dhe sportive të qytetit të Brunswick një komunitet kopsht. Në të ngritura shtretër, në një sipërfaqe të mbyllur, të ngjashme me atë në Berlin Prinzessinnengärten, kryesisht të perimeve janë rritur.[141]

Kulturë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komunitetet fetare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Evangjeliste Luterane[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E Braunschweig Kishës mënyrë që të 1528:
E Erbarn qytetin e Brunswig Cilësitë e fetare Inge / në një shumëllojshmëri të gjerë të specializuar xhami Evangelio / ... e Johannes Bugenhagen

Në 1521, e mbajtur e Reformave për të hyrë, dhe gjenden para së gjithash nga reformatorit Gottschalk Kruse shpërndarjen.[142] Të parë ekspozitën në gjuhën gjermane është në Pashkët, 1526, në Katedralen festohet.[143] Nga viti 1528, Reformimin e Lutheran pranim nga Perendia bashkëpunëtorë , Johann Bugenhagen vazhdoi: qyteti mori një përtej të famshëm të Kishës qëllim.[144] Në 6. Shtator 1528 ishte mbyllur zyrtarisht futjen e Reformave në Braunschweig nga të gjitha foltore e qytetit njoftoi; e tutje, qyteti mbeti për shumë shekuj një shumicë Protestante. Ata fikse e tyre kishtare e Punëve në masë të madhe në mënyrë autonome. Këshilli bashkiak i nënshkruar në 1580, Lutheran formulën e Concord e 1577.[145] kryesore e predikimit vendin e Peshkopit, që nga viti 1923, Braunschweiger Dom Katedrales.

Nuk e deri në 1671 ishte në Kishë Ungjillore-Luterane e Duchy e Braunschweig . Këtu, qyteti shpejt u bë vatër e një Superintendency, sot i referohen këtij niveli të administratës si Provost. Ungjillore-Luterane parishes e qytetit sot i përkasin dekanati i Brunswick e Ungjillore-Luterane rajonale të Kishës në Braunschweig. Në 414 komunat në vitin 2007. 405.000 anëtarë.

Kisha Katolike Romake[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E Aegidien Kishës

Në mesjetë ishte në qytetin Braunschweig të dioqezës së Hildesheim dhe e dioqezës së Halberstadt, ku Oker lumit, të cilit kufiri ishte formuar. Në Hildesheim zonën përkiste Archidiakonat Stöckheim, Halberstadt të Archidiakonat Atzum. 1391 ishte i dy peshkopëve në Braunschweig, Gjermani, një Offizialat themeluar, kishtare e Punëve të qytetit në emër të dy dioceses përfunduar. Në Reformacionin, kisha Luterane, shërbimet Katolike nuk ishin më mbajtur.

Në fillim të shekullit të 18-të. Shekulli Katolikë në Braunschweig përsëri lejohet të mbajë shërbime fetare, në mënyrë që së shpejti një Katolike e komunitetit mund të ketë qenë. Kjo ishte nga 1824 të sapo themeluar të dioqezës së Hildesheim, e cila, deri në vitin 1930, Kisha krahinën e Këlnit (Erzbistum Këln), dhe pastaj për të Kishës krahinën e Paderborn (Kryedioqeza e Paderborn), dhe që nga viti 1995 për të sapo-themeluar Kishën krahinën e Hamburg (Archbishopric e Hamburgut). E parishes e qytetit i përkasin të zyrës së Dekanit të Braunschweig, të territorit të komunave jashtë qytetin Braunschweig. Kryesore të Kishës Katolike në Braunschweig, Gjermani, është Katedralen e zojës së Shën AegidienKishës, Kisha e një ish-Benedictine manastirit. E Kishës Katolike në Braunschweig përbëhet nga gjashtë parishes me 13 kisha.

Që nga viti 1958 qyteti ka një Domenikane manastirit. E Dominicans, në Vazhdën e Reformave, tuaj 1310 në Bohlweg manastirin e themeluar në vitin 1528, në udhëzimet e Këshillit të qytetit të heqin dorë dhe të lënë qytetin, ishte kthyer pas më shumë se 400 vjet, dhe për të ndërtuar një moderne në kompleksin e manastirit, Kisha e Shën Albertus Magnus , me homonymous kishes.[146]

Të tjerë të Krishterë të komuniteteve fetare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në shekullin e 18-të. Xx, e themeluar në Braunschweig, gjermanisht reformuar, dhe frëngjisht reformuar bashkësitë, në 1811, për një reformuar mbledhjes Bashkuara. Komuna ka qenë e vetë-punësuar dhe ishte, në vitin 1928, një anëtar themelues i Konfederatës së reformuar Ungjillore kishat e Gjermani, një numër i vogël i reformuar komunat, organizatat jo-anëtar në një vend në Kishë, dhe në Braunschweig. Vetë-punësimi, e përfundoi vitin 2012, duke u bashkuar me Protestante, Kishës së reformuar. Nuk është pjesë e Synodal Federatës X.

E kishave të lira të përfshijë të lirë Kishës së shtatë ditë Kisha Adventiste, i Pavarur Ungjillore-Luterane (SELK), dy Ungjillore të lirë Kishës bashkësive (Baptists), Evangjeliste-Metodiste të Kishës, Ungjillore e Kishës së lirë të Querum, Krishti, qendra e Braunschweig, Ecclesia-komuna e Braunschweig e. V. dhe komuniteti i Krishtit.

E re Apostolike të komunitetit në Brunswick ka një Kishë e kokrra të rrugës. Në Kishën e qarkut të Braunschweig, Gjermani e ri Apostolik të Kishës Qendrore të Gjermanisë i përkasin kishave në mënyrë të Helmstedt, Salzgitter-Lebenstedt, Peine dhe Gifhorn.

Përveç kësaj, janë edhe Mormonët, Apostolik i misionit të Kishës (anthroposophic) të bashkësisë së Krishterë, të Krishterë e Shkencës dhe e dëshmitarëve të Jehovait në qytetin e përfaqësuar.

Komunitetit Hebre[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E Braunschweiger Neustadt për 1400 (e treguar në të verdhë). E Jodenstrate është e vendosur në pjesën e poshtme të djathtë buzë të imazhit.

Që nga mesjeta, ka qenë në Brunswick, të ndryshme Hebre jetës. Për herë të parë në vitin 1282, një komunitetit Hebre me një sinagogë, shkolla, gjykata dhe kokën e përmendura. Kryesisht, në pjesën Veriore të Altstadt dhe në Neustadt , u vendosën. I parë Hebre i varrezave është për 1584 zënë; ende sot është një 1797, në Hamburg rrugor , e vendosur në varrezat, gjatë kohës së nacional socializmit përdhosur kishte qenë, por më vonë u riparua. E 1873-1875 nga Constantin Uhde - projektuar "sinagogë e Re", ishte në, nga Nazistët nisur e ashtuquajtura "Reichskristallnacht" 9. në 10. Nëntor 1938 dëmtuar rëndë dhe në vitin 1940, për shkak të gjendje e keqe të jetë rrafshuar. Për shkak të persekutimit gjatë Rajhun e tretë zvogëluar popullsia Çifute të qytetit të ish 682 në vitin 1933 në mënyrë dramatike (shih persekutimin e Judenjve). Tu u 196 Braunschweig e Judenjve ndërmjet 1939 dhe 1945 u vranë. Megjithatë, supozohet se numri aktual është shumë më e lartë. [147]

Pas përfundimit të luftës, re të komunitetit Hebre në qytet ishte formuar në vitin 1945. Ajo përbëhej nga të mbijetuarit e Braunschweig, Çifutët, dhe të Konsultohen. Në vitin 1995, Bea Wyler, e parë në Gjermani pas Holokaustit, të vendosur Mësues për të udhëhequr të komunitetit Hebre, urdhëroi që në vitin 2008 rreth 600 anëtarë.[148] Në 6. Në dhjetor 2006, në new Brunswick sinagogë u inaugurua solemnisht.

Bashkësive Islame[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Që nga viti 1964, nuk ka një komunitetit Musliman në Braunschweig.[149] Në rrjedhën e kohës deri në vitin 2015, të paktën shtatë xhamitë janë themeluar.[150]

të tjerë të bashkësive fetare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Për më tepër, nuk është një Budist të qendrës,[151] , si dhe një Bahài komunitetit[152] në Braunschweig.

Muzetë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Herzog Anton Ulrich-Muzeu
E Braunschweigische Landesmuseum
 • Më të rëndësishme të Muzeut në Braunschweig është Herzog Anton Ulrich-Muze, në vitin 1754 dhe si histori arti i një rëndësie ndërkombëtare. Kjo nuk është vetëm më i vjetër Muze në Gjermani, por edhe të tretë më të vjetër publike, Muze në botë. Për mbledhjen e tij, të numërimit dhe një. piktura nga Rubens, Vermeer dhe të Rembrandt.
 • Në Vieweg-shtëpia mbi gure dhe është një nga Braunschweigische Landesmuseum, të shkurtër - BLM. Ajo ishte në 1891, si "Nacionaliste Muzeu i Brunswick vendin e historisë," në rrugë Hagenscharrn themeluar, dhe është vetëm në Muzeun e historisë në sponsorizimin e shtetit të saksonia e ulët. Në ekspozitën në të kundërt Dankwarderode kalaja pjesë e këtij Muzeu. Fushën zyra e BLM në korin e ish - Pauline manastirit nga mesi i shekullit të 14-të. Shekulli, shtëpitë më të vjetra Muzeun Hebre në botë. Në ekspozita qendra, Prapa aegidienkirche, është aktualisht një Muze të feve.[153]
 • Hapet në 1865, Muzeut Komunal në lion mur tregon historinë e qytetit të Brunswick; atij i përkasin edhe formën e mbledhjes, si dhe Muzeut të qytetit të vjetër sallën bodrum dhe katin e parë është një ekspozitë të përhershme në historinë e qytetit të Braunschweig tregon. Në posedimin e Muzeut është, gjithashtu, balona "Ad astra", që nga viti 1783, e cila është më e vjetër e ruajtur e avionëve në botë.[154]
Muzeu I Historisë Natyrore
Haus Balsam Hospes e Kunstverein Braunschweig
 • Në Muzeun natyroro-shkencor ishte në 1754 si Ducal artistike dhe natyrore të prodhuar Kabinetit të hapur dhe është më e vjetra Muzeut të historisë natyrore në Gjermani.[155] Si një Muze të historisë së Zoologji , ajo përfshin një shkencore mbledhjen e dhjetëra mijëra kopje. Përveç ekspozitave të përhershme mbi tema të ndryshme, ekziston një dritë në dhomë, pjesët më të rëndësishme për të parë.
 • memorial site të KZ-të jashtëm duke pasur Braunschweig Schill rrugës kujton një të Hapur të arkivit të viktimave të KZ-së jashtme duke e pasur. Që në maj të vitit 2000, nga artisti Sigrid Sigurdsson-projektuar përkujtimore përfshin dokumentet, raportet, kujtimet dhe kërkime mbi historinë e kampit. Tekstet nga të hapur arkivit janë në pllakave në muret e në vend të bashkangjitur.
 • E Raabe-Haus, Wilhelm Raabe është vendbanimi i fundit ishte në vitin 1948, si një memorial në nder të shkrimtarit të përcaktuara.
 • Shoqata Friedrich-Gerstäcker-Gesellschaft vepron që nga viti 1982 në të ashtu-quajtur sensors shtëpinë e Richmond kështjellën , një ekspozitë mbi shkrimtarin Friedrich Gerstäcker, në Braunschweig, Gjermani, rininë e saj dhe vitet e fundit të jetës së tij. Ekspozita përfshin një koleksion të gjerë të të Origjinalit dhe replicas e "armëve të zjarrit e në Perëndim të Egra".
 • Gramophone-Muzeun E Harmoni
 • Landtechnik-Muze në të Mirë-Steinhof
 • Muze për Fotografi.
 • Në shtëpinë Balsam Hospes , i paraqitur në art Shoqata Braunschweig , 1832-it për çdo vit në katër individuale ose në grup ekspozitave të rëndësishme të artit bashkëkohor.[156]
 • Mineralet në Kabinetin e Universitetin Teknik të Braunschweig, në mjediset e Përgjithshme, Shoqata e konsumatorëve[157] , si dhe në Cistercian Muzeut Riddagshausen të tjera ekspozita. Në "Torhaus galeria" vepra bashkëkohore të artistëve figurativ nga qyteti dhe Rajoni i Braunschweig është treguar. Fokusi kryesor është në fushën e pikturës, objekt arti, skulpturë, Video dhe Fotografi.
 • Kompania Muze, në degën e Topin e Paketimit të Evropës, me një Vështrim të përgjithshëm të zhvillimit të fillimet e canning industrisë prodhuese moderne pije mund të.
 • E hapur në vitin 2008, Braunschweiger afati kohor, një 5.5 - kilometër e gjatë në ajër të hapur Muzenë Braunschweig dhe gjermane ekonomikedhe të transportit të historisë mbi bazën e një unazë muzikore do të shfaqen rreth 100 vjet, mbi 50 kompani industriale në qytet me një publik të rrjetit hekurudhor Shoqatës.
 • Që nga viti 2008, në ish - riparim të mbjellë në Braunschweig, e cila është pjesë e kohës të pista, e ashtuquajtura botë meisterzug e 1954 lëshuar.[158]
 • Në Kështjellë Muze. Atij i përkasin shtatë Origjinal i rikonstruktuar dhoma, muzika e dhomës, Audienca dhoma dhe froni dhomë. Aktualisht, në kuadër të rindërtimit të Eintracht stadiumi është edhe një futboll të Muzeut.

Bibliotekat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Braunschweig Bibliotekës Universitare
Biblioteka e në hochshule für Bildende Künste

Biblioteka më e mëdha në Rajonin e Braunschweig është i bibliotekës Universitare të Universitetin Teknik të Braunschweig. Ajo ishte në 1748 si biblioteka e Kolegjiumit Carolinum, i themeluar dhe është më i vjetër në bibliotekën e një Teknike të Universitetit në Gjermani. Inventari përfshin rreth 1.6 milion të mediave. Përveç tyre aktuale të punës vepron Braunschweig bibliotekës Universitare, në bazë të të dhënave të sistemit të allegro dhe menaxhon koleksion të madh të farmaceutike letërsisë në Gjermani dhe në Evropën Qendrore.

E qytetit biblioteka e Braunschweig është që nga 23. Qershor 2007 në një pjesë të sapo ndërtuar Schloss-Arkaden vendosur.[159] Në to janë tani ish-bibliotekë Publike, në bibliotekën e muzikës , si dhe armatimet e ish-qytetit bibliotekës, magniviertel tremujorit të fokusit në Shkencat humanitare dhe shoqërore e kishte kombinuar. Bibliotekën e qytetit u themelua ne vitin 1861 dhe 1865 me një 3584-të zbutur Ministrave të bibliotekës në Neustadt bashki e hapur. Gjatë dekadave, e aksioneve u rrit në bimët, në mënyrë që edhe biblioteka e qytetit ka mbi 400.000 libra, 1366 dorëshkrimeve mesjetare, 2500 hartat dhe planet që nga koha para viteve 1850, si dhe biblioteka e shpirtërore Ministria 8675 tituj. E pa-anë inventari përfshin rreth 170,000 aktuale të medias. Përveç fëmijëve dhe të të rinjve në bibliotekë, Artothek, si dhe një bibliotekën e muzikës, janë tre të jashtme të degëve.

Me Wilhelm-Raabe-qendra e hulumtimit, bibliotekën e qytetit, për të pasurive të shkrimtarit Wilhelm Raabe përgjuar dhe të zhvilluar. Veprat e Raabe e vendosur në Muzeun e Raabe-Haus dhe në qytetin arkivin e Braunschweig.

Shtesë bibliotekat janë të vendosura në Georg-Eckert Institut Ndërkombëtare për hulumtimin e teksteve shkollore, në Herzog Anton Ulrich-Muze dhe në hochshule für Bildende Künste Braunschweig.

Qyteti është një anëtar i Brunswick peizazh, një Shoqatë për përkujdesjen e institucioneve kulturore në Rajon.

Braunschweig është shtëpi për një shumëllojshmëri të fondacioneve, të vjetër, që ende ekzistojnë sot, Fondacioni i Shën Thomaehof ishte në 1290 themeloi Bashkuara të manastirit dhe studimi i Fondit, në 1569, e Brunswick Fondacioni, daton nga 1794 dhe është ende aktive sot. Fondacioni i fillimit-UPS në të kaluarën e afërt, qytetarët e Fondacionit Braunschweig nga viti 2003 dhe Braunschweig trashëgimisë kulturore të Fondacionit , 2005.

Teatër[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E Braunschweig Shtetit Teatër, Shtëpi Të Madhe,

E Braunschweig shtetit, teatri është në pronësi të shtetit në katër pjesë teatrore. Kjo tregon se çdo vit, rreth 30 premiera në dramë, muzikë e teatrit (Opera, operetta, Muzikore) dhe baletit , si dhe në fëmijët dhe të rinjtë e teatrit të ndarjes, të Rinj të shtetit të teatrit. Origjina e shtetit të teatrit të shkuar në një të mëparshme shtëpinë mbrapa në 1690 nga Kreu Anton Ulrich ishte i bazuar në. E Ducal Opera house qëndroi deri në 1864 në Hagen të tregut, këtu gjenden të rëndësishme të premierave, të tilla si Lessing e Emilia Galotti në 1772, dhe Gëte e Faust në vitin 1829. Sot është në vendin e njëjtë, më e vogël të teatrit në qytet, "KULT", është shtëpi për të.[160]

E dytë më të vjetër të teatrit të qytetit të Braunschweig u themelua në vitin 1925, gjermanishten e ulët të teatrit. Në sezoni 2014/15 është lojë e operacionit të parë përkohësisht ndërpritet.[161]

Të tjera teatrot: kukull teatrit fije e biletave, Komedi në qytetin e vjetër të tregut, SHUMË Teatër, teatri Fanferlüsch, Premiera e teatrit Amator Braunschweig, Studio fazë, Braunschweig, Brunsviga kulturës dhe komunikimit, qendra[162] , dhe të teatrit të periudhës.

Sport[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Braunschweig mund të shikojnë prapa në një kohë të sporteve të Traditës. Pra, të udhëhequr nga Konrad Koch në 1874, sportit të futbollit në Gjermani.

Më të famshëm sportive të klubit Eintracht Braunschweig. E Concord në vitin 1963 ishte një nga anëtarët themelues të Bundesliga dhe qëndroi në 1967 gjermane kampion. Ky është vetëm titulli i madh i klubit. Në vitin 1985, ai u rrit nga 1. League, dhe ishte pas një kohë të gjatë në të dytë ose të tretë në Ligë. Në fund të lojës 2007/2008 sezonit të kualifikuar për harmoni e re 3. League. Në fund të sezonit 2010/2011 ishte trajneri Torsten Lieberknecht ngjitet në 2. Bundesliga. Në sezonin 2013/2014 luajtur për klubin në 1. Bundesliga, pasi që ai është një nga 2. Bundesliga. Departamentet e tjera të Shoqatës janë të suksesshme: Në të grave hokej ishte një total prej nëntë herë gjermane kampion. Në atletikë ishin edhe disa tituj të fituar. Basketboll zonjat e klubit janë duke luajtur në 2. Damen-Basketboll-Bundesliga.

E Braunschweig njujorkas Luanët janë të suksesshëm, mbarëkombëtar të Futbollit Amerikanekipit. Nga viti 1997 deri në vitin 2008 u Luanët në çdo finale të gjermanisë Tas dhe mund të përdorë këtë titull si rekord Champions njëmbëdhjetë herë,[163] për të fituar, e fundit në vitin 2016. 1999, 2003, 2015[164] dhe në vitin 2016, ata nuk Evropian titullin e Eurobowls.

Të tjerë klube në 1. Basketboll - duke luajtur Basketboll Löwen Braunschweignë 2. Baseball-Bundesliga Veri-play Braunschweig Vend Deri 89ers, Rugby-Bundesliga Guelph Braunschweig, futboll-së tretë në grupin MTV Braunschweig , si dhe në Volejboll , burrat e ekipit të USC Braunschweignë 2. League luan. E futboll klub Freie Turnerschaft Braunschweig arritur në vitin 2014 për herë të parë, ngjitet në rajonale League.[165] Kombëtare dhe ndërkombëtare më të suksesshme valle-sport Shoqatës në Standarde tëformimit vallëzimi është e Braunschweiger Tanz-Sport-Club (BTSC). Disa kampionatin gjerman tituj, sidomos në vrapimet në distancë të gjatë – fitoi atletikë komunitetit në Braunschweig.

Gjithashtu treguar sukses Braunschweig në Karate: banor i Shoqatës Karatesë Braunschweig, Gjermani prej disa vitesh, rregullisht në vend dhe komb-gjerë kampion në këtë sport. E -Box Club 72 Braunschweig , së bashku me BAC Wolfenbüttel dhe Salzgitter Heros-e-luani-boxteam, në 2. Lidhja e inagurimit.

Që nga viti 1994, gjenden në qershor në faqen e Braunschweiger Tenis dhe Hokej club (BTHC) në Park qytetar , Nord/LB hapur, vjetore ATP Sfidant tenis turneut për të rinj dhe të reja të botës-tenis-lojtarët. Ajo është më e madhe profesionale të tenisit, turne në saksonia e ulët dhe konsiderohet si një nga Top 3 Sfidant turne në botë.[166] Vazhdojnë të jenë disa renditjen botërore turnetë në të grave tenis mbajtur.

Çdo pranverë që nga viti 2002 në Volkswagen hall, luan Klasike, një ndërkombëtar renditjen botërore listë-ecja sportive turneu mbahet.

Një të premte në qershor, që nga viti 1987, Braunschweig natë të kandidojë në vend të kësaj, klasat e shkollës, ekipe dhe individ të dredhëzave në një skenik sigurisht nëpër qytet në një tjetër varg distanca. Për këtë ngjarje sportive, me rreth 13,000 pjesëmarrës aktiv dhe 40,000 spektatorë janë pjesë e qendrës së qytetit të mbyllura për trafikun. Përveç gamë të madh, festivali i verës.[167] Kështu, ajo është e dytë më e madhe në drejtimin ngjarje në saksonia e ulët dhe të gjithë e Gjermanisë është në mesin e dhjetë më të madh.[168] në vitet e fundit, në vend të Elitës të racës, me vrapues profesionale, dhe ishte në vitin 2006, në favor e në vende të tjera për të skive dashuruar fshihet.

E Braunschweig-Wolfenbüttel Maratone është drejtimin e një tjetër rast, përveç klasike maratone dhe të tjera distanca më e shkurtër në një rrugë kodrinore midis Braunschweig dhe Wolfenbüttel. Që nga viti 2000 ofruar ngjarje do të mbahen në tetor. Në Maratone në vitin 2006 ishin 189 vrapues (161 njerëzve, 28 gra).

Në korrik të vitit 2014, për 100. Ndryshimet në Brunswick-së në qendër të qytetit dhe në afërsi Elm është më e vjetër gjermane rrugore të Çiklizmit garë,[169] e Çiklizmit klasik "Rreth Elm", "Rreth town hall" dhe " Princi i Park" në vend.[170] ushtria e trilogjisë që vitin 1926, e Çiklizmit të klubit Brunswick në vitin 1923.

Brunswick është selia e gjermanisht(n) Aero Klub e. V. (DAeC), Shoqata ombrellë gjermane aviacionit shoqatat sportive.[171]

Të Rregullt Të Ngjarjeve Të[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në Tregun E Krishtlindjeve
Stadthalle

Në nivel kombëtar e njohur është Braunschweig Krishtlindjeve tregut, një mbi 300-vjeçare e Traditës. Për shkak të mjedisit urban, e ashtuquajtura "tradita ishull" rreth gure, Dankwarderode kështjellë , dhe Brunswick Katedrales, tregu ishte tashmë disa herë më të bukur e Krishtlindjeve të tregut në Veri të Gjermanisë të quajtur.

Në Stadthalle dhe në Volkswagen hall rregullisht ushtrive koncerte, panaire, ngjarjet sportive dhe film productions, u. një. Beteja e Vitit, feuerwerk der turnkunst.[172]

E diela e parë u rritën të hënën , e cila zhvillohet në Braunschweig parade e karnavaleve – "Schoduvel" – quajtur, me më tepër se 6 km në gjatësi, është më e madhe në pjesën Veriore të Gjermanisë[173] dhe për ato në Këln, Mainz, dhe Düsseldorf është i katërt më i madh paradë në Gjermani.[174] të Çdo viti, Brunswick Schoduvel të 250,000 vizitorë, në vitin 2014, ka qenë 300,000 vizitorë.[175] E mesme e ulët gjermane fjala "Schoduvel" (nga duvel = djalli , dhe Scho- për - trembur Chen), i referohet një të lashtë porosi, domethënë, nga zhurma, trim, dhe e frikshme të sjelljes, apo nga frymërat e liga e të ftohtë, të vdekjes dhe të rrezikut të trembë larg. Kjo është një mesjetare Formën e karnavaleve, për herë të parë në 1293 në Brunswick qytet libri është përmendur.

Që nga viti 1987, Ndërkombëtare Filmfest Braunschweigmë të mëdha të festivalit të filmit në saksonia e ulët. Që nga viti 2014 është Cinestrange me fokus "në zhanrin e filmit" u mbajtur.[176] të Vazhdojë të jetë Festivale të tilla si vetë-festivali i filmit organizohet çdo vit. Të kthehet deri në 50 Ekipet në 24 orë për një film të shkurtër në kushte të veçanta: një maksimum prej pesë minuta në gjatësi, me tre konceptet përfshirë një kamera dhe jo të prerë.[177] një Vit, ndodh që qytetarët Park në frontin e Richmond kalaja më e madhe arts festival në Rajon.[178] E shtetit, teatri Braunschweig ka qenë organizimi vjetor i Festivalit Evropian për të rinj dhe të Drejtorëve të "Fast Forward". Përveç kësaj, gara ndërkombëtare e Breakdancingturneut , Beteja e Vitit në Braunschweig linjë. Çdo vit, ngjarje të "kulturës në çadër" në vend. E Braunschweiger Poezie është një e parë të Poezisë Slams në vendet gjermanofolëse dhe ka qenë i mbajtur që nga viti 1998, në një bazë të rregullt.[179] për më Tepër, ka shumë ngjarje kulturore, të tilla si "Braunschweig Ndërkombëtare" ose "natë të Gjatë e letërsisë".[180] Në kampusin Qendror të TU Braunschweig është mbajtur çdo vit e TU Natë, me muzikë live, dhe eksperimente në vizitorët e prisni.[181] përveç kësaj, do të informojë lokale shoqatat kulturore vjetor kulturës natë në mënyrë të veçantë për studentët.[182] Për fëmijët dhe adoleshentët ofron çdo vit orientuar Braunschweiger lojë milje aftësinë për prirje sportive, dhe të jashtëzakonshme të reja lojra falas për të provoni.[183] Që nga viti 1998, të gjeni rregullisht në mesnatë basketboll Ngjarje, e ashtuquajtura "Nitejams", për të rinjtë dhe adoleshentët.[184]

Muzikore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

City jazz natë 2006

Çdo vit në maj/qershor u mbajt në Braunschweig dhe Rajon, Braunschweig Classix Festival . Kjo ka ndodhur ndërkombëtarisht të njohur artistë në shumë koncerte dhe ngjarje. Programi varionin nga dhoma muzikë, koncerte Simfonike dhe ligjërata nga të mirë-njohur autorët (zh. B. Donna Leon), për të Jazz - dhe Trokitje e ngjarjeve. Pasardhësi i janë bashkuar ngjarje "Soli Deo Gloria".[185] për më Tepër, që nga viti 2004, JazzFestival, city jazz natën e organizuar nga anëtarët e jazz dhe kantina e shkollës ishte nisur. Qendra të shpërndara Festivalit tregon se në disa artistë nga Vende të ndryshme JazzZhanret. Gjatë sezonit të Krishtlindjeve të çdo viti, Braunschweig historia e Krishtlindjeve të listuara, në kohën e jazz-kantina me tradicionale dhe bashkëkohore e Krishtlindjeve këngë, teatrale performancës shoqëruar.

Për më tepër, ngjarje të ndryshme të Louis Spohr shoqëria do të jetë e ofruar, në mënyrë që të ruajë muzikore të trashëgimisë së vendeve të ndryshme. Për më tepër, ka vjetor të verë në Ajër të Hapur koncerte në Raffteich banjo, ku të shquar të artistëve të tillë si bosët ose Philipp Poisel .[186] një Herë në vit, Honky Tonk pub festival në Braunschweig, Gjermani. Këtu, artistët e stile të ndryshme muzikore, në Klubet, Baret, kafenetë, Restorantet dhe Baret në qytet.[187]

Ngjarjet në verë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në ditën e Rrëshajëve, Mesjetare e tregut tradicionalisht është mbajtur me gure, i organizuar nga Shoqata Kramer, Sporti & Kurtzweyl. Në fund të qershorit, në lakra tregu , USC-Qytet-volejboll plazhi-Filxhan.[188]

Çdo dy vjet në qershor, teatri festival "theaterformen" në Braunschweig. Në korrik, veror të pakësoheshin festivalin | CSD Braunschweig që nga viti 1996, nga tani më i madh Rast të lezbike, gay, bi dhe TRANS-seksual të kulturës dhe të politikës në saksonia e ulët. Gjithashtu, në korrik është Wolters gjykatës që të mbahen gjatë gjithë fundjavës dhe birrë dhe të Jetojnë në Grupe.

Viti 1999 ishte viti i parë i verore Ndërkombëtare spektakli i Braunschweig , rrugë e grupeve teatrore nga Evropa në Braunschweig turne. E Braunschweig natën e kulturës ishte, në vitin 1994, filloi, dhe që atëherë u siguron të gjithë e dy vjet prej ngjarjeve kulturore në të gjithë qytetin.

Rregullisht për pushime verore periudhë për fëmijët dhe të rinjtë, programi pushime në Braunschweig (FiBS) , me mbi 1000 aktivitetet në dhe rreth Braunschweig e ofruara.

Që nga viti 1974, zhvillohet çdo vit në ditën e parë të fundjavës në shtator, Magnifest në magniviertel e katërta në vend, e cila deri në 100,000 vizitorë. Përveç kësaj, nuk janë të ndryshme qarkut - dhe rrugë për skenarë të tilla si e gështenjë-lule.[189]

Seri klasike në Park ofron vizitorëve çdo vit për të Rrëshajëve, mundësi pa-e-ngarkuar të muzikës klasike në Park-si vendosjen në piknik për të shijuar.

Në këtë vit mbahet për 34. E më të madh të multi-kulturore Festivalit të Rajonit "Braunschweig Ndërkombëtare", me një fazë të programit, informacion stalla dhe ndërkombëtare në specialitete të kuzhinës në të karbonit tregut në vend.

Kuzhinës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sallam nga Braunschweig ishte tashmë në mesjetë, letrare undetectable vlerësuar. Në veçanti, sipas qytet i quajtur "Brunswick", e cila është botërisht e njohur. Kjo është një bruto Gjepura të butë qëndrueshmëri, me apo pa hudhër . Edhe në Shtetet e Bashkuara është "Braunschweiger" për të marrë e – ka referuar, megjithatë, një lloj Teewurst, që është shumë finer se sa Origjinale. Por në Gjermani, gjithashtu, Emrin një herë në një kohë gabimisht mendohet të jetë Teewurst. Diçka të ngurta dhe të qëndrueshme, cotechino sallam, tradicionalisht në një yndyrë gut është i pirë. Përtej Rajonit e më pak i njohur është të ngjarë të jetë sallam, një dritë gri, shpesh me trumzë salcë, spreadable sallam që është i tymosur, të tilla si tymosur, dhe po aq e shijshme është si përmbajtjen tuaj është pa dokumente. Një tjetër delikatesë është Heath, sallam, i konservuar me gatuar Sallam.

Mumme-reklama nga SHBA (rreth 1900)

Prej më shumë se 300 Breweries[190] për të prodhuar sot, vetëm tre në qytet. Ajo është e madhe dy: Hofbrauhaus Wolters dhe fushë-kalaja-fabrika e birrës (sot Oettinger fabrika e birrës), si dhe të vogla private, fabrika e birrës Schadt (edhe një birrari guest house). Një tipar i veçantë është Braunschweiger Mumme, e cila e ka origjinën në mesjetë (para 1390), dhe sot është në dispozicion në jo-alkoolike në Formë të konservuar dhe, që nga vjeshta e vitit 2008, përsëri si të errët, birrë në shishe.

"Të Ulen të okb-së Apen është quajtur" një tipike Braunschweig aftësitë Mbrapa. Origjina e tij shkon Deri në Eulenspiegel mbrapa, nga fshati Kneitlingen, pak kilometra në Lindje të Brunswick, erdhi, dhe në qytet shumë e vështirë, por edhe mënyrë shaka e tij. Nga koha e tij si një Baker është intern dëshmitarët brumin e përgatitur dhe në Brunswick tabela "të Ulen të okb-së Apen" i referohej strucit dhe detit macet, të cilat, edhe sot, në disa furra të qytetit.

Brunswick mjaltë tortë, shfaqja e 1884

Për tij mjaltë tortë ishte në Braunschweig deri në fund të luftës së Dytë botërore, të famshëm. Sot, vetëm një furrë tortë mjaltë sipas Braunschweiger lloji. Tortë sipas receta e ish-Brunswick mjaltë-tortë Baker Hans Mahn pjekur dhe të furrës Thomas Schaper shpërndarë.[191][192]

Bardhë shpargu është një rajonale specialitet, sidomos në Veri të qytetit, në shkollën " sandy tokat e Jugut Shëndetësore janë rritur dhe nga maji deri në qershor në tregje dhe shumë baret dhe Restorantet, dhe tradicionalisht me patate të skuqura ose proshutë, ose moderne me salmon të tymosur.

Një tradicionale Brunswick dimrit është gjellë Kale, në Braunschweig, megjithatë,"kafe lakër" [193] . Ky emër mund të shpjegohet "historikisht", sepse në Brunswick thëngjilli ngjyrë Kafe është një lloj i veçantë Lakër, të cilat në kohërat e kaluara (Traditat dhe receta nga shekulli 19. Të shekullit të konfirmuar këtë) rreth qytetit u rritur. Në dallim nga vendet me shumicë rritur lakër jeshile, kafe lakër ", e rëndë veined fletë ... qetë dhe vetëm në buzë të kraus, ngjyrë të errët ... -vjollcë dhe ngjyrë kafe, dhe fletë ndihet më i trashë të gjelbër të lakrave"[194] dhe është tradita e lakra është "një hije të fortë në shije, ndoshta edhe me shije frute"[194] sa moderne Kohl e tij "të butë-e ëmbël"[194] pamjen. Pse e vjetër shumëllojshmëri e sotme nuk është rritur, është e panjohur. Që nga viti 1986, ju mund të në ajër të hapur Muze në këtë fshat në Altmark në rastin e Salzwedel , megjithatë, e vjetër "kafe lakër" të korrat, që ishte nga një hobi kopshtar në Eitzum , në rrethin e Wolfenbüttel , i tërhequr, në janar të vitit 2008, një Shije e Ngadaltë të Ushqimitanëtarët mes dy variantet e Lakra me 1:0 është i qartë.[194] Zakonisht kafe lakër pas Acar e parë (për shkak të shkatërruar në lakër të përfshira hidhur substancave) me Bregenwurst dhe patate e zier hahet. Kjo është tradicionalisht pinin birrë.

E Braunschweiger Pomologe, mjeku i shëndetësisë, Profesor Theodor Engelbrecht , botuar në 1889, në Verlag Fridrih Vieweg, Braunschweig, puna "të Gjermanisë Apple vende", në të cilën ai një total prej 688 varieteteve të përshkruar. Duke përfshirë së paku dy të veçanta Braunschweiger Apple varieteteve, Braunschweiger qumësht Apple[195] dhe Braunschweiger panel-Rambour.[196]

Njerëz dhe personalitete të[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Carl Friedrich Gauss
Ricarda Huch

U lind Në Braunschweig Në[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në qytetin Braunschweig-lindur njerëz të famshëm së bashku me shkencëtarët e tjerë , Carl Friedrich Gauss, Princi i matematikanë, si ai tashmë ishte gjatë jetës së tij u quajt, dhe Richard Dedekind, në të njëjtën mënyrë, në fund të mesjetës chronicler Herman Bote, shkrimtarë të tillë si Ernst gusht Klingemann dhe Ricarda Huch, aktori Willy Maertens, Gustav Knuth dhe Edda Seippel, politikan Gnter Gaus, Wilhelm Bracke (bashkë-themelues i social demokrate dhe partia e punës) dhe Kryeministri i shtetit të lirë të Braunschweig, dhe më vonë e niedersachsen Alfred Kubel dhe rezistencës së luftëtarëve të shekullit të 20-të. Korrik 1944, Axel von dem Bussche, përveç kësaj, arkitekt i kështjellës së Braunschweig , Karl Theodor Ottmer, i parë gjerman tullumbace shofer Wilhelmine Reichard dhe muzikant Louis Spohr dhe Norbert Schultze.

Të njohur të sipërmarrësve dhe mallrave Industriale, ndër të tjera, gjatë periudhës së industrializimit në shekullin e 18-të. Shekulli, Ludwig Oto Bleibtreu, vëllezërit Johann, Heinrich dhe Christoph Jul Gravenhorst, si dhe në shekullin e 19-të. Shekulli, Philipp Wilhelm Daubert, Max Jüdel, Albert Natalis, vëllezërit Willi dhe Gustav ngushtë stream , ose bankierët , Carl Friedrich Löbbecke dhe Albert Oppenheimer.

Për të njohur vendas kafe saldim si të pranishëm, stilisti Jette Joop, Humorist, MC Rene, muzikant Axel Bosse , si dhe në NBA profesionale të basketbollit lojtari Dennis Schröder dhe football Leaguedhe ish - FIFAarbitri Florian Meyer, Kryetari i Bordit Ekzekutiv të Porsche AG, Oliver lule , dhe gjermane, producent dhe DJ of electronic dance music Oliver Koletzki në Braunschweig lindur.

Me Braunschweig lidhur[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Personat të cilët nuk janë lindur në qytet, por përmes jetën tuaj, punën tuaj, dhe ju të Punojë ngushtë me Brunswick, janë Henri luani, Braunschweig, 12. Shekulli në të qëndrimit të tij zgjodhi, karagjoz Deri Eulenspiegel, në 14. Xx, në disa të tij pranks në qytetin luajtur, Barok arkitekt Herman Korb, e reformatorit Johannes Bugenhagen, e Brunswick Kishës mënyrë që të projektuar, Poeti Hoffmann von Fallersleben, autori i Gjermanisë këngë , si dhe Joachim Heinrich Campe , dhe Wilhelm Raabe. Për më tepër, Industriale Heinrich Büssing, shpikësi Franc Trinkse parë "me shkrim", llogaritjen e makinës, Brunsviga, i zhvilluar, fotografike pionier , Peter Wilhelm Friedrich von Voigtländer , si dhe botues Fridrih Vieweg dhe Xhorxh Westermann.

Qytetare nderi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E qytetare nderi e qytetit ishte, për herë të parë në vitin 1838-ës dha. Qëllimi prapa dhënies fillimisht, tregtarët dhe prodhuesit (në këtë pjesë nuk janë domosdoshmërisht qytetarëve të qytetit të Braunschweig për të pasur) për meritat e tyre të nderit. Për këtë qëllim ata kishin të tyre Ishin të paktën njëqind Herë në njërën e ndryshme Braunschweiger masë të ofruara. Në rrjedhën e dekadave kanë ndryshuar këto kushte më të Përgjithshme meritat e qytetit.

Seit 1988 werden mit der Bürgermedaille der Stadt Braunschweig Einzelpersonen und Personenvereinigungen ausgezeichnet, die sich in besonderem Maße um die Belange der Stadt Braunschweig verdient gemacht haben.

Të tjera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Një pjesë e truallit të fëmijëve Opera Wittkopp e kompozitorit Hans-Joachim Marksi, në një Libretto nga Margret Rettich luan në rrugë, si dhe në bashki e Braunschweig. Në 1983, Opera u dha premierë në Domplatz të Braunschweig.

Das Wunder von Braunschweig, eine Serie von Bargeldspenden an Bedürftige, führte zu großer medialer Aufmerksamkeit.

Kanadez shtetit të New Brunswick dhe qytetin e New Brunswick, në SHBA. shteti i New Jersey janë të Braunschweig emëruar.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Lista e Okerbrücken në Braunschweig

Letërsi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Luitgard Camerer, Manfred Garzmann, Wolf-Dieter Schuegraf (Hrsg.): Braunschweiger Stadtlexikon. Joh. Heinr. Meyer Verlag, Braunschweig 1992, ISBN 3-926701-14-5. 
 • Reinhard Dorn: Mittelalterliche Kirchen in Braunschweig. Niemeyer, Hameln 1978, ISBN 3-87585-043-2.
 • Manfred Garzmann, Wolf-Dieter Schuegraf (Hrsg.): Braunschweiger Stadtlexikon. Ergänzungsband. Joh. Heinr. Meyer Verlag, Braunschweig 1996, ISBN 3-926701-30-7. 
 • Horst-Rüdiger Jarck, Gerhard Schildt (Hrsg.): Die Braunschweigische Landesgeschichte. Jahrtausendrückblick einer Region. 2. Auflage. Appelhans Verlag, Braunschweig 2001, ISBN 3-930292-28-9. 
 • Horst-Rüdiger Jarck, Dieter Lent u. a. (Hrsg.): Braunschweigisches Biographisches Lexikon – 8. bis 18. Jahrhundert. Appelhans Verlag, Braunschweig 2006, ISBN 3-937664-46-7. 
 • Horst-Rüdiger Jarck, Günter Scheel (Hrsg.): Braunschweigisches Biographisches Lexikon – 19. und 20. Jahrhundert. Hahnsche Buchhandlung, Hannover 1996, ISBN 3-7752-5838-8. 
 • Jörg Leuschner, Karl Heinrich Kaufhold, Claudia Märtl (Hrsg.): Die Wirtschafts- und Sozialgeschichte des Braunschweigischen Landes vom Mittelalter bis zur Gegenwart. Band 1: Mittelalter. Band 2: Frühneuzeit. Band 3: Neuzeit. Georg Olms Verlag, Hildesheim 2008, ISBN 978-3-487-13599-1.
 • Richard Moderhack (Hrsg.): Braunschweigische Landesgeschichte im Überblick. (= Quellen und Forschungen zur Braunschweigischen Geschichte. Band 23). 3. Auflage. Braunschweigischer Geschichtsverein, Braunschweig 1979.
 • Richard Moderhack: Braunschweiger Stadtgeschichte. Wagner, Braunschweig 1997, ISBN 3-87884-050-0.
 • Rudolf Prescher: Der Rote Hahn über Braunschweig. Waisenhaus-Buchdruckerei und Verlag, Braunschweig 1955.
 • Ernst-August Roloff: Braunschweig und der Staat von Weimar. Waisenhaus-Buchdruckerei und Verlag, Braunschweig 1964.
 • Ernst-August Roloff: Wie braun war Braunschweig? Hitler und der Freistaat Braunschweig. Braunschweiger Zeitung (Hrsg.), Braunschweig 2003.
 • Gerd Spies (Hrsg.): Braunschweig – Das Bild der Stadt in 900 Jahren. Geschichte und Ansichten. 2 Bände, Städtisches Museum Braunschweig, Braunschweig 1985.
 • Gerd Spies (Hrsg.): Brunswiek 1031 – Braunschweig 1981. Die Stadt Heinrichs des Löwen von den Anfängen bis zur Gegenwart. 2 Bände, Städtisches Museum Braunschweig, Braunschweig 1982.
 • Werner Spieß: Geschichte der Stadt Braunschweig im Nachmittelalter. Vom Ausgang des Mittelalters bis zum Ende der Stadtfreiheit 1491–1671. 2 Bände, Waisenhaus-Buchdruckerei und Verlag, Braunschweig 1966, OCLC 7495150.

Media Të Tjera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • DVD: Braunschweig 1945 – bombardimeve, çlirimtare, jetën në rrënojat. E kujtonte dhe e ka komentuar duke Eckhard Schimpf (Braunschweiger Zeitung dhe arkiva e shtëpisë botuese, Braunschweig 2005)
 • Video: Eike Besuden: Braunschweig. Në: foto-libri Gjermani (SHND 2004), Faqe interneti me përshkrimin e përmbajtjes (Kujtim nga 27. Shtator 2007 në Internet Arkiv)

Weblinks[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Individuale dëshmi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ Website der Stadt Braunschweig
 2. ^ Hans-Ulrich Jung: Die Position der Region Braunschweig im wirtschaftlichen und demographischen Wandel.
 3. ^ a b c Wolfgang Kimpflinger: Denkmaltopographie Bundesrepublik Deutschland.
 4. ^ Eurostat Jahrbuch der Regionen 2010.
 5. ^ a b Eurostat Science, technology and innovation in Europe. 2010 Edition (PDF; 9,2 MB), ISBN 978-92-79-14618-3, S. 55.
 6. ^ Stifterverband für die Deutsche Wissenschaft: Braunschweig: Stadt der Wissenschaft 2007.
 7. ^ Fachbereich Stadtplanung und Umweltschutz der Stadt Braunschweig: Naturräumliche Gliederung.
 8. ^ Stadt Braunschweig, Fachbereich Stadtentwicklung und Statistik Statistische Angaben über Braunschweig
 9. ^ Grenzen der Stadtbezirke. gültig bis 31.
 10. ^ Grenzen der Stadtbezirke. gültig ab 1.
 11. ^ vgl. die alte Liste der Landtagswahlkreise in Niedersachsen 1982–1998 mit der neuen Liste der Landtagswahlkreise in Niedersachsen
 12. ^ Aktuelle Karte der Stadtbezirke
 13. ^ Hauptsatzung der Stadt Braunschweig.
 14. ^ Niedersächsisches Kommunalverfassungsgesetz (NKomVG) – Fünfter Abschnitt: Ortschaften, Stadtbezirke<meta />
 15. ^ Stadt Braunschweig: Wahlbezirke
 16. ^ Wahlbezirkseinteilung in den Stadtbezirken.
 17. ^ Gemeindewahlbereiche.
 18. ^ Wahlgrenzen.
 19. ^ Grenzen der statistischen Bezirke (PDF; 607 kB) auf braunschweig.de
 20. ^ Braunschweig in der Statistik – 02_07 Die Einwohner der 74 Statistischen Bezirke.
 21. ^ zeit.de
 22. ^ Richard Moderhack (Hrsg.
 23. ^ Jochen Luckhardt, Franz Niehoff (Hrsg.
 24. ^ Gerd Spies (Hrsg.
 25. ^ Heinrich Gottfried Philipp Gerber: Regesten und Urkunden zur Verfassungs- und Rechtsgeschichte der deutschen Städte im Mittelalter.
 26. ^ Arno Herzig: Jüdische Geschichte in Deutschland: von den Anfängen bis zur Gegenwart.
 27. ^ Friedrich von Schrötter, N. Bauer, K. Regling, A. Suhle, R. Vasmer, J. Wilcke: Wörterbuch der Münzkunde.
 28. ^ Website der Stadt Braunschweig (Memento vom 24.
 29. ^ Gerd Spies (Hrsg.
 30. ^ Ulrike Müller: Rudolf Jahns (1896–1983).
 31. ^ Hinrich Bergmeier, Günter Katzenberger (Hrsg.
 32. ^ Gerd Biegel (Hrsg.
 33. ^ Gerd Biegel (Hrsg.
 34. ^ Braunschweig – Die deutsche Siedlungsstadt.
 35. ^ Markus Mittmann: Bauen im Nationalsozialismus.
 36. ^ Hans-Ulrich Ludewig, Gudrun Fiedler: Zwangsarbeit und Kriegswirtschaft im Lande Braunschweig 1939–1945.
 37. ^ Ludewig, Fiedler: Zwangsarbeit und Kriegswirtschaft im Lande Braunschweig 1939–1945.
 38. ^ Industrielager Schützenplatz auf vernetztes-gedaechtnis.de
 39. ^ a b Hans-Ulrich Ludewig: Zwangsarbeiter.
 40. ^ Bernhild Vögel: Das „Entbindungsheim für Ostarbeiterinnen.
 41. ^ Ludewig, Fiedler: Zwangsarbeit und Kriegswirtschaft im Lande Braunschweig 1939–1945.
 42. ^ Rudolf Prescher: Der rote Hahn über Braunschweig.
 43. ^ Gudrun Fiedler: Nicht mehr Land und doch Region (1945–1989).
 44. ^ Stadtporträt Braunschweig: Zeit des Nationalsozialismus
 45. ^ Rudolf Prescher: Der rote Hahn über Braunschweig.
 46. ^ Friedrich Lindau: Hannover.
 47. ^ Braunschweig zählt in Sachen Lebensqualität zur deutschen Spitze.
 48. ^ Städtestatistik(PDF).
 49. ^ Braunschweig erhält Bestnoten (PDF) auf seilflechter.de
 50. ^ Unsere Stadt ist im Aufwind auf Unser38.de
 51. ^ In Wolfsburg und Braunschweig beste Zukunftschancen.
 52. ^ http://www.news38.de/braunschweig/article207612615/Studie-Sehr-gute-Zukunftschancen-fuer-Braunschweig.html
 53. ^ In Deutschlands «Schwarmstädten», NZZ, 8.
 54. ^ a b c d Statistisches Bundesamt (Hrsg.
 55. ^ Braunschweiger Zeitung (Hrsg.
 56. ^ Einwohnerzahlen auf Braunschweig.de
 57. ^ Ergebnisse Zensus 2011.
 58. ^ <meta />Bevölkerungsfortschreibung.
 59. ^ Braunschweig in der Statistik (Memento vom 16.
 60. ^ Braunschweiger Zeitung (kostenpflichtiger Abonnement-Zugang).
 61. ^ Website der Stadt Braunschweig
 62. ^ Stadt Braunschweig, Referat Stadtentwicklung und Statistik – Kommunalwahl 2016 – Wahl des Rates – Gesamtergebnis (PDF).
 63. ^ Stadt Braunschweig, Wahlen aktuell 04/2014 vom 26.
 64. ^ FDP Braunschweig unterstützt Ulrich Markurth, fdp-braunschweig.de vom 8.
 65. ^ Ergebnisse der Oberbürgermeister-Stichwahl in Braunschweig, 15.
 66. ^ Website der Stadt Braunschweig
 67. ^ Schulden-Ranking der 103 kreisfreien Städte in Deutschland.
 68. ^ Verschuldung der deutschen Großstädte 2012 bis 2014.
 69. ^ Auszug aus der Hauptsatzung der Stadt Braunschweig
 70. ^ a b Camerer, Garzmann, Schuegraf, Pingel: Braunschweiger Stadtlexikon.
 71. ^ Website der Stadt Braunschweig
 72. ^ Ulrike Gutzmann, Markus Lupa: Vom „Vorwerk“ zum FahrWerk.
 73. ^ VW-Nutzfahrzeug-Holding zieht nach Braunschweig bei automobil-produktion.de
 74. ^ Neuer Standort auf dbprojektbau.dbnetze.com
 75. ^ aerodata.de
 76. ^ Alstom in Salzgitter baut die Züge für die Regiobahn, Braunschweiger Zeitung, 17.
 77. ^ Nachrichten auf braunschweig.de, abgerufen am 27.
 78. ^ Website der Stadt Braunschweig, abgerufen am 29.
 79. ^ Spitzenplatz für Braunschweigs Wirtschaft, newsclick.de, abgerufen am 9.
 80. ^ Website der Stadt Braunschweig (Memento vom 17.
 81. ^ Eurostat regional yearbook 2009 (PDF).
 82. ^ intel.de
 83. ^ Prozessorgeflüster, c’t 25/13
 84. ^ Von Kompetenz angelockt: Fujitsu entwickelt jetzt in Braunschweig Bericht auf BraunschweigHeute.de, vom 5.
 85. ^ federated-it.de
 86. ^ Herfried Kohl: Qualitäts- und Umweltmanagement für Finanzdienstleister und Kanzleien.
 87. ^ braunschweig.de
 88. ^ neuesausbraunschweig.de (Memento vom 7.
 89. ^ BraunschweigHeute.de.
 90. ^ abseitsmagazin.de
 91. ^ Website der Stadt Braunschweig
 92. ^ insm-staedteranking.de (PDF).
 93. ^ Aufnehmen und ausgrenzen.
 94. ^ Wissenschaftsnetzwerk für Technik, Leben und Kultur.
 95. ^ ern-bs.de (Memento vom 21.
 96. ^ HWWI/Berenberg-Städteranking 2010 – Die 30 größten Städte Deutschlands im Vergleich: Braunschweig S. 36 (PDF; 567 KB), abgerufen am 29.
 97. ^ Braunschweiger Zeitung (kostenpflichtiger Abonnement-Zugang).
 98. ^ TU Braunschweig: Forschungbau „LENA“: Bund und Land investieren 29 Millionen Euro in Nanoforschung
 99. ^ braunschweig-best-choice.de
 100. ^ Punkt 51. auf subway.de
 101. ^ NDR: Braunschweig zwischen Tradition und Moderne (Seite 3).
 102. ^ forschungsflughafen.de
 103. ^ Jahresrückblick 2014: Braunschweig verliert europäische Forschungskrone.
 104. ^ forschungsflughafen.de
 105. ^ OB: „Forschungsflughafen ist eine Erfolgsgeschichte“ (Memento vom 6.
 106. ^ Infrastruktur am Forschungsflughafen soll wachsen.
 107. ^ Forschungsflughafen Braunschweig wächst weiter
 108. ^ Bericht auf braunschweiger-zeitung.de
 109. ^ 60 Millionen für Mobilitäts-Forschung in Braunschweig auf braunschweiger-zeitung.de
 110. ^ Forschungsregion Braunschweig Kompakt.
 111. ^ Centrum für Informatik und Informationstechnik (tubs.
 112. ^ Deutsche Akkreditierungsstelle (Fachbereich Metrologie).
 113. ^ regionalbraunschweig.de
 114. ^ osram.de
 115. ^ institut-nehring.de
 116. ^ teliaison.de
 117. ^ Spatenstich für Windenergie-Kompetenzzentrum gesetzt. regionalbraunschweig.de, abgerufen am 5.
 118. ^ Braunschweiger Zeitung (kostenpflichtiger Abonnement-Zugang).
 119. ^ tu-braunschweig.de
 120. ^ Website des Zentrums für Mikroproduktion
 121. ^ Siegerstadt 2007. im Wettbewerb „Stadt der Wissenschaft“ auf stadt-der-wissenschaft.de
 122. ^ Regionalbahnkonzept 2014+ – Infrastruktur.
 123. ^ Braunschweiger Zeitung (kostenpflichtiger Abonnement-Zugang).
 124. ^ Website der Stadt Braunschweig (Memento vom 14.
 125. ^ Richard Moderhack (Hrsg.
 126. ^ Günter Karl Paul Starke: Braunschweig: 60 Jahre Stadt der Flieger.
 127. ^ Städtepartnerschaftsradweg | Braunschweig - Magdeburg |.
 128. ^ immobilien-zeitung.de
 129. ^ Einweihung_BS_Mail.
 130. ^ Braunschweiger Zeitung (kostenpflichtiger Abonnement-Zugang).
 131. ^ Herbert Blume: Grundlagen und Allgemeines – Sprache.
 132. ^ Website der Stadt Braunschweig
 133. ^ a b c Stadt Braunschweig: Der Westpark
 134. ^ Website der Stadt Braunschweig – Aktuelle Projekte
 135. ^ braunschweig.de
 136. ^ Website der Stadt Braunschweig
 137. ^ Website der Stadt Braunschweig
 138. ^ Braunschweiger Zeitung (kostenpflichtiger Abonnement-Zugang).
 139. ^ Schulübersicht.
 140. ^ Niedersächsische Umweltkarten.
 141. ^ Bebelhof.
 142. ^ Werner Spieß: Geschichte der Stadt Braunschweig im Nachmittelalter.
 143. ^ Werner Spieß: Geschichte der Stadt Braunschweig im Nachmittelalter.
 144. ^ Werner Spieß: Geschichte der Stadt Braunschweig im Nachmittelalter.
 145. ^ Vgl.
 146. ^ Dominikanerkloster in Braunschweig
 147. ^ Hans-Ulrich Ludewig: Das Land Braunschweig im Dritten Reich (1933–1945).
 148. ^ Irina Leytus: Klein, aber fein: die jüdische Gemeinde Braunschweig setzt auf Kontinuität.
 149. ^ DMK Braunschweig
 150. ^ Braunschweiger Moscheen
 151. ^ Buddhistische Gemeinschaft
 152. ^ Bahài-Gemeinde
 153. ^ Braunschweiger Zeitung (kostenpflichtiger Abonnement-Zugang).
 154. ^ Fabien Tronnier: Weil mit Braunschweig-Resümee: 2.
 155. ^ Website der Niedersächsischen Landesmuseen Braunschweig
 156. ^ Sehenswertes in Braunschweig.
 157. ^ Ausstellungsprogramm des Allgemeinen Konsumvereins
 158. ^ Weltmeisterzug bleibt in Braunschweig.
 159. ^ Stadtbibliothek Braunschweig
 160. ^ Braunschweiger Zeitung (kostenpflichtiger Abonnement-Zugang).
 161. ^ „Liebe Freunde des Niederdeutschen Theaters, Leider müssen wir unseren Spielbetrieb vorübergehend aus personellen und finanziellen Gründen einstellen.
 162. ^ Brunsviga auf brunsviga-kulturzentrum.de
 163. ^ sport1.de
 164. ^ American Football: Braunschweig gewinnt Eurobowl-Endspiel.
 165. ^ Braunschweiger Zeitung (kostenpflichtiger Abonnement-Zugang).
 166. ^ Weltklassetennis, Livemusik, DJ-Nights und Public Viewing an zehn Eventtagen (Memento vom 26.
 167. ^ Braunschweiger Zeitung (kostenpflichtiger Abonnement-Zugang).
 168. ^ regionalbraunschweig.de
 169. ^ Kurt Hoffmeister: Zeitreise durch die Braunschweiger Sportgeschichte.
 170. ^ Radsport-Trilogie ist wieder komplett.
 171. ^ Satzung des Deutschen Aero Clubs e. 
 172. ^ Völkerverständigung auf die turnerische Art
 173. ^ „… Der Braunschweiger Umzug ist mit mehr als sechs Kilometern Länge der größte Karnevalsumzug Norddeutschlands.
 174. ^ Braunschweiger Zeitung: Braunschweiger Zeitung: 100.000 Narren trotzen der Kälte.
 175. ^ Braunschweig: 300.000 feiern beim Schoduvel, NDR.de vom 3.
 176. ^ „Cinestrange-Festival“: Kino-Wochenende mit Regisseur John Badham.
 177. ^ Website des „Durchgedreht 24 Kurzfilmfestvereins“
 178. ^ kulturimzelt.de (Memento vom 30.
 179. ^ Poetry Slam Braunschweig
 180. ^ Braunschweiger Zeitung (kostenpflichtiger Abonnement-Zugang).
 181. ^ neuesausbraunschweig.de (Memento vom 3.
 182. ^ studikultnacht.de
 183. ^ Veranstaltungskalender der Stadt Braunschweig
 184. ^ nitejam.de
 185. ^ Offizielle Website von „Soli Deo Gloria“
 186. ^ Veranstaltungskalender der Stadt Braunschweig
 187. ^ Website des Honky Tonk-Festivals
 188. ^ Veranstaltungskalender der Stadt Braunschweig
 189. ^ Braunschweiger Zeitung (kostenpflichtiger Abonnement-Zugang).
 190. ^ Website der Stadt Braunschweig
 191. ^ Branchenverzeichnis Braunschweig
 192. ^ Hinweis der Stadt Braunschweig
 193. ^ Thomas Parr: Braunkohl – Braunschweigische Sprach-Insel im Grünkohl-Meer Artikel auf newsclick.de am 20.
 194. ^ a b c d Thomas Parr: Welcher Kohl schmeckt besser?
 195. ^ Engelbrecht (1889), Nr. 140, S. 160.
 196. ^ Engelbrecht (1889), Nr. 162, S. 183.

Komente[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ 1.