Përdoruesi:Resnjari

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Wikipedia:Babel
en This user is a native speaker of English.
en-5 This user is able to contribute with a professional level of English.
sq Gjuha amtare e këtij përdoruesi është shqipja
mk-4 Овој корисник зборува Македонски на ниво на мајчин јазик.
bs-3 Korisnik dosta dobro govori bosanski jezik
hr-3 Ovaj korisnik vrlo dobro govori hrvatski jezik.
sr-3 Овај корисник врло добро говори српски језик
bg-2 Тоэи потребител има познания на средно ниво по български език.
el-1 Αυτός ο χρήστης μπορεί να συνεισφέρει σε βασικού επιπέδου Ελληνικά.

Përshëndetje miq/Hello friends ! :)

  • Nëse ju keni një pyetje për mua, të më kontaktoni. If you have any queries, please contact me. Posta Elektronike/Email

Interesat hulumtime:/Research Interests:[redakto | përpunoni burim]

Interesit kryesore e mia janë historia shqiptare dhe historitë e veçanta të fshatave shqiptare dhe toponimia vendas. Unë jam i interesuar edhe në tema të lidhura për Çamërinë dhe rajonin ish populluar me shqiptarë: Toplica/Nish. Gjithashtu edhe për marrëdhëniet e tanishme midis Shqipëria dhe Greqia, Shqipëria dhe Serbia, Shqipëria dhe BE edhe Shqipëria dhe Turqia. Unë jam gjithashtu interesuar në çështjet që lidhen me kolonializmin dhe neo-kolonializmin në lidhje me shqiptarët dhe popujt e tjerë nëpër botë.

My main areas of interest are Albanian history and in particular village histories and local toponymy. I am also interested in Çamëria related topics and the former Albanian populated region of Toplica/Nish. Also current day relations between Albania and Greece, Albania and Serbia, Albania and the EU, plus Albania and Turkey. I am also interested in issues surrounding colonialism and neo-colonialism regarding Albanians and other peoples around the world.