Përshëndetja (ushtarake)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një gjeneral i Policisë Kombëtare të Indonezisë përshëndet.

Një përshëndetje është zakonisht një gjest zyrtar i dorës ose veprim tjetër që përdoret për të treguar respekt në situata ushtarake. Përshëndetjet janë të lidhura kryesisht me ushtrinë dhe zbatimin e ligjit, por shumë organizata civile, të tilla si Girl Guides, Boy Scouts dhe Salvation Army përdorin përshëndetje formale. Civilët e zakonshëm përshëndesin gjithashtu joformalisht për të përshëndetur ose pranuar praninë e një personi tjetër; të tilla si maja e kapelës ose tundja e dorës ndaj një shoku ose fqinji.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]