Jump to content

Palosja e tabakut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Tabaku i palosur i librit me 16 faqe
Palosja: 1. paralel, 2 paralel me madhësi të ndryshme; 3. Palosje paralel për prospekt; 4. Palozje zik-zak; 5. Palosje tri herë paralel; 6. Palosje kryqëzuese

Palosja e tabakut është fazë e punës në libërlidhje pas procesit të shtypit. Ajo mund të bëhet në disa mënyra siç është palosja kryqëzuese (shfrytëzohet te palosja e tabakut për libër, broshurë, katalog, revistë, gazetë), palosja paralel, (katalogu, ftesa, etj), palosja e kombinuar (libri, revista, harta, etj.) dhe palosja cik-cak (biletat, tiketat, faturat, etj.). Palosja e tabakut bëhet me punëdore për tirazhe të vogla, ndërsa për tirazhe të mëdha me makina automatike për palosje.


Makinat për palosjen e tabakut[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]