Jump to content

Pamfleti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Pamfleti zakonisht është një shkrim i shkurtër satirik, me temë aktuale, që godet ashpër një njeri a një shfaqje të jetës shoqërore e politike. Më konkretisht pamfleti është një libër i palidhur (domethënë, pa një kopertinë). Mund të përbëhet nga një fletë e vetme letre e cila shtypet në të dyja anët dhe paloset në gjysmë, në të tretat ose në të katërtat, që quhet fletëpalosje ose mund të përbëhet nga disa faqe që janë palosur në gjysmë dhe janë të ngjitura për të bërë një libër të thjeshtë.

Për "Standardizimin Ndërkombëtar të Statistikave që lidhen me Prodhimin e Librit dhe Periodikët", UNESCO përcakton një pamflet si "një botim të shtypur jo periodik prej të paktën 5 por jo më shumë se 48 faqeve, duke përjashtuar faqet e mbuluara, të publikuara në një vend të caktuar dhe të vënë në dispozicion të publikut "dhe një libër si" një botim jo periodik i shtypur prej të paktën 49 faqeve, duke përjashtuar faqet e mbulimit ". Përkufizimet e UNESCO-s, megjithatë, kanë për qëllim vetëm të përdoren për qëllimin e veçantë të hartimit të statistikave të tyre të prodhimit të librit. [1]

Shiko gjithashtu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ UNESCO definition