Pandeli Çina

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Pandeli Çina
Lindi më 1932
Vendlindja Berat
Kombësia Shqiptar
Profesioni Mjek kardiolog
Titulli Prof. Dr.

Pandeli ÇinaLindi më 1932 në Berat.

Prof. Dr. Pandeli Çina mbaroi studimet e larta në Akademinë Mjekësore të Varshavës. Është ndër kardeologët më të njohur të vendit. Ka punuar në Tiranë, në Berat dhe në Çorovodë. Sot jeton dhe punon në Tiranë. Ka marrë gradat shekncore Profesor dhe Doktor i Shkencave Mjekësore. Ka botime të njohura në fushën e kardiologjisë. Krijoi edhe poezi dhe shqipëroi nga krijimtaria e poetëve të shquar francezë e polakë. Përktheu polonisht poezi të Migjenit.