Jump to content

Pandemia e COVID-19 në Kosovë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Pandemia e COVID-19 në Kosovë
SëmundjaCOVID-19
Tendosja e virusitSARS-CoV-2
VendndodhjaKosova Kosova
Rasti i parëVitia
Data e mbërritjes13 mars 2020 (8 muaj, 2 javë, 5 ditë)
OrigjinaWuhan, Kinë
nga Italia
Raste të konfirmuara40,117
Raste aktive13,505
Raste të hospitalizuara708
Raste me ventilator26
Të shëruar25,586
Vdekje
3000
Uebfaqja zyrtare
Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës

Ky artikull dokumenton ndikimin e pandemisë së COVID-19Kosovë. Pasi është pandemi në vazhdim, mund të mos përfshihen të gjitha të dhënat më të fundit.

Më 12 janar, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka konfirmuar se një koronavirus i ri ishte shkaktar i një sëmundjeje të frymëmarrjes në një grup njerëzish në Qytetin Wuhan, Provinca Hubei, Kinë, të cilët janë marrë në konsideratë fillimisht nga OBSH më 31 dhjetor 2019.[1][2]

Ndryshe nga SARS i vitit 2003, niveli i vdekshmërisë për COVID-19[3][4] ka qenë shumë më i ulët, por shpërndarja ka qenë dukshëm më e madhe, me një numër të madh të përgjithshëm të vdekjeve.[5]

COVID-19 raste në Kosovo  ()
     Deaths        Të shëruar        Raste aktive

Mar Mar Pri Pri Maj Maj Qer Qer Kor Kor Gus Gus Sht Sht 15 ditët e fundit 15 ditët e fundit

Data
Nr. i rasteve
# i vdekjeve
2020-03-13
2(n.a.)
2(=)
2020-03-14
5(+150%)
2020-03-15
9(+80%)
2020-03-16
15(+66%)
2020-03-17
19(+26%)
2020-03-18
20(+5%)
2020-03-19
21(+5%)
2020-03-20
24(+14%)
2020-03-21
30(+25%)
2020-03-22
33(+10%) 1(n.a.)
2020-03-23
61(+85%) 1(=)
2020-03-24
63(+3%) 1(=)
2020-03-25
71(+13%) 1(=)
2020-03-26
86(+21%) 1(=)
2020-03-27
88(+2%) 1(=)
2020-03-28
91(+3%) 1(=)
2020-03-29
94(+3%) 1(=)
2020-03-30
106(+13%) 1(=)
2020-03-31
112(+6%) 1(=)
2020-04-01
125(+12%) 1(=)
2020-04-02
126(+1%) 1(=)
2020-04-03
132(+5%) 1(=)
2020-04-04
140(+6%) 1(=)
2020-04-05
145(+4%) 1(=)
2020-04-06
165(+14%) 3(+200%)
2020-04-07
184(+12%) 5(+67%)
2020-04-08
224(+22%) 6(+20%)
2020-04-09
227(+1%) 7(+17%)
2020-04-10
250(+10%) 7(=)
2020-04-11
283(+13%) 7(=)
2020-04-12
362(+28%) 7(=)
2020-04-13
377(+4%) 8(+14%)
2020-04-14
387(+3%) 8(=)
2020-04-15
423(+9%) 9(+12%)
2020-04-16
449(+6%) 11(+22%)
2020-04-17
480(+7%) 12(+9,1%)
2020-04-18
510(+6%) 12(=)
2020-04-19
561(+10%) 12(=)
2020-04-20
598(+7%) 15(+25%)
2020-04-21
604(+1%) 18(+20%)
2020-04-22
630(+4%) 18(=)
2020-04-23
669(+6%) 19(+5,6%)
2020-04-24
703(+5%) 19(=)
2020-04-25
731(+4%) 20(+5,3%)
2020-04-26
763(+4%) 22(+10%)
2020-04-27
780(+2%) 25(+14%)
2020-04-28
790(+1%) 25(=)
2020-04-29
799(+1%) 25(=)
2020-04-30
806(+1%) 25(=)
2020-05-01
813(+1%) 25(=)
2020-05-02
823(+1%) 25(=)
2020-05-03
851(+3%) 25(=)
2020-05-04
855(+0.5%) 26(+4%)
2020-05-05
856(+0.1%) 26(=)
2020-05-06
860(+0.5%) 26(=)
2020-05-07
861(+0.1%) 27(+3,8%)
2020-05-08
862(+0.1%) 28(+3,7%)
2020-05-09
870(+1%) 28(=)
2020-05-10
884(+2%) 28(=)
2020-05-11
895(+1%) 28(=)
2020-05-12
919(+3%) 29(+3,6%)
2020-05-13
927(+1%) 29(=)
2020-05-14
945(+2%) 29(=)
2020-05-15
955(+1%) 29(=)
2020-05-16
978(+2%) 29(=)
2020-05-17
985(+1%) 29(=)
2020-05-18
988(+0.3%) 29(=)
2020-05-19
989(+0.1%) 29(=)
2020-05-20
1,003(+1%) 29(=)
2020-05-21
1,004(+0.1%) 29(=)
2020-05-22
1,025(+2%) 29(=)
2020-05-23
1,032(+0.7%) 29(=)
2020-05-24
1,032(=) 29(=)
2020-05-25
1,038(+0.6%) 30(+3,4%)
2020-05-26
1,047(+0.8%) 30(=)
2020-05-27
1,048(+0.1%) 30(=)
2020-05-28
1,052(+0.4%) 30(=)
2020-05-29
1,064(+1%) 30(=)
2020-05-30
1,070(+0.6%) 30(=)
2020-05-31
1,083(+1%) 30(=)
2020-06-01
1,110(+2%) 30(=)
2020-06-02
1,123(+1%) 30(=)
2020-06-03
1,142(+2%) 30(=)
2020-06-04
1,147(+0.4%) 30(=)
2020-06-05
1,158(+1%) 30(=)
2020-06-06
1,194(+3%) 31(+3,3%)
2020-06-07
1,234(+3%) 31(=)
2020-06-08
1,263(+2%) 31(=)
2020-06-09
1,269(+0.5%) 31(=)
2020-06-10
1,298(+2%) 31(=)
2020-06-11
1,326(+2%) 31(=)
2020-06-12
1,384(+4%) 31(=)
2020-06-13
1,437(+4%) 32(+3,2%)
2020-06-14
1,486(+3%) 33(+3,1%)
2020-06-15
1,615(+8%) 33(=)
2020-06-16
1,756(+9%) 34(+3%)
2020-06-17
1,833(+5%) 34(=)
2020-06-18
1,916(+5%) 34(=)
2020-06-19
1,998(+4%) 34(=)
2020-06-20
2,073(+4%) 35(+2,9%)
2020-06-21
2,169(+5%) 36(+2,9%)
2020-06-22
2,216(+2%) 38(+5,6%)
2020-06-23
2,268(+2%) 39(+2,6%)
2020-06-24
2,363(+4%) 40(+2,6%)
2020-06-25
2,432(+3%) 42(+5%)
2020-06-26
2,494(+3%) 44(+4,8%)
2020-06-27
2,590(+4%) 48(+9,1%)
2020-06-28
2,677(+3%) 49(+2,1%)
2020-06-29
2,799(+5%) 50(+2%)
2020-06-30
2,878(+3%) 51(+2%)
2020-07-01
2,991(+4%) 54(+5,9%)
2020-07-02
3,064(+2%) 55(+1,9%)
2020-07-03
3,178(+4%) 58(+5,5%)
2020-07-04
3,356(+6%) 66(+14%)
2020-07-05
3,508(+5%) 75(+14%)
2020-07-06
3,703(+6%) 79(+5,3%)
2020-07-07
3,886(+5%) 82(+3,8%)
2020-07-08
4,100(+6%) 86(+4,9%)
2020-07-09
4,307(+5%) 94(+9,3%)
2020-07-10
4,512(+5%) 97(+3,2%)
2020-07-11
4,715(+5%) 101(+4,1%)
2020-07-12
4,931(+5%) 102(+0,99%)
2020-07-13
5,118(+4%) 108(+5,9%)
2020-07-14
5,118(=) 108(=)
2020-07-15
5,237(+2%) 112(+3,7%)
2020-07-16
5,369(+2%) 118(+5,4%)
2020-07-17
5,472(+2%) 124(+5,1%)
2020-07-18
5,617(+3%) 130(+4,8%)
2020-07-19
5,735(+2%) 135(+3,8%)
2020-07-20
5,877(+2%) 139(+3%)
2020-07-21
6,045(+3%) 144(+3,6%)
2020-07-22
6,286(+4%) 150(+4,2%)
2020-07-23
6,467(+3%) 158(+5,3%)
2020-07-24
6,680(+3%) 164(+3,8%)
2020-07-25
6,917(+4%) 169(+3%)
2020-07-26
7,137(+3%) 177(+4,7%)
2020-07-27
7,413(+4%) 185(+4,5%)
2020-07-28
7,652(+3%) 192(+3,8%)
2020-07-29
7,846(+3%) 196(+2,1%)
2020-07-30
8,104(+3%) 212(+8,2%)
2020-07-31
8,330(+3%) 227(+7,1%)
2020-08-01
8,554(+3%) 236(+4%)
2020-08-02
8,799(+3%) 249(+5,5%)
2020-08-03
9,049(+3%) 256(+2,8%)
2020-08-04
9,274(+2%) 269(+5,1%)
2020-08-05
9,492(+2%) 284(+5,6%)
2020-08-06
9,688(+2%) 300(+5,6%)
2020-08-07
9,869(+2%) 303(+1%)
2020-08-08
10,059(+2%) 315(+4%)
2020-08-09
10,247(+2%) 327(+3,8%)
2020-08-10
10,419(+2%) 341(+4,3%)
2020-08-11
10,590(+2%) 354(+3,8%)
2020-08-12
10,795(+2%) 365(+3,1%)
2020-08-13
10,988(+2%) 373(+2,2%)
2020-08-14
11,130(+1%) 381(+2,1%)
2020-08-15
11,275(+1%) 390(+2,4%)
2020-08-16
11,416(+1%) 401(+2,8%)
2020-08-17
11,545(+1%) 410(+2,2%)
2020-08-18
11,686(+1%) 416(+1,5%)
2020-08-19
11,848(+1%) 425(+2,2%)
2020-08-20
12,006(+1%) 438(+3,1%)
2020-08-21
12,168(+1%) 448(+2,3%)
2020-08-22
12,337(+1%) 457(+2%)
2020-08-23
12,448(+1%) 467(+2,2%)
2020-08-24
12,547(+1%) 480(+2,8%)
2020-08-25
12,683(+1%) 488(+1,7%)
2020-08-26
12,840(+1%) 492(+0,82%)
2020-08-27
12,981(+1%) 498(+1,2%)
2020-08-28
13,100(+1%) 499(+0,2%)
2020-08-29
13,215(+1%) 508(+1,8%)
2020-08-30
13,334(+1%) 516(+1,6%)
2020-08-31
13,454(+1%) 525(+1,7%)
2020-09-01
13,601(+1%) 533(+1,5%)
2020-09-02
13,713(+1%) 539(+1,1%)
2020-09-04
13,791(+0.6%) 548(+1,7%)
2020-09-04
13,910(+1%) 551(+0,55%)
2020-09-05
14,027(+1%) 556(+0,91%)
2020-09-06
14,119(+0.7%) 563(+1,3%)
2020-09-07
14,204(+0.6%) 568(+0,89%)
2020-09-08
14,301(+0.7%) 568(=)
2020-09-09
14,377(+0.5%) 574(+1,1%)
2020-09-10
14,446(+0.5%) 581(+1,2%)
2020-09-11
14,496(+0.3%) 586(+0,86%)
2020-09-12
14,566(+0.5%) 589(+0,51%)
2020-09-13
14,637(+0.5%) 596(+1,2%)
2020-09-14
14,692(+0.4%) 600(+0,67%)
2020-09-15
14,763(+0.5%) 601(+0,17%)
2020-09-16
14,839(+0.5%) 604(+0,5%)
2020-09-17
14,882(+0.3%) 607(+0,5%)
2020-09-18
14,939(+0.4%) 611(+0,66%)
2020-09-19
15,002(+0.4%) 611(=)
2020-09-20
15,063(+0.4%) 613(+0,33%)
2020-09-21
15,142(+0.4%) 615(+0,33%)
2020-09-22
15,208(+0.4%) 615(=)
2020-09-23
15,270(+0.4%) 616(+0,16%)
2020-09-24
15,333(+0.4%) 616(=)
2020-09-25
15,379(+0.3%) 617(+0,16%)
2020-09-26
15,425(+0.3%) 619(+0,32%)
2020-09-27
15,472(+0.3%) 622(+0,48%)
2020-09-28
15,520(+0.3%) 625(+0,48%)
2020-09-29
15,574(+0.3%) 625(=)
2020-09-30
15,620(+0.3%) 625(=)
2020-10-01
15,663(+0.3%) 627(+0,32%)


13 mars 2020, Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, deklaroi: Ju njoftoj se MSH pas përfundimit të analizave në IKSHPK të 15 rasteve të dyshimta, dy kanë rezultuar pozitive dhe gjendja e tyre shëndetësore rezulton të jetë stabile, njëra është e moshës 20 vjeçare me nënshtetësi italiane dhe tjetri i moshës mbi 77 vjeçar me nënshtetësi kosovare. Janë marrë të gjitha masat kundër personave me të cilët ata kanë qenë në kontakt."[6]

Një ditë më pas, më 14 mars u konfirmua rasti i tretë me Koronavirus, një familjar i 77-vjeçarit nga Vitia.[7] Në të njëjtën ditë, u konfirmua edhe 2 raste të koronavirusit njëri në Malishevë dhe tjetri në Viti [8]

15 mars, u konfirmuan katër raste të reja me koronavirus, 3 nga Malisheva dhe një nga Podujeva.[9] Pas rasteve të reja, Ministria e Shëndetësisë i rekomandoi Qeverisë së Kosovës shpalljen e gjendjes publike emergjente shëndetësore në vend.[10]

16 mars, katër anëtarë të ngushtë të familjes së 77-vjeçarit nga Vitia kanë dalë pozitivë ndaj COVID-19.[11] Një tjetër rast u njoftua kur një çift erdhi nga LondraPrishtinë. Mashkulli dhe femra janë të dy 26-vjeçë dhe janë nga Prizreni, respektivisht nga Kastrioti.[12]

17 mars u konfirmua një rast tjetër. Një grua 36-vjeçe nga kryeqyteti i Kosovës, Prishtina, e cila kishte ardhur nga Londra në Prishtinë doli pozitive ndaj virusit SARS-CoV-2.[13][14] Tre raste të tjera të reja u konfirmuan të njëjtën ditë, kur dolën pozitivë njëri nga anëtarët e familjes së të infektuarit nga fshati Dumnicë i Besianës[15] dhe një çift nga Gjakova që kishin ardhur nga Dyzeldorfi.[16]

18 mars konfirmua një rast i ri. Një grua 55-vjeçe nga Podujeva doli pozitive.[17] Kjo mbrëmje kishte qenë mbrëmja e parë pa asnjë rast që nga 13 marsi.[18]

Në mbrëmjen e 19 marsit u konfirmua një rast i ri. Një burrë 46-vjeç nga Janjeva e Lipjanit, i cili kishte ardhur para 8 ditësh nga BerliniPrishtinë ka dalë pozitiv me COVID-19.[19]

20 mars u konfirmua një rast i ri. Një 67-vjeçar nga Malisheva doli pozitiv ndaj virusit.[20] Dy raste të tjera me koronavirus u konfirmuan në mbrëmjen e asaj dite. Një 53-vjeçare nga Theranda dhe një 43-vjeçar nga Gjakova dolën pozitivë me koronavirus, të dy kishin pasur kontakte të mëparshme me rastet e konfirmuara më parë dhe me këta të dy, numri i rasteve pozitive është rritur në 24.[21]

21 mars u konfirmuan 4 raste të reja. Njëri nga katër rastet e konfirmuara erdhi nga Gjermania, një 32-vjeçar nga Bibaj, Ferizaj. Tri rastet e reja janë nga kontaktet e mëparshme, dy nga ta janë nga Prishtina, femra të moshës 50 dhe 29 dhe i treti është një femër 40-vjeçare nga Gjakova.[22] Tri raste të reja me koronavirus janë konfirmuar në mbrëmjen e asaj dite; një 20-vjeçar dhe një 36-vjeçare nga Gjilanikanë dalë pozitivë me koronavirus.[23]

Në orët e hershme të 22 marsit, një 31-vjeçar nga fshati Senik i Malishevës ka dalë pozitiv me koronavirus.[24] Të njëjtën ditë u konfirmua vdekja e parë nga koronavirusi. Një 82-vjeçar nga fshati Dumnicë i Besianës është viktima e parë nga pandemia, ai ishte infektuar nga kontakti me të birin dhe të bijën e tij. Përveç infektimit, viktima vuante nga sëmunundjet kronike të zemrës dhe të mushkërive dhe në ditën e gjashtë të infektimit, ai kishte pneumoni masive në anën e majtë. [25][26] Në mbrëmje, edhe 2 raste u konfirmuan me coronavirus, një 50-vjeçare nga fshati Vrapçiq i Gjilanit dhe një 53 vjeçar nga fshati Damanek i Malishevës kanë dalë pozitivë me koronavirus.[27]

23 marsi ishte dita me më së shumti raste me koronavirus në Kosovë që nga 13 marsi kur u shfaq rasti i parë. Janë konfirmuar 28 raste pozitive me koronavirus vetëm në këtë ditë. Në mëngjesin e kësaj dite, pozitivë kanë dalë një 44-vjeçar nga fshati Petrovë i komunës së Shtimes, duke shënuar rastin e parë në këtë komunë, dhe një 39-vjeçare nga Prishtina.[28] Ndërkaq në mbrëmje janë raportuar 26 raste të reja me koronavirus. 14 raste nga komuna e Malishevës, 11 anëtarë të familjes së ngushtë të të infektuarit nga fshati Vrapçiq i Gjilanit[29] dhe një rast nga komuna e Gjakovës. Kështu, numri i rasteve pozitive u rrit në 61.[30] Të njëjtën ditë, Qeveria e Kosovës ndaloi qarkullimin e njerëzve dhe të makinave për ditët në vazhdim, përveç rasteve emergjente prej orës 10:00-16:00 dhe prej 22:00-06:00.[31]

24 mars, u zbatua vendimi i marrë një ditë më parë nga Qeveria e Kosovës për ndalimin e lëvizjes së njerëzve dhe të automjeteve për ditët në vijim, vendimi parashikon ndalimin e lëvizjes, përveç rasteve emergjente nga 10:00-16:00 dhe 20:00-06:00. Ndërsa në mbrëmje, u konfirmuan dy raste të reja të koronavirusit, një grua 25-vjeçare nga fshati Vrapçiq i Gjilanit dhe një grua 73-vjeçare nga fshati Studime e Ulët e Vushtrrisë,[32] duke e shënuar rastin e parë për këtë komunë.[33]

Tetë raste të reja u konfirmuan me koronavirus më 25 mars. Katër raste ishin nga fshati Damanek i Malishevës, tri raste nga Prishtina dhe një rast nga fshati Studime e Ulët i Vushtrrisë. Të gjitha rastet ishin shfaqur prej kontakteve me të infektuarit e mëparshëm nga këto fshatra ose komuna. Numri i të infektuarve u rrit në 71.[34]

26 mars u shënua rasti i parë i shëruar. Djali i viktimës së parë nga koronavirusi doli negativ në testin e dytë.[35] Pas pak minutash, katër raste të reja u konfirmuan nga fshati Studime e Ulët i Vushtrrisë, tri raste nga Prishtina dhe një rast nga fshati Llugaxhi i Pejës.[36] Në mbrëmje dolën edhe shtatë raste të reja me koronavirus nga komuna e Malishevës, duke e çuar numrin e përgjithshëm të të infektuarve në 86.[37]

27 mars u konfirmuan dy raste të reja. Të dyja rastet janë nga kontakte të mëparshme, njëri nga Gjakova dhe tjetri nga Prishtina.

28 mars u konfirmuan edhe dy raste të reja nga kontakte të mëparshme, njëri rast nga Besiana dhe tjetri nga Prishtina. Pas një testimi të dytë në të njëjtën ditë, edhe një rast doli pozitiv me koronavirus, nga kontakti i mëparshëm nga Prishtina.

29 mars, u konfirmuan tri raste të reja, dy nga Prishtina dhe një Kijeva i komunës Malishevë.

31 mars u raportuan dy raste të reja dhe një i shëruar, një rast nga Prishtina dhe një nga Gjakova, duke e sjellë numrin e përgjithshëm të të infektuarve në 108. I shëruari ishte 77-vjeçari nga Vitia, i cili kishte dalë negativ ndaj koronavirusi.

Në të njëjtën ditë u konfirmuan edhe katër raste të shëruara, çifti nga Gjakova dhe dy të tjerë dolën negativë kur u testuan për të dytë për virus.

1 prill u konfirmuan 13 raste të reja dhe katër raste të shërimit. Njëmbëdhjetë raste ishin nga Topanica, një nga Prishtina dhe një nga Gjakova, duke e rritur kështu numrin në 125. Rastet e shëruara nuk dihet se nga vijnë.

2 prill u konfirmua një rast. Një grua nga Prizreni doli pozitiv me koronavirus.[38]

3 prill u konfirmuan gjashtë raste të reja.

4 prill u raportuan tri raste të reja, të gjitha ato ishin nga minoriteti serbMitrovicën Veriore, duke e rritur numrin në 135. Organizatat për mbrojtjen civile dhe emergjente raportojnë 16 raste dhe një vdekje në komunitetin serb.[39] Në mbrëmje u raportuan edhe 5 raste të tjera të reja duke e çuar numrin e përgjithshëm në 140. Në të njëjtën kohë u raportuan 7 raste të shëruara.[40]

5 prill u raportuan 5 raste të reja, tri nga Malisheva, një nga Gjakova dhe një nga Vushtrria. Numri u rrit në 145.

6 prill u konfirmuan dy vdekje, një nga Prishtina dhe një nga Prizreni, duke e ngritur numrin e vdekjeve në 3. Këto ishin vdekjet e para të raportuara pas më shumë se 15 ditësh. Në mbrëmje u raportuan 20 raste të reja, duke e ngritur numrin e të infektuarve në 165. U konfirmua edhe një rast i shëruar dhe totali i të shëruarve u bë 24.[41]

7 prill u konfirmuan edhe dy vdekje të tjera dhe numri i të vdekurve shkoi në 5. Në të njëjtën kohë u raportuan 19 raste me të infektuar, duke e çuar numrin e përgjithshëm në 184. 6 raste me të shëruar u paraqitën në këtë ditë dhe numri u rrit në 30 të shëruar.[42][43]

8 prill u regjistrua edhe një rast vdekjeje, duke e rritur numrin në 6. U konfirmuan 14 raste të reja dhe numri shkoi në 224. Raste të shëruara ishin 7 duke e çuar numrin në 37.[44]

9 prill u konfirmuan edhe 3 raste të reja. Gjithsej u bënë 227. Edhe një i vdekur u konfirmua duke e rritur numrin e të vdekurve në 7. Me një të shëruar, numri u rrit në 38.[45]

10 prill u konfirmuan 23 raste të reja. Këto raste shkaktuan rritje të numrit të të infektuarve në 250. Edhe 14 raste të shëruara janë konfirmuar duke e çuar numrin e përgjithshëm në 52.[46]

33 raste të reja u konfirmuan më 11 prill duke e rritur numrin në 283. 6 raste me të shëruar e rritën numrin e të shëruarve në 58. [47]

12 prill u konfirmuan 79 raste të reja, duke e rritur numrin në 362. Një rast i shëruar e çoi numrin e të shëruarve në 59. [48]

Një rast me vdekje u konfirmua më 13 prill, duke e rritur numrin e të vdekurve në 8.[49] Edhe 15 raste të reja u shënuan dhe numri shkoi në 377. Katër raste me të shëruar janë konfirmuar në këtë datë. Numri i përgjithshëm i të shëruarve u bë 63.[50]

14 prill u konfirmuan tri raste me të shëruar dhe 10 raste me infektim.[51]

15 prill u raportua një rast vdekjeje në Therandë, duke e rritur numrin në 9.[52] U konfirmuan 36 raste pozitive me koronavirus duke e rritur numrin në 423. Duke e rritur numrin në 71, 5 raste të reja me të shëruar u konfirmuan në këtë ditë.[53]

16 prill u konfirmuan 2 raste me vdekje, një nga Peja dhe një nga Vushtrria.[54][55] 26 raste të reja me të infektuar e rritën numrin në 449. Tetë raste me të shëruar e rritën numrin në 79.[56]

17 prill u konfirmua një rast vdekjeje nga Ferizaj, duke e rritur numrin në 12.[57] 31 raste pozitive e rritën numrin në 480. 5 të shëruar e rritën numrin në 84.[58] Serbia tha se i kishte dhuruar Kosovës 1000 teste.[59]

18 prill, 30 raste pozitive e rritën numrin në 510. 9 të shëruar e rritën numrin e të shëruarve në 93.[60]

19 prill, u konfirmuan 51 raste pozitive me COVID-19 duke e rritur numrin në 561. Nëntë pacientë u shëruan dhe numri u rrit në 102.[61]

20 prill u raportuan 37 raste të reja duke e rritur numrin në 598. 21 të shëruar e çuan numrin e të shëruarve në 123.[62] Tri raste vdekjeje, dy nga Mitrovica Veriore dhe një nga Albaniku e rritën numrin e të vdekurve në 15.

21 prill u lajmëruan tri vdekje, një nga Gjakova, një nga Albaniku dhe një nga Zveçani, duke e sjellë numrin e vdekjeve në 18.[63] 6 raste të reja e rritën numrin në 604 dhe 5 të shëruar e rritën numrin e të shëruarve në 128.[64]

22 pril u konfirmuan 26 raste pozitive me COVID-19 duke e çuar numrin në 630, ndërsa dhjetë raste me të shëruar e kanë rritur numrin e të shëruarve në 138.[65]

Një rast vdekjeje nga Prizreni u konfirmua më 23 prill duke e rritur numrin në 19,[66] përderisa u paraqitën 39 raste të reja dhe numri arriti në 669. 21 raste të shëruar e rritën numrin në 159.[67]

24 prill, 34 raste të reja e rritën numrin në 703. 3 raste të shëruar e rritën numrin në 162.[68]

25 prill u konfirmua një rast vdekjeje nga Shtimja dhe numri shkoi në 20.[69] 28 raste të reja me të infektuar e çuan numrin e përgjithshëm në 731. 3 të shëruar e rritën numrin në 165.[70]

26 prill, edhe një rast vdekjeje u raportua nga Gjilani, duke e çuar numrin në 21.[71] Tridhjetë e dy rast të reja e rritën numrin e të infektuarve në 763. U paraqit vetëm një rast me të shëruar dhe numri u rrit në 166.[72]

27 prill u paraqit edhe një rast vdekjeje, kësaj radhe nga Peja.[73] 17 raste të reja e rritën numrin në 780. 35 të shëruar e rritën numrin e të shëruarve në 201.[74]

28 prill u raportuan 10 raste të reja me COVID-19 duke e çuar numrin në 790. 31 të shëruar e rritën numrin e të shëruarve në 232.[75]

29 prill janë paraqitur 9 raste të reja, duke e çuar numrin në 799. 17 raste me të shëruar e rritën numrin në 249.[76]

30 prill janë raportuar 7 raste të reja dhe numri shkoi në 806. Duke e rritur numrin e të shëruarve në 271, në këtë ditë u shëruan 22 pacientë.[77]

1 maj u paraqitën edhe 7 raste të reja, duke e rritur numrin e përgjithshëm të të infektuarve me COVID-19 në 813. 27 pacientë u shëruan dhe numri i të shëruarve ka shkuar në 298.[78]

2 maj, 10 raste të reja pozitive u konfirmuan, duke e çuar numrin në 823. Gjithsej 38 të shëruar u konfirmuan, duke e çuar numrin në 336.[79]

3 maj, u konfirmuan 11 raste të reja pozitive, duke e çuar numrin në 851.Janë konfirmuar gjithsej 18 të shëruar, duke e çuar numrin në 381.[80]

4 maj, u konfirmuan gjithsej 4 raste të reja pozitive, duke e çuar numrin në 855. Janë konfirmuar gjithsej 22 të shëruar, duke e çuar numrin në 403.[81]

5 maj, u konfirmua 1 rast i ri pozitiv, duke e çuar numrin në 856. Gjithsej 87 të shëruar u konfirmuan, duke e çuar numrin në 490.[82]

6 maj, u konfirmuan 4 raste, duke e çuar numrin në 860. U konfirmuan 43 të shëruar, duke e çuar numrin në 533.[83]

7 maj, u raportua një vdekje nga COVID-19 nga Sharri, duke e çuar numrin e të vdekurve në 27.[84] U konfirmua vetëm 1 rast i ri, duke e çuar numrin e të infektuarve ne 861. U konfirmuan 28 të shëruar duke e çuar numrin e të shëruarve në 561.[85]

8 maj u raportua një vdekje nga COVID-19 nga Rahoveci, duke e çuar numrin e të vdekurve në 28.[86] U konfirmua vetëm 1 rast i ri, duke e çuar numrin e të infektuarve në 862. U konfirmuan 61 të shëruar, duke e çuar numrin e të shëruarve në 622.[87]

9 maj, u konfirmuan 8 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 870. 31 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 653.[88]

10 maj, u konfirmuan 14 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 884. 2 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 655.[89]

11 maj, u konfirmuan 11 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 895. 2 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 657.[90]

12 maj, u raportua një vdekje me Covid-19 nga Rahoveci, duke e çuar numrin e të vdekurve në 29.[91] U konfirmuan 24 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 919. 14 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve ne 671.[92]

13 maj, u konfirmuan 8 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 927.[93]

14 maj, u konfirmuan 18 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 945. 19 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 690.[94]

15 maj, u konfirmuan 10 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 955. 1 pacientë u shërua, duke e çuar numrin e të shëruarve në 691.[95]

16 maj, u konfirmuan 23 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 978. 22 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 713.[96]

17 maj, u konfirmuan 7 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 985. 23 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 736.[97]

18 maj, u konfirmuan 3 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 988. 18 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 754.[98]

19 maj, u konfirmua 1 rast pozitiv, duke e çuar numrin e të infektuarve në 989. 15 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 769.[99]

20 maj, u konfirmuan 14 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,003. 3 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 772.[100]

21 maj, u konfirmua 1 rast pozitiv, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,004.[101]

22 maj, u konfirmuan 21 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,025. 10 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 782.[102]

23 maj, u konfirmuan 7 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,032. 3 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 785.[103]

24 maj, për herë të parë që nga 13 marsi, askush nuk është raportuar i infektuar me COVID-19. 4 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 789.[104]

25 maj, u raportua një i vdekur me Covid-19 nga Prizreni, duke e çuar numrin e të vdekurve në 30.[105] U konfirmuan 6 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,038. 2 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 791.[106]

26 maj, u konfirmuan 9 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,047. 3 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 794.[107]

27 maj, u konfirmua 1 rast pozitiv, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,048. 7 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 801.[108]

28 maj, u konfirmuan 4 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,052. 19 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 820.[109]

29 maj, u konfirmuan 12 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,064. 9 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 829.[110]

30 maj, u konfirmuan 6 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,070. 12 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 841.[111]

31 maj, u konfirmuan 13 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,083. 2 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 843.[112]

1 qershor, u konfirmuan 27 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,110.[113]

2 qershor, u konfirmuan 13 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,123. 4 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 847.[114]

3 qershor, u konfirmuan 19 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,142. 24 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 871.[115]

4 qershor, u konfirmuan 5 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,147. 3 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 874.[116]

5 qershor, u konfirmuan 11 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,058. 2 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 876.[117]

6 qershor, u raportua një i vdekur me COVID-19 në Vushtrri, duke e çuar numrin e të vdekurve në 31.[118] U konfirmuan 36 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,194. 8 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 884.[119]

7 qershor, u konfirmuan 40 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,234. 6 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 890.[120]

8 qershor, u konfirmuan 29 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,263. 22 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 912.[121]

9 qershor, u konfirmuan 6 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,269.[122]

10 qershor, u konfirmuan 29 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,298. 1 pacientë u shërua, duke e çuar numrin e të shëruarve në 913.[123]

11 qershor, u konfirmuan 28 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,326. 8 pacientë u shëruan, duke çuar numrin e të shëruarve në 921.[124]

12 qershor, u konfirmuan 58 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,384.[125]

13 qershor, u raportua një rast i vdekur me koronavirus në Prizren, duke e çuar numrin e të vdekurve në 32. U konfirmuan 53 raste pozitive, duke e uar numrin e të infektuarve në 1,437. 7 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 928.[126][127]

14 qershor, u raportua një rast i vdekur me koronavirus në Prizren, duke e çuar numrin e të vdekurve në 33. U konfirmuan 49 raste pozitive, duke e uar numrin e të infektuarve në 1,486. 25 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 953.[128][129]

15 qershor, për herë të parë që nga 13 marsi, ky është numri më i madh i personave të infektuar me COVID-19. U konfirmuan 129 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,615. 10 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 963.[130]

16 qershor, u raportua një rast i vdekur me koronavirus në Rahovec, duke e çuar numrin e të vdekurve në 34. Një rritje tjetër rekord në numrin e personave të infektuar me COVID-19 është konfirmuar sot. U konfirmuan 141 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,756. 5 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 968.[131][132]

17 qershor, u konfirmuan 77 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,833.[133]

18 qershor, u konfirmuan 83 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,916. 5 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 973.[134]

19 qershor, u konfirmuan 82 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 1,998. 7 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 980.[135]

20 qershor, u raportua një rast i vdekur nga koronavirusi në Prishtinë, duke e çuar numrin e te vdekurve në 35.[136] U konfirmuan 75 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 2,073. 38 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 1,018.[137]

21 qershor, u raportua një rast i vdekur me koronavirus në Rahovec, duke e çuar numrin e të vdekurve nga koronavirusi në 36.[138] U konfirmuan 96 raste pozitive me koronavirus, duke e çuar numrin e të infektuarve në 2,169. 29 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 1,047.[139]

22 qershor, janë raportuar 2 raste të vdekur me koronavirus një në Vushtrri dhe një në Gjilan, duke e çuar numrin e të vdekurve në 38.[140][141][142] U konfirmuan 47 raste pozitive me koronavirus, duke e çuar numrin e të infektuarve në 2,216. 22 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 1,069.[143]

23 qershor, u raportua një rast i vdekur me koronavirus në Vushtrri, duke e çuar numrin e të vdekurve në 39.[144] U konfirmuan 52 raste pozitive me koronavirus, duke e çuar numrin e të infektuarve në 2,268. 39 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 1,108.[145]

24 qershor, u raportua një rast i vdekur me koronavirus në Prizren, duke e çuar numrin e të vdekurve në 40.[146] U konfirmuan 95 raste pozitive me koronavirus, duke e çuar numrin e të infektuarve në 2,363. 63 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 1,171.[147]

25 qershor, janë raportuar 2 raste të vdekur me koronavirus një në Burimi dhe një në Prizren, duke e çuar numrin e të vdekurve në 42.[148] U konfirmuan 69 raste pozitive me koronavirus, duke e çuar numrin e të infektuarve në 2,432. 75 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 1,246.[149]

26 qershor, janë raportuar 2 raste të vdekur me koronavirus një në Rahovec dhe një në Prizren, duke e çuar numrin e të vdekurve në 44.[150] Janë konfimruar 62 raste pozitive me koronavirus, duke e çuar numrin e të infektuarve në 2,494. 61 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 1,307.[151]

27 qershor, janë raportuar 4 raste të vdekur me koronavirus 3 në Prizren dhe një në Theranda, duke e çuar numrin e të vdekurve në 48.[152] Janë konfirmuar 96 raste pozitive me koronavirus, duke e çuar numrin e të infektuarve në 2,590. 87 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 1,394.[153]

28 qershor, është raportuar një rast me vdekje nga COVID-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 49.[154] Janë konfirmuar 87 raste pozitive me koronavirus, duke e çuar numrin e të infektuarve në 2,677. 31 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 1,425.[155]

29 qershor, është raportuar një vdekje nga Covid-19 në Malishevë, duke e çuar numrin e të vdekurve në 50.[156]Janë konfirmuar 122 raste pozitive me koronavirus, duke e çuar numrin e të infektuarve në 2,799. 81 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 1506.[157]

30 qershor, është raportuar një vdekje nga Covid-19 në Viti, duke e çuar numrin e të vdekurve në 51.[158] Janë konfirmuar 79 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 2,878. 71 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 1,577.[159]

1 korrik janë konfirmuar tri raste me vdekje nga COVID-19: një nga Gjilani, një nga Prishtina dhe një nga Prizreni, duke e sjellë numrin e të vdekurve në 54. U konfirmuan 113 raste të reja pozitive duke e rritur numrin në 2,991. 67 pacientë u shëruan dhe numri të shëruarve u rrit në 1,644.[160][161][162]

2 korrik është konfirmuar një i vdekur me COVID-19 nga Mitriovica, duke e rritur numrin e të vdekurve në 55. U konfirmuan 73 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 3,064. 63 pacientë u shëruan dhe numri i të shëruarve u rrit në 1,707.[163][164]

3 korrik janë raportuar tri vdekje nga COVID-19: një nga Vushtrria dhe dy të tjerë nuk dihen, duke e çuar numrin e të vdekurve në 58. U konfirmuan 114 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin e të infektuarve në 1,178.[165][166]

4 korrik u regjistrua edhe një rekord i zi. U raportuan 8 të vdekur: një nga Fushë Kosova, një nga Mitrovica, një nga Peja, një nga Prishtina, një nga Vitia, një nga Vushtrria dhe dy të panjohur, duke e rritur numrin e të vdekurve në 66. Janë konfirmuar edhe 178 raste të reja pozitive, duke e çuar numrin në 3,356. Janë shëruar 50 pacientë, duke e rritur numrin e të shëruarve në 1,874.[167][168][169]

5 korrik u raportuan pesë të vdekur nga COVID-19: një nga Mitrovica, një nga Peja dhe tre të tjerë mbeten të panjohur, duke e çuar numrin e të vdekurve në 71.[170]

6 korrik janë raportuar 4 vdekje nga Covid-19 një në Gjakovë, një në Fushë Kosovë, një në Podujevë dhe një e panjohur, duke e çuar numrin e të vdekurve në 79. Janë konfirmuar 195 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 3,703. 44 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 1,946.[171][172]

7 korrik janë raportuar 3 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 82. Janë konfirmuar 183 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 3,886. 57 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 2,003.[173]

8 korrik janë raportuar 4 vdekje nga Covid-19 , duke e çuar numrin e të vdekurve në 86. Janë konfirmuar 214 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 4,100. 60 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 2,063.[174][175]

9 korrik janë raportuar 8 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 94. Janë konfirmuar 207 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 4,307. 32 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 2,095.[176][177]

10 korrik janë raportuar 3 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 97. Janë konfirmuar 205 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 3,512. 61 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 2,156.[178]

11 korrik janë raportuar 4 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 101. Janë konfirmuar 203 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 4,715. 71 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 2,227.[179]

12 korrik është raportuar një vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 102. Janë konfirmuar 216 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 4,931. 40 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 2,267.[180]

13 korrik janë raportuar 6 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 108. Janë konfirmuar 187 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 5,118. 103 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 2,370.[181]

14 korrik, Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik ka lëshuar një deklaratë për shtyp, ku bën të ditur: "Për shkak të kalimit të raportimit për publikimin e rezultateve nga raportet ditore në orët e mbrëmjes në raportimin ditor në orën 15:00, kërkojmë për mirëkuptimin dhe durimin tuaj deri në publikimin e rezultateve të testit nga IKSHPK, i cili do të zhvillohet nesër në orën 15:00".

15 korrik janë raportuar 4 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 112. Janë konfirmuar 119 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 5,237. 92 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 2,462.[182]

16 korrik janë raportuar 6 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 118. Janë konfirmuar 132 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 5,369. 83 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 2,545.[183]

17 korrik janë raportuar 6 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 124. Janë konfirmuar 103 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 5,472. 95 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 2,640.[184]

18 korrik janë raportuar 6 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 130. Janë konfirmuar 145 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 5,617. 171 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 2,811.[185]

19 korrik janë raportuar 5 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 135. Janë konfirmuar 118 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 5,735. 157 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 2,968.[186]

20 korrik janë raportuar 4 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 139. Janë konfirmuar 142 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 5,877. 101 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 3,069.[187]

21 korrik janë raportuar 5 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 144. Janë konfirmuar 168 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 6,045. 157 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 3,226.[188]

22 korrik janë raportuar 6 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 150. Janë konfirmuar 241 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 6,286. 143 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 3,369.[189]

23 korrik janë raportuar 8 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 158. Janë konfirmuar 181 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 6,467. 136 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 3,505.[190]

24 korrik janë raportuar 6 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 164. Janë konfirmuar 213 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 6,680. 109 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 3,614.[191]

25 korrik janë raportuar 5 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 169. Janë konfirmuar 237 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 6,917. 139 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 3,753.[192]

26 korrik janë raportuar 8 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 177. Janë konfirmuar 220 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 7,137. 121 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 3,874.[193]

27 korrik janë raportuar 8 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 185. Janë konfirmuar 276 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 7,413. 153 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 4,027.[194]

28 korrik janë raportuar 7 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 192. Janë konfirmuar 239 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 7,652. 102 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 4,129.[195]

29 korrik janë raportuar 4 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 196. Janë konfirmuar 194 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 7,846. 138 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 4,267.[196]

30 korrik janë raportuar 16 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 212. Janë konfirmuar 258 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 8,104. 196 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 4,463.[197]

31 korrik janë raportuar 15 vdekje nga Covid-19, duke e çuar numrin e të vdekurve në 227. Janë konfirmuar 226 raste pozitive, duke e çuar numrin e të infektuarve në 8,330. 115 pacientë u shëruan, duke e çuar numrin e të shëruarve në 4,578.[198]

1 gusht janë konfirmuar 9 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 236. Janë konfirmuar 224 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 8,554. Janë shëruar 152 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 4,730.[199]

2 gusht janë konfirmuar 13 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 249. Janë konfirmuar 245 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 8,799. Janë shëruar 133 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 4,863.[200]

3 gusht janë konfirmuar 7 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 256. Janë konfirmuar 250 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 9,049. Janë shëruar 126 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 4,989.[201]

4 gusht janë konfirmuar 13 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 269. Janë konfirmuar 225 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 9,274. Janë shëruar 201 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 5,190.[202]

5 gusht janë konfirmuar 15 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 284. Janë konfirmuar 218 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 9,492. Janë shëruar 156 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 5,346.[203]

6 gusht janë konfirmuar 16 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 300. Janë konfirmuar 196 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 9,688. Janë shëruar 134 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 5,480.[204]

7 gusht janë konfirmuar 3 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 303. Janë konfirmuar 181 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 9,869. Janë shëruar 125 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 5,605.[205]

8 gusht janë konfirmuar 12 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 315. Janë konfirmuar 190 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 10,059. Janë shëruar 197 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 5,802.[206]

9 gusht janë konfirmuar 12 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 327. Janë konfirmuar 188 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 10,247. Janë shëruar 142 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 5,944.[207]

10 gusht janë konfirmuar 14 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 341. Janë konfirmuar 172 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 10,419. Janë shëruar 114 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 6,058.[208]

11 gusht janë konfirmuar 13 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 354. Janë konfirmuar 171 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 10,590. Janë shëruar 190 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 6,248.[209]

12 gusht janë konfirmuar 11 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 365. Janë konfirmuar 205 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 10,795. Janë shëruar 163 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 6,411.[210]

13 gusht janë konfirmuar 8 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 373. Janë konfirmuar 193 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 10,988. Janë shëruar 205 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 6,616.[211]

14 gusht janë konfirmuar 8 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 381. Janë konfirmuar 142 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 11,130. Janë shëruar 201 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 6,817.[212]

15 gusht janë konfirmuar 9 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 390. Janë konfirmuar 145 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 11,275. Janë shëruar 144 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 6,961.[213]

16 gusht janë konfirmuar 11 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 401. Janë konfirmuar 141 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 11,416. Janë shëruar 230 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 7,191.[214]

17 gusht janë konfirmuar 9 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 410. Janë konfirmuar 129 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 11,545. Janë shëruar 152 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 7,343.[215]

18 gusht janë konfirmuar 6 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 416. Janë konfirmuar 141 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 11,686. Janë shëruar 219 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 7,562.[216]

19 gusht janë konfirmuar 9 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 425. Janë konfirmuar 162 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 11,848. Janë shëruar 122 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 7,684.[217]

20 gusht janë konfirmuar 13 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 438. Janë konfirmuar 158 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 12,006. Janë shëruar 245 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 7,929.[218]

21 gusht janë konfirmuar 10 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 448. Janë konfirmuar 162 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 12,168. Janë shëruar 220 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 8,149.[219]

22 gusht janë konfirmuar 9 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 457. Janë konfirmuar 169 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 12,337. Janë shëruar 197 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 8,346.[220]

23 gusht janë konfirmuar 10 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 467. Janë konfirmuar 111 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 12,448. Janë shëruar 159 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 8,505.[221]

24 gusht janë konfirmuar 13 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 480. Janë konfirmuar 99 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 12,547. Janë shëruar 152 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 8,657.[222]

25 gusht janë konfirmuar 8 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 488. Janë konfirmuar 136 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 12,683. Janë shëruar 131 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 8,788.[223]

26 gusht janë konfirmuar 4 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 492. Janë konfirmuar 157 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 12,840. Janë shëruar 154 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 8,942.[224]

27 gusht janë konfirmuar 6 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 498. Janë konfirmuar 141 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 12,981. Janë shëruar 143 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 9,085.[225]

28 gusht është konfirmuar 1 i vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 499. Janë konfirmuar 119 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 13,100. Janë shëruar 154 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 9,239.[226]

29 gusht janë konfirmuar 9 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 508. Janë konfirmuar 115 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 13,215. Janë shëruar 116 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 9,345.[227]

30 gusht janë konfirmuar 8 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 516. Janë konfirmuar 119 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 13,334. Janë shëruar 118 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 9,463.[228]

31 gusht janë konfirmuar 9 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 525. Janë konfirmuar 120 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 13,454. Janë shëruar 122 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 9,585.[229]

1 shtator janë konfirmuar 8 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 533. Janë konfirmuar 147 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 13,601. Janë shëruar 197 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 9,792.[230]

2 shtator janë konfirmuar 6 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 539. Janë konfirmuar 112 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 13,713. Janë shëruar 131 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 9,923.[231]

3 shtator janë konfirmuar 9 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 548. Janë konfirmuar 78 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 13,791. Janë shëruar 190 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 10,130.[232]

4 shtator janë konfirmuar 3 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 551. Janë konfirmuar 119 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 13,910. Janë shëruar 187 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 10,300.[233]

5 shtator janë konfirmuar 5 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 556. Janë konfirmuar 117 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 14,027. Janë shëruar 131 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 10,431.[234]

6 shtator janë konfirmuar 7 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 563. Janë konfirmuar 92 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 14,119. Janë shëruar 115 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 10,546.[235]

7 shtator janë konfirmuar 5 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 568. Janë konfirmuar 85 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 14,204. Janë shëruar 97 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 10,643.[236]

8 shtator janë konfirmuar 97 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 14,301. Janë shëruar 139 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 10,782.[237]

9 shtator janë konfirmuar 6 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 574. Janë konfirmuar 76 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 14,377. Janë shëruar 144 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 10,926.[238]

10 shtator janë konfirmuar 7 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 581. Janë konfirmuar 69 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 14,446. Janë shëruar 107 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 11,033.[239]

11 shtator janë konfirmuar 5 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 586. Janë konfirmuar 50 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 14,496. Janë shëruar 117 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 11,150.[240]

12 shtator janë konfirmuar 3 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 589. Janë konfirmuar 70 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 14,566. Janë shëruar 122 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 11,272.[241]

13 shtator janë konfirmuar 7 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 596. Janë konfirmuar 71 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 14,637. Janë shëruar 163 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 11,435.[242]

14 shtator janë konfirmuar 4 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 600. Janë konfirmuar 55 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 14,692. Janë shëruar 150 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 11,585.[243]

15 shtator janë konfirmuar 1 i vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 601. Janë konfirmuar 71 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 14,763. Janë shëruar 199 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 11,784.[244]

16 shtator janë konfirmuar 3 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 604. Janë konfirmuar 76 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 14,839. Janë shëruar 165 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 11,949.[245]

17 shtator janë konfirmuar 3 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 607. Janë konfirmuar 43 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 14,882. Janë shëruar 239 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 12,188.[246]

18 shtator janë konfirmuar 4 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 611. Janë konfirmuar 57 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 14,939. Janë shëruar 137 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 12,325.[247]

19 shtator janë konfirmuar 63 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 15,002. Janë shëruar 126 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 12,451.[248]

20 shtator janë konfirmuar 2 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 613. Janë konfirmuar 61 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 15,063. Janë shëruar 119 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 12,570.[249]

21 shtator janë konfirmuar 2 të vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 615. Janë konfirmuar 79 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 15,142. Janë shëruar 104 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 12,674.[250]

22 shtator janë konfirmuar 66 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 15,208. 141 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 12,815.[251]

23 shtator janë konfirmuar 1 i vdekur nga COVID-19, duke e sjellë numrin total në 616. Janë konfirmuar 62 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 15,270. Janë shëruar 85 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 12,900.[252]

24 shtator janë konfirmuar 63 raste të reja pozitive, duke e rritur numrin në 15,333. 87 pacientë dhe numri total i të shëruarve ka shkuar në 12,987.[253]


18 mars, Ministri i Punëve të Brendshme, Agim Veliu u shkarkua për shkak të mbështetjes së tij për shpalljen e një gjendje të jashtëzakonshme për të trajtuar pandeminë e koronavirusit e cila do t'i jepte pushtet Këshillit të Sigurisë të Kosovës të kryesuar nga presidenti i Kosovës, Hashim Thaqi.[254] Në mbrëmjen e 25 marsit, u rrëzua Qeveria Kurti nga një mocion mosbesues, të nisur në kuvend nga partneri qeverisës.[255]

Deri më 24 shtator 2020, në Kosovë janë testuar 64,230 njerëz për COVID-19.[256]

Grafikët në vijim paraqesin rritjen e rasteve të COVID-19 në Kosovë prej 13 marsit 2020 deri më 24 shtator 2020:


Gjithsej rastet e konfirmuara

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Raste aktive në ditë

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Numri për raste të reja

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Nr. I të shëruarve

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Nr. I të vdekurve

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Numri total i të shëruarve

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Gjithsej të vdekur

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Raste të reja në javë

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Të vdekur në javë

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Numri i rasteve sipas rajoneve

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Numri i vdekjeve sipas rajoneve

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]Raporti ditor i testeve pozitive

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Numri i testeve ditore dhe rasteve pozitive

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Të infektuarit sipas komunave

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Pandemia e COVID-19 në Kosovë is located in Earth
Pandemia e COVID-19 në Kosovë (Earth)

Lista e të infektuarve sipas komunave

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Komuna Të infektuar Të vdekur Të shëruar Raste aktive
Prishtina 4,138 62 3,006 1,070
Gjilani 847 29 606 212
Ferizaj 784 38 622 124
Vushtrri 716 26 550 140
Prizren 703 42 509 152
Mitrovica 679 34 495 150
Peja 664 33 442 189
Fushë Kosova 601 14 374 213
Besianë 548 16 311 221
Gjakova 464 34 311 119
Viti 335 19 248 68
Lipjan 322 14 201 107
Drenas 318 19 173 126
Skënderaj 238 11 161 66
Malisheva 206 16 151 39
Kastriot 180 8 130 42
Theranda 177 7 115 55
Rahovec 167 20 106 41
Dardana 155 11 108 36
Klina 117 3 75 39
Shtime 108 8 81 19
Deçan 102 2 74 26
Dragash 101 7 52 42
Burimi 99 3 72 24
Kaçanik 98 8 67 23
Mitrovica Veriore 48 3 43 2
Mamusha 42 4 37 1
Zubin Potoku 39 2 33 4
Zveçani 27 1 26 0
Albaniku 23 4 19 0
Hani i Elezit 19 0 16 3
Graçanicë 12 0 7 5
Kllokoti 12 0 12 0
Junik 3 0 1 2
Artana 3 0 1 2
Shtërpca 3 1 2 0
Parteshi 2 0 2 0
Gjithsej 13,100 499 9,239 3,362
Deri më 28 gusht 2020[257]

Ndihma ndërkombëtare

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shtetet dhe organizatat ndërkombëtare që i kanë dërguar ndihma dhe fonde Qeverisë së Kosovës për të ndihmuar në luftën kundër pandemisë COVID-19:

Dhurime prej shqiptarëve

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ndihma ndërkombëtare që Kosova ka dhuruar

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
 1. ^ Elsevier. "Novel Coronavirus Information Center". Elsevier Connect (në anglisht). Arkivuar nga origjinali më 30 janar 2020. Marrë më 15 mars 2020.
 2. ^ Reynolds, Matt (4 mars 2020). "What is coronavirus and how close is it to becoming a pandemic?". Wired UK (në anglisht). ISSN 1357-0978. Arkivuar nga origjinali më 5 mars 2020. Marrë më 5 mars 2020.
 3. ^ "Crunching the numbers for coronavirus". Imperial News (në anglisht). Arkivuar nga origjinali më 19 mars 2020. Marrë më 15 mars 2020.
 4. ^ "High consequence infectious diseases (HCID); Guidance and information about high consequence infectious diseases and their management in England". GOV.UK (në anglisht). Arkivuar nga origjinali më 3 mars 2020. Marrë më 17 mars 2020.
 5. ^ "World Federation Of Societies of Anaesthesiologists – Coronavirus". www.wfsahq.org (në anglisht). Arkivuar nga origjinali më 12 mars 2020. Marrë më 15 mars 2020.
 6. ^ "Koronavirusi mbërrin në Kosovë, konfirmohen dy rastet e para, një italian 20- vjeçar dhe një i moshuar". BalkanWeb.com. 13 mars 2020. Marrë më 13 mars 2020.
 7. ^ "Rritet bilanci/ Shkon në 3 numri i të infektuarve në Kosovë me Covid-19". Top-Channel.tv. 14 mars 2020. Marrë më 14 mars 2020.
 8. ^ https://telegrafi.com/edhe-dy-raste-te-reja-te-konfirmuara-coronavirus-ne-kosove/
 9. ^ "Konfirmohen 4 rastet e reja me coronavirus, 3 nga Malisheva dhe një nga Podujeva". Kallxo. 15 mars 2020.
 10. ^ "Qeveria shpall gjendje emergjente të shëndetit publik". Telegrafi. 15 mars 2020.
 11. ^ "Edhe katër raste të reja me coronavirus, shkon në 13 numri i të infektuarve". Telegrafi. 16 mars 2020.
 12. ^ "Konfirmohen edhe dy raste të reja me coronavirus, shkon në 15 numri i të prekurve". Telegrafi. 16 mars 2020.
 13. ^ "Edhe një rast me coronavirus në Kosovë, duke çuar në 16 numrin e të prekurve". Telegrafi. 17 mars 2020.
 14. ^ "E infektuara e fundit me coronavirus është nga Prishtina". Ekonomia Online. 17 mars 2020. Arkivuar nga origjinali më 4 prill 2020. Marrë më 19 mars 2020.
 15. ^ "Personi i 17-të i konfirmuar me coronavirus është nga Dumnica e Podujevës". Telegrafi. 17 mars 2020.
 16. ^ "Konfirmohen edhe dy raste, arrinë në 19 numri i të infektuarëve me coronavirus në Kosovë, të infektuarit janë nga Gjakova". Telegrafi. 17 mars 2020.
 17. ^ "Shkon në 20 numri i personave të prekur me coronavirus në Kosovë". Telegrafi. 18 mars 2020.
 18. ^ "Lajm i mirë, mbrëmje pa asnjë rast me koronavirus në Kosovë". Koha Ditore. 18 mars 2020.
 19. ^ "Konfirmohet edhe një rast me coronavirus në Kosovë – një 46 vjeçar nga Lipjani i kthyer nga Berlini". Telegrafi. 19 mars 2020.
 20. ^ "Edhe një i prekur me coronavirus nga Malisheva – arrin në 22 numri me Covid-19". Telegrafi. 20 mars 2020.
 21. ^ "Edhe dy raste të konfirmuara me coronavirus në Kosovë, shkon në 24 numri i të prekurve me Covid-19". Telegrafi. 20 mars 2020.
 22. ^ "KATËR RASTE TË KONFIRMUARA ME COVID-19". IKSHPK. 21 mars 2020.
 23. ^ "Konfirmohen edhe dy raste me coronavirus në Kosovë, arrin në 30 numri i të infektuarve". Telegrafi. 21 mars 2020.
 24. ^ "Rritet në 31 numri i të prekurve me coronavirus në Kosovë". Telegrafi. 22 mars 2020.
 25. ^ "Shënohet viktima e parë nga koronavirusi në Kosovë, vdiq një 82-vjeçar nga Dumnica". Koha Ditore. 22 mars 2020.
 26. ^ "Konfirmon IKSHPK: Shënohet viktima e parë nga coronavirusi në Kosovë". Telegrafi. 22 mars 2020.
 27. ^ "Konfirmohet edhe dy raste të reja me Coronavirus në Kosovë, shkon në 33 numri i të infektuarve". Telegrafi. 22 mars 2020.
 28. ^ "Shkon në 35 numri i të prekurve nga koronavirusi në Kosovë - konfirmohen dy raste të reja". Gazeta Online INSAJDERI (në anglisht). 2020-03-23. Marrë më 2020-03-23.
 29. ^ "Haziri e quan lajm të keq infektimin e 11 anëtarëve të familjes Shaqiri me coronavirus". Telegrafi (në anglisht). 2020-03-24. Marrë më 2020-03-23.
 30. ^ "26 raste të reja me koronavirus në Kosovë". Gazeta Express. 2020-03-23. Marrë më 2020-03-23.
 31. ^ "Prej nesër pritet të kufizohet lëvizja e lirë e qytetarëve dhe automjeteve". Gazeta Express. 2020-03-23. Marrë më 2020-03-23.
 32. ^ "73-vjeçarja nga Vushtrria dyshohet se u infektua me koronavirus nga djali i saj në Norvegji". Gazeta Express. 24 mars 2020.
 33. ^ "Edhe dy të infektuar, shkon në 63 numri i të prekurve me COVID-19 në Kosovë". Telegrafi. 24 mars 2020.
 34. ^ "Edhe 8 raste të reja me koronavirus, sot janë analizuar 34 mostra". Gazeta Express. 2020-03-25. Marrë më 2020-03-25.
 35. ^ "Zyrtare: Shërohet pacienti i parë me koronavirus në Kosovë". Koha Ditore. 26 mars 2020.
 36. ^ "E infektuara me koronavirus nga Peja, ishte kontrolluar dje në Klinë". Indeksonline. 26 mars 2020.
 37. ^ "Shkon në 86 numri i të prekurve me koronavirus në Kosovë". Radio Evropa e Lirë. 26 mars 2020.
 38. ^ "Konfirmohet edhe një rast pozitiv me COVID-19 në Kosovë". Kallxo. 2 prill 2020.
 39. ^ "Shfaqen tri raste të reja me koronavirus në veri të Mitrovicës". Kallxo. 4 prill 2020.
 40. ^ "Shfaqen tre raste të reja me koronavirus në veri të Mitrovicës 3". Kallxo. 2 prill 2020..
 41. ^ "20 raste të reja me koronavirus në Kosovë, numri i të infektuarve shkon në 165". Telegrafi. 6 prill 2020..
 42. ^ "65 vjeçari nga Ferizaj që vdiq nga arresti kardiak rezultoi pozitiv edhe në COVID-19". Telegrafi. 7 prill 2020..
 43. ^ "Edhe 19 raste të reja me Coronavirus në Kosovë". Frontonline. 7 prill 2020. Arkivuar nga origjinali më 8 prill 2020. Marrë më 8 prill 2020.
 44. ^ "14 raste të reja me koronavirus në Kosovë, ja nga cilat vende janë të infektuarit". Bota Sot. 9 prill 2020..
 45. ^ "Tri raste të reja me koronavirus në Kosovë — shërohet edhe një pacient". Express. 9 prill 2020..
 46. ^ "Zgjerohet harta me të prekur me coronavirus, Ferizaj 18 raste të konfirmuara pozitive". Kallxo. 10 prill 2020..
 47. ^ "Edhe 33 raste të reja me koronavirus në Kosovë — shërohen 6 pacientë tjerë". Express. 11 prill 2020.
 48. ^ "Thyen rekord brenda 24 orëve 79 raste të reja me covid-19". Express. 12 prill 2020..
 49. ^ "39-vjeçarja nga Istogu ka lënë dy fëmijë, para se të sëmurej ka qëndruar te familja në Skënderaj". Express. 13 prill 2020..
 50. ^ "15 raste të reja, shkon në 377 numri total i të prekurve me Covid-19 në Kosovë". Express. 13 prill 2020..
 51. ^ "10 raste të reja me COVID-19, shkon në 387 numri i të infektuarve në Kosovë". Telegrafi. 14 prill 2020.
 52. ^ "Vdes një 69 vjeçar nga Sukareka me Covid-19". Express. 15 prill 2020.
 53. ^ "edhe 36 raste të reja me koronavirus në Kosovë". Telegrafi. 15 prill 2020..
 54. ^ "Vdes pacienti i 10'të me koronavirus në Kosovë". Gazeta Shneta. 16 prill 2020..
 55. ^ "Një grua 71-vjeçare vdes nga koronavirusi, rritet në 11 numri i përgjithshëm". Koha Ditore. 16 prill 2020..
 56. ^ "Edhe 26 raste të reja me koronavirus në Kosovë — shërohen 8 pacientë të tjerë". Express. 16 prill 2020..
 57. ^ "Shkon në 12 numri i të vdekurve nga koronavirusi në Kosovë". Express. 17 prill 2020..
 58. ^ "Edhe 31 raste të reja me koronavirus në Kosovë — shërohen 5 pacientë të tjerë". Express. 17 prill 2020..
 59. ^ Krasniqi, Bardh; Vasovic, Aleksandar (17 prill 2020). "Serbia sends Kosovo 1,000 test kits in solidarity against coronavirus" [Serbia i dërgon Kosovës 1,000 teste në shenjë solidariteti ndaj koronavirusit]. Reuters (në anglisht). Marrë më 17 prill 2020.
 60. ^ "Edhe 30 raste të reja me koronavirus në Kosovë — shërohen 9 pacientë të tjerë". Express. 18 prill 2020..
 61. ^ "Konfirmohen 51 raste të reja me COVID-19, shkon në 561 numri i të infektuarve në Kosovë". Telegrafi. 19 prill 2020..
 62. ^ "Edhe 31 raste të reja me koronavirus në Kosovë — shërohen 21 pacientë të tjerë". Express. 20 prill 2020..
 63. ^ "Ndërron jetë gruaja shtatzënë me koronavirus në Klinikën Infektive". Gazeta Shneta. 21 prill 2020..
 64. ^ "Edhe 6 raste të reja me koronavirus në Kosovë u testuan 191 mostra". Express. 21 prill 2020..
 65. ^ "Edhe 26 raste të reja me koronavirus në Kosovë — shërohen 10 pacientë të tjerë". Express. 22 prill 2020..
 66. ^ "Vdes një pacient 53-vjeçar nga COVID-19, totali shkon në 19". Koha Ditore. 23 prill 2020..
 67. ^ "39 raste të reja me COVID-19 në Kosovë, numri shkon në 669". Koha Ditore. 23 prill 2020..
 68. ^ "Edhe 34 raste të reja me koronavirus në Kosovë — shërohen 3 pacientë të tjerë". Express. 24 prill 2020..
 69. ^ "Vdes 73-vjeçarja nga Covid-19, shkon në 20 numri i viktimave të koronavirusit". Express. 25 prill 2020.
 70. ^ "Edhe 28 raste me COVID-19, shkon në 731 numri i të infektuarve në Kosovë". Telegrafi. 25 prill 2020.
 71. ^ "Vdes edhe një person nga coronavirusi, shkon në 21 numri i viktimave në Kosovë". Telegrafi. 26 prill 2020.
 72. ^ "Edhe 32 raste me COVID-19, shkon në 763 numri i të infektuarve në Kosovë". Telegrafi. 26 prill 2020.
 73. ^ "Një 53 vjeçar nga Peja ndërron jetë si pasojë e komplikimeve nga koronavirusi". Express. 27 prill 2020.
 74. ^ "35 të shëruar, 17 raste të reja me Covid-19 në Kosovë". Express. 27 prill 2020.
 75. ^ "Edhe 10 raste të reja me koronavirus në Kosovë — shërohen 31 pacientë të tjerë". Express. 28 prill 2020.
 76. ^ "Sot, 17 të shëruar dhe 9 raste të reja me COVID-19 në Kosovë". Telegrafi. 29 prill 2020.
 77. ^ "Vetëm 7 raste të reja me koronavirus në Kosovë — shërohen 22 pacientë të tjerë". Express. 30 prill 2020.
 78. ^ "Edhe sot vetëm 7 raste të reja me koronavirus në Kosovë — u testuan 221 mostra". Express. 1 maj 2020.
 79. ^ "Edhe 38 të shëruar dhe 10 raste me COVID-19 në Kosovë". Telegrafi. 2 maj 2020..
 80. ^ "Edhe 18 të shëruar dhe 11 raste me COVID-19 në Kosovë". Telegrafi.com. 3 maj 2020..
 81. ^ "4 raste pozitive me Covid-19 në Kosovë, 22 të shëruar". Gazeta Express. 4 maj 2020..
 82. ^ "Vetëm 1 rast i ri me koronavirus në Kosovë — shërohen 87 pacientë të tjerë". Gazeta Express. 5 maj 2020..
 83. ^ "43 të shëruar dhe 4 raste të reja me COVID-19". Koha Ditore. 6 maj 2020..
 84. ^ "Një i vdekur një tjetër në gjendje të rendë me koronavirus në QKUK". Gazeta Express. 7 maj 2020.
 85. ^ "Vetëm 1 rast i ri me koronavirus në Kosovë — shërohen 28 pacientë të tjerë". Gazeta Express. 7 maj 2020..
 86. ^ "77-vjeçari nga Rahoveci viktima e radhës e COVID -19, kishte edhe sëmundje tjera". Gazeta Express. 8 maj 2020.
 87. ^ "61 të shëruar dhe vetëm një rast me koronavirus në Kosovë". Koha Ditore. 8 maj 2020.
 88. ^ "Tetë raste të reja me koronavirus, 31 të shëruar". Koha Ditore. 9 maj 2020.
 89. ^ "14 raste të reja me koronavirus sot në Kosovë, dy të shëruar". Koha Ditore. 10 maj 2020.
 90. ^ "Sot 11 raste me koronavirus në Kosovë, dy të shëruar". Koha Ditore. 11 maj 2020.
 91. ^ "Vdes një paciente në Infektivë nga Covid 19". Gazeta Express. 12 maj 2020.
 92. ^ "24 raste të reja covid_19 e 14 të shëruar". Telegrafi.com. 12 maj 2020.
 93. ^ "8 raste me koronavirus të mërkurën në Kosovë". Koha Ditore. 13 maj 2020.
 94. ^ "Sot 18 të infektuar me koronavirus, 19 të shëruar". Koha Ditore. 14 maj 2020.
 95. ^ "10 raste të reja me koronavirus në Kosovë, 1 i shëruar". Koha Ditore. 15 maj 2020.
 96. ^ "23 raste të reja me covid-19 në Kosovë, 22 të shëruar". Koha Ditore. 16 maj 2020.
 97. ^ "7 raste të reja me koronavirus në Kosovë, 23 të shëruar". Koha Ditore. 17 maj 2020.
 98. ^ "18 të shëruar dhe 3 raste të reja me covid-19". Koha Ditore. 18 maj 2020.
 99. ^ "15 të shëruar dhe vetëm 1 i infektuar". Koha Ditore. 19 maj 2020.
 100. ^ "Konfirmohen 14 raste të reja me koronavirus, 3 të shëruar". Gazeta Telegrafi. 20 maj 2020.
 101. ^ "1 rast me koronavirus sot në Kosovë". Koha Ditore. 21 maj 2020.
 102. ^ "21 raste të reja me covid-19 të premtën, 10 të shëruar". Koha Ditore. 22 maj 2020.
 103. ^ "7 raste të reja me koronavirus në Kosovë, 3 të shëruar". Koha Ditore. 23 maj 2020.
 104. ^ "Asnjë i infektuar me koronavirus sot në Kosovë". Koha Ditore. 24 maj 2020.
 105. ^ "Vdes një 59 vjeçar ngs covid-19". Koha Ditore. 25 maj 2020.
 106. ^ "6 raste të reja me covid-19 dhe 2 të shëruar". Koha Ditore. 25 maj 2020.
 107. ^ "9 raste të reja me koronavirus në Kosovë, 3 të shëruar". Koha Ditore. 26 maj 2020.
 108. ^ "7 të shëruar nga koronavirusi të mërkurën, një rast i ri". Koha Ditore. 27 maj 2020.
 109. ^ "19 të shëruar nga koronavirusi, 4 raste të reja". Koha Ditore. 28 maj 2020.
 110. ^ "12 raste të reja me covid-19, 9 të shëruar". Koha Ditore. 29 maj 2020.
 111. ^ "12 të shëruar nga koronavirusi të shtunën, 6 raste të reja". Koha Ditore. 30 maj 2020.
 112. ^ "13 raste të reja me koronavirus dhe 2 të shëruar". Koha Ditore. 31 maj 2020.
 113. ^ "27 raste të reja me Covid-19 në Kosovëë". Gazeta Express. 1 qershor 2020.
 114. ^ "13 raste të reja me koronavirus të martën, 7 prej tyre në Prishtinë". Koha Ditore. 2 qershor 2020.
 115. ^ "COVID 19 është këndej pari, sot edhe 19 raste të reja". Gazeta Express. 3 qershor 2020.
 116. ^ "5 raste të reja me Covid-19 në Kosovë, 3 të shëruar". Gazeta Express. 4 qershor 2020.
 117. ^ "11 raste të reja me covid-19 në Kosovë të premtën, 2 të shëruar". Koha Ditore. 5 qershor 2020.
 118. ^ "Vdes një person në infektivë nnga koronavirusi, çon numrin në 31". Koha Ditore. 6 qershor 2020.
 119. ^ "36 raste të reja me covid-19 në Kosovë, 8 të shëruar". Koha Ditore. 6 qershor 2020.
 120. ^ "40 raste të reja me koronavirus në Kosovë, 6 të shëruar". Koha Ditore. 7 qershor 2020.
 121. ^ "Të hënën 29 raste tê reja me covid-19, 22 të shëruar". Koha Ditore. 8 qershor 2020.
 122. ^ "6 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 9 qershor 2020.
 123. ^ "29 raste të reja me koronavirus sot në Kosovë, vetem një i shëruar". Koha Ditore. 10 qershor 2020.
 124. ^ "28 raste me koronavirus sot në Kosovë, tetë të shëruar". Koha Ditore. 11 qershor 2020..
 125. ^ "58 raste të reja me koronavirus në Kosovë". Gazeta Express. 12 qershor 2020..
 126. ^ "Vdes një 71-vjeçar nga COVID-19". Koha Ditore. 13 qershor 2020..
 127. ^ "Edhe 53 raste të reja me koronavirus në Kosovë — shërohen 7 pacientë të tjerë". Gazeta Express. 13 qershor 2020..
 128. ^ "Vdes 76 vjeçarja që ishte e prekur me Covid-19". Klan Kosova. 14 qershor 2020..
 129. ^ "Edhe 49 persona të infektuar me COVID-19 dhe 25 të shëruar në Kosovë". Telegrafi. 14 qershor 2020..
 130. ^ "Rekord i zi në Kosovë, edhe 129 persona të prekur me coronavirus". Telegrafi. 15 qershor 2020..
 131. ^ "Një 74-vjeçare me coronavirus vdes në Klinikën Infektive". Telegrafi. 16 qershor 2020..
 132. ^ "Shifra alarmante, sot 141 të infektuar me COVID-19 në Kosovë". Telegrafi. 16 qershor 2020..
 133. ^ "Edhe 77 raste të reja me koronavirus në Kosovë". Gazeta Express. 17 qershor 2020..
 134. ^ "83 raste të reja me covid-19 në Kosovë të enjtën". Koha Ditore. 18 qershor 2020.
 135. ^ "82 raste të reja me koronavirus në Kosovë". Koha Ditore. 19 qershor 2020.
 136. ^ "Vdes edhe një person nga covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 20 qershor 2020.
 137. ^ "75 raste të reja me covid-19 në Kosovë, 38 të shëruar". Koha Ditore. 20 qershor 2020.
 138. ^ "Vdes edhe një i infektuar me covid-19, shkon në 36 numri i të vdekurve në Kosovë". Kallxo.com. 21 qershor 2020.
 139. ^ "96 raste me covid-19 të dielën në Kosovë, 29 të shëruar". Koha Ditore. 21 qershor 2020.
 140. ^ "Vdes një tjetër pacient me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 22 qershor 2020.
 141. ^ "Vdesin edhe dy pacientë, njëri me COVID-19, për tjetrin pritet konfirmimi". Gazeta Express. 22 qershor 2020..
 142. ^ "Vdesin edhe dy pacientë, njëri me COVID-19, për tjetrin pritet konfirmimi". Gazeta Express. 22 qershor 2020..
 143. ^ "47 raste të reja me Covid-19 në Kosovë, 22 persona të shëruar". Gazeta Express. 22 qershor 2020..
 144. ^ "Vdes 72-vjeçari nga Vushtrria, ishte i diagnostikuar me COVID-19". Gazeta Express. 23 qershor 2020..
 145. ^ "Edhe 52 raste të reja me koronavirus në Kosovë — shërohen 39 pacientë të tjerë". Gazeta Express. 23 qershor 2020..
 146. ^ "Vdes punëtori i Postës i prekur me koronavirus". Lajmi. 24 qershor 2020..
 147. ^ "Edhe 95 raste të reja me koronavirus në Kosovë — shërohen 63 pacientë të tjerë". Gazeta Express. 24 qershor 2020..
 148. ^ "Një 52-vjeçar nga Istogu vdes në QKUK, ishte i infektuar me COVID -19". Gazeta Express. 25 qershor 2020..
 149. ^ "Edhe 69 raste të reja me koronavirus në Kosovë — shërohen 75 pacientë të tjerë". Gazeta Express. 25 qershor 2020..
 150. ^ "Vdesin tre persona nga koronavirusi në Kosovë". Gazeta Express. 26 qershor 2020..
 151. ^ "Edhe 62 raste të reja me koronavirus në Kosovë — shërohen 61 pacientë të tjerë". Gazeta Express. 26 qershor 2020..
 152. ^ "Arrin në 48 numri i vdekjeve nga koronavirusi në Kosovë". Koha Ditore. 27 qershor 2020..
 153. ^ "96 raste të reja me covid-19 në Kosovë të shtunën, 87 të shëruar". Koha Ditore. 27 qershor 2020.
 154. ^ "Shkon në 49 numri i të vdekurve nga koronavirusi në Kosovë". Koha Ditore. 28 qershor 2020.
 155. ^ "87 raste me covid-19 sot në Kosovë, 31 tëshëruar". Koha Ditore. 28 qershor 2020.
 156. ^ "Vdes një person nga Malisheva, familja njoftohet se ka qenë i prekur me covid-19". Koha Ditore. 29 qershor 2020.
 157. ^ "122 raste me cocid-19 në Kosovë, 81 të shëruar". Koha Ditore. 29 qershor 2020.
 158. ^ "Shkon në 51 numri i të vdekurve nga koronavirusi në Kosovë". Koha Ditore. 30 qershor 2020.
 159. ^ "79 raste të reja me covid-19 në Kosovë, 71 të shëruar". Koha Ditore. 30 qershor 2020.
 160. ^ "Vdes edhe një 63 vjeçar me COVID-19 nga Gjilani". Telegrafi. 1 korrik 2020.
 161. ^ "Mbërrin në 54 numri i të vdekurve nga koronavirusi në Kosovë". Koha Ditore. 1 korrik 2020.
 162. ^ "Edhe 113 raste të reja me koronavirus në Kosovë — shërohen 67 pacientë të tjerë". Gazeta Express. 1 korrik 2020.
 163. ^ "Vdesin edhe 2 persona nga COVID-19 në Kosovë". KosovaPress. 2 korrik 2020.
 164. ^ "73 raste të reja me COVID-19 në Kosovë, 63 të shëruar". Koha Ditore. 2 korrik 2020.
 165. ^ "Shkon në 58 numri i të vdekurve nga koronavirusi në Kosovë". Gazeta Express. 3 korrik 2020.
 166. ^ "Edhe 114 raste të reja me koronavirus në Kosovë — shërohen 117 pacientë të tjerë". Gazeta Express. 3 korrik 2020.
 167. ^ "Rekord i zi në Kosovë, për një ditë vdesin 6 persona të prekur me COVID-19". Gazeta Express. 4 korrik 2020.
 168. ^ "Vdesin edhe 2 pacientë, shkon në 66 numri i viktimave nga Covid-19". Gazeta Express. 5 korrik 2020.
 169. ^ "178 raste të reja me COVID-19 në Kosovë". Koha Ditore. 5 korrik 2020..
 170. ^ "LAJMI I FUNDIT: Që nga mesnata edhe katër të vdekur me COVID-19". Gazeta Express. 5 korrik 2020.
 171. ^ "4 viktima sot nga COVID-19 në Kosovë, totali 79". Koha Ditore. 6 korrik 2020..
 172. ^ "195 raste të reja me Covid-19 në Kosovë, 44 të shëruar". Gazeta Express. 6 korrik 2020..
 173. ^ "183 raste të reja me koronavirus në Kosovë". Lajmi. 7 korrik 2020..
 174. ^ "Katër persona të vdekur nga COVID-19 gjatë 24 orëve të fundit në Kosovë". Gazeta Express. 8 korrik 2020..
 175. ^ "Rekord i zi i Covid-19 sonte: 214 raste me të infektuar". Klan Kosova. 8 korrik 2020..
 176. ^ "Tetë persona te vdekur nga COVID- 19 gjatë 24 orëve në Kosovë". Gazeta Express. 9 korrik 2020..
 177. ^ "Edhe 207 raste të reja me koronavirus në Kosovë — shërohen 32 pacientë të tjerë". Gazeta Express. 9 korrik 2020..
 178. ^ "Kosovë, 3 raste të reja të vdekjes dhe 205 të infektuar nga COVID-19". Anadolu Agency. 10 korrik 2020..
 179. ^ "Katër të vdekur, 203 të prekur me COVID-19 dhe 71 të shëruar, njofton IKSHPK'ja". Gazeta Express. 11 korrik 2020..
 180. ^ "216 raste me covid-19 të dielën në Kosovë, 1 i vdekur". Koha Ditore. 12 korrik 2020.
 181. ^ "Gjashtë të vdekur në 24 orët e fundit, 187 raste tëreja me covid-19". Koha Ditore. 13 korrik 2020.
 182. ^ "119 raste pozitive me covid-19, numri i të vdekurve shkon në 112". Koha Ditore. 15 korrik 2020.
 183. ^ "Gjashtë të vdekur e 132 rasre të reja me covid-19 në 24 orët e fundit". Koha Ditore. 16 korrik 2020.
 184. ^ "6 të vdekur, 103 raste pozitive me COVID-19, dhe 95 të shëruar, analizohen 459 mostra". Gazeta Express. 17 korrik 2020.
 185. ^ "145 raste të reja me covid-19 në Kosovë, 6 të vdekur". Koha Ditore. 18 korrik 2020.
 186. ^ "Kosovë, 5 të vdekur dhe 118 raste të reja me COVID-19". Anadolu Agency. 19 korrik 2020.
 187. ^ "Kosovë, 4 të vdekur dhe 142 raste të reja me COVID-19". Anadolu Agency. 20 korrik 2020.
 188. ^ "Raporti i fundit: 168 raste të reja me COVID-19, 157 të shëruar". Gazeta Express. 21 korrik 2020.
 189. ^ "241 raste të reja me COVID-19, 143 të shëruar". Gazeta Express. 22 korrik 2020.
 190. ^ "181 raste të reja me koronavirus". Gazeta Express. 23 korrik 2020.
 191. ^ "Shqetësuese: 213 raste me Covid-19 në 24 orë në Kosovë". Klan Kosova. 24 korrik 2020.
 192. ^ "Pesë të vdekur, 237 raste të reja me COVID-19 dhe 139 të shëruar në 24 orët e fundit në Kosovë". Telegrafi. 25 korrik 2020.
 193. ^ "Rastet me COVID-19 në Kosovë – 8 të vdekur, 220 raste të reja dhe 121 të shëruar". Telegrafi. 26 korrik 2020.
 194. ^ "Shifër rekorde, konfirmohen 276 raste të reja me koronavirus në Kosovë". Gazeta Express. 27 korrik 2020.
 195. ^ "Raporti i fundit: Edhe 239 raste të reja me COVID-19 në Kosovë". Gazeta Express. 28 korrik 2020.
 196. ^ "194 raste të reja me COVID-19 në Kosovë, 4 të vdekur". Koha Ditore. 29 korrik 2020.
 197. ^ "16 të vdekur e 258 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 30 korrik 2020.
 198. ^ "15 të vdekur e 226 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 31 korrik 2020.[lidhje e vdekur]
 199. ^ "10 të vdekur nga koronavirusi në 24 orët e fundit, shkon në 237 numri i viktimave". Gazeta Express. 1 gusht 2020.
 200. ^ "13 të vdekur dhe 245 raste të reja me COVID-19". Koha Ditore. 2 gusht 2020.
 201. ^ "Të dhënat për 24 orët e fundit: 7 të vdekur nga COVID-19, 250 raste të reja dhe 126 të shëruar". Telegrafi. 3 gusht 2020.
 202. ^ "Raporti i fundit për COVID-19: 13 të vdekur e 225 raste të reja". Telegrafi. 4 gusht 2020.
 203. ^ "15 të vdekur dhe 218 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 5 gusht 2020.
 204. ^ "16 të vdekur e 196 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 6 gusht 2020.
 205. ^ "Tre të vdekur e 181 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 7 gusht 2020.
 206. ^ "12 viktima nga covid-19 në Kosovë, 197 të sheruar e 190 të infektuar". Koha Ditore. 8 gusht 2020.
 207. ^ "12 të vdekur e 188 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 9 gusht 2020.
 208. ^ "14 të vdekur e 172 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 10 gusht 2020.
 209. ^ "13 të vdekur e 171 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 11 gusht 2020.
 210. ^ "11 të vdekur e 205 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 12 gusht 2020.
 211. ^ "8 të vdekur e 193 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 13 gusht 2020.
 212. ^ "8 të vdekur e 142 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 14 gusht 2020.
 213. ^ "9 viktima e 145 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 15 gusht 2020.
 214. ^ "11 viktima e 141 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 16 gusht 2020.
 215. ^ "9 të vdekur dhe 129 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 17 gusht 2020.
 216. ^ "6 të vdekur e 141 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 18 gusht 2020.
 217. ^ "9 të vdekur e 162 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 19 gusht 2020.
 218. ^ "13 të vdekur e 158 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 20 gusht 2020.
 219. ^ "10 të vdekur e 162 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 21 gusht 2020.
 220. ^ "Të dhënat për 24 orët e fundit nga IKSHP: Nëntë të vdekur, 169 raste të reja dhe 197 të shëruar nga COVID-19". Telegrafi. 22 gusht 2020..
 221. ^ "10 të vdekur nga Covid 19 në 24 orët e fundit në Kosovë". Gazeta Express. 23 gusht 2020..
 222. ^ "13 të vdekur nga Covid 19 në 24 orët e fundit në Kosovë". Gazeta Express. 24 gusht 2020..
 223. ^ "136 raste të reja me COVID-19 në Kosovë". Gazeta Express. 25 gusht 2020..
 224. ^ "Katër të vdekur dhe 157 raste të reja me COVID-19 në Kosovë". Telegrafi. 26 gusht 2020..
 225. ^ "COVID-19 në Kosovë – 6 të vdekur dhe 141 raste të reja". Telegrafi. 27 gusht 2020..
 226. ^ "Kosovë, 1 i vdekur dhe 119 raste të reja me COVID-19". Anadolu Agency. 28 gusht 2020..
 227. ^ "9 të vdekur e 115 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 29 gusht 2020.
 228. ^ "8 të vdekur e 119 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 30 gusht 2020.
 229. ^ "9 të vdekur e 120 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 31 gusht 2020.
 230. ^ "8 të vdekur e 147 raste të reja me covid-19 në Kosovë". Koha Ditore. 1 shtator 2020.
 231. ^ "Gjashtë të vdekur e 112 raste të reja me COVID-19 në Kosovë". Koha Ditore. 2 shtator 2020..
 232. ^ "Bie numri i të infektuarve me COVID-19, shënohen 78 raste të reja dhe 9 të vdekur brenda 24 orëve". Telegrafi.com. 3 shtator 2020..
 233. ^ "Tre të vdekur e 119 raste të reja me COVID-19 në Kosovë". Koha Ditore. 4 shtator 2020..
 234. ^ "Pesë të vdekur e 117 raste të reja me COVID-19 në Kosovë". Koha Ditore. 5 shtator 2020..
 235. ^ "Shtatë të vdekur dhe 92 raste të reja me koronavirus". Gazeta Express. 6 shtator 2020..
 236. ^ "Pesë të vdekur e 85 raste të reja me COVID-19 në Kosovë". Koha Ditore. 7 shtator 2020..
 237. ^ "97 raste të reja me Covid 19 në Kosovë". Gazeta Express. 8 shtator 2020..
 238. ^ "Gjashtë të vdekur e 76 raste të reja me COVID-19 në Kosovë". Koha Ditore. 9 shtator 2020..
 239. ^ "Shtatë të vdekur dhe 69 raste të reja me koronavirus në Kosovë". Lajmi. 10 shtator 2020..
 240. ^ "Pesë të vdekur e 50 raste të reja me COVID-19 në Kosovë". Koha Ditore. 11 shtator 2020..
 241. ^ "Tre të vdekur, 70 raste të reja dhe 122 të shëruar nga COVID-19 në Kosovë". Telegrafi.com. 12 shtator 2020..
 242. ^ "7 të vdekur dhe 71 raste të reja me COVID-19". Koha Ditore. 13 shtator 2020..
 243. ^ "Katër të vdekur dhe 55 raste me COVID-19 sot në Kosovë". Koha Ditore. 14 shtator 2020..
 244. ^ "71 raste të reja me COVID-19 në Kosovë". Gazeta Express. 15 shtator 2020..
 245. ^ "3 të vdekur dhe 76 raste të reja me COVID-19 në Kosovë". Koha Ditore. 16 shtator 2020..
 246. ^ "Numër rekord i të shëruarve nga COVID-19 në 24 orët e fundit në Kosovë". Gazeta Express. 17 shtator 2020..
 247. ^ "Katër të vdekur e 57 raste të reja me COVID-19 në Kosovë, 137 të shëruar". Koha Ditore. 18 shtator 2020..
 248. ^ "Gjatë 24 orëve të fundit, në Kosovë tre të vdekur nga COVID-19, 63 raste të reja dhe 126 të shëruar". Telegrafi.com. 19 shtator 2020..
 249. ^ "Dy të vdekur dhe 61 raste me COVID-19 në Kosovë". Koha Ditore. 20 shtator 2020..
 250. ^ "Dy të vdekur dhe 79 raste të reja me COVID-19 për 24 orë në Kosovë". Telegrafi.com. 21 shtator 2020..
 251. ^ "Asnjë i vdekur nga COVID-19 sot në Kosovë, 66 raste të reja dhe 141 të shëruar". Telegrafi.com. 22 shtator 2020..
 252. ^ "Një i vdekur dhe 62 raste të reja me COVID-19 në Kosovë". Koha Ditore. 23 shtator 2020..
 253. ^ "63 raste të reja me COVID-19 sot në Kosovë, 87 të shëruar". Koha Ditore. 24 shtator 2020..
 254. ^ "Kurti shkarkon Agim Veliun". Telegrafi. 18 mars 2020.
 255. ^ "Bie Qeveria Kurti". Kallxo. 25 mars 2020.
 256. ^ "COVID-19 në Kosovë". Facebook.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
 257. ^ "Health of Kosovo". IKSHPK. 28 gusht 2020. Arkivuar nga origjinali më 13 prill 2020.
 258. ^ "Austria ndihmon Kosovën me 250 mijë euro". Zëri. 29 maj 2020. Marrë më 2020-05-29.
 259. ^ "BE-ja ndihmon Kosovën me afër 70 milionë euro për t'u përballur me pasojat e koronavirusit". Koha Ditore. Marrë më 2020-03-25.
 260. ^ "Gjermania i dhuron Kosovës 6 mijë teste për koronavirus". Gazeta Express. 10 korrik 2020. Marrë më 2020-07-10.
 261. ^ "Italia ndihmon Kosovën me pajisje mbrojtëse në luftën kundër Covid-19". Një komb. 28 maj 2020. Arkivuar nga origjinali më 1 qershor 2020. Marrë më 2020-03-25.
 262. ^ "Japonia ndihmon Kosovën me 700 mijë dollarë për betejën me covid-19". Koha Ditore. Marrë më 2020-05-26.
 263. ^ "Jordania ia dërgon Kosovës një aeroplan ndihma mjekësore për luftën kundër COVID-19, Tahiri i pret në Aeroportin e Tiranës". Gazeta Express. 2 korrik 2020. Marrë më 2020-07-02.
 264. ^ "Katari i dhuron Kosovës teste për COVID-19 dhe respiratorë". Gazeta Express. 25 qershor 2020. Marrë më 2020-05-08.
 265. ^ "IKShPK-ja pranon 5 mijë teste nga UNDP-ja dhe Luksemburgu". Telegrafi. 8 maj 2020. Marrë më 2020-05-08.
 266. ^ "Malajzia do t'i dhurojë Kosovës 1 milion maska". Gazeta Express. 15 gusht 2020. Marrë më 2020-08-15.
 267. ^ "Norvegjia ndihmon Kosovën me 450 mijë euro për blerjen e respiratorëve". Kallxo. Marrë më 2020-04-06.
 268. ^ "Polonia ndihmon Kosovën në reagim ndaj pandemisë COVID-19". Lajmi. 22 maj 2020. Marrë më 2020-05-22.
 269. ^ "Kosova pranon njëmijë teste për COVID-19 nga Serbia". Telegrafi. Marrë më 2020-04-17.
 270. ^ "SHBA-ja ndihmon Kosovën me 1.1 milion euro për luftimin e COVID-19". Telegrafi. Marrë më 2020-03-27.
 271. ^ "Turqia e ndihmon Kosovën në luftën kundër Koronavirusit Covid-19". Ministria e Shendetësisë. Arkivuar nga origjinali më 20 prill 2020. Marrë më 2020-04-08.
 272. ^ "UNDP ndihmon Kosovën me 3 mijë komplete testimi për zbulimin e Covid-19". Klan Kosova. 25 prill 2020. Marrë më 2020-04-25.
 273. ^ "UNICEF i vjen në ndihmë Kosovës, dhuron 1.5 ton pajisje profesionale mbrojtëse". NewsBomb. Arkivuar nga origjinali më 20 prill 2020. Marrë më 2020-04-13.
 274. ^ "Zvicra ndihmon Kosovën në luftën kundër koronavirusit". Klan Kosova. Marrë më 2020-04-03.
 275. ^ "Diaspora dhuron 15 mijë teste për COVID-19, një pjesë shkon për Maqedoninë dhe Luginën". Telegrafi. 11 qershor 2020. Marrë më 2020-06-11.
 276. ^ "Qeveria ndan 500 mijë euro për Preshevën, Medvegjën dhe Bujanocin". www.rtv21.tv. Arkivuar nga origjinali më 14 qershor 2020. Marrë më 2020-04-29.

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]