Papilio alexanor

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Papilio alexanor MHNT CUT 2013 3 10 Cucuron Male.jpg

Flatrat e përparme të verdha me 4 shirita të zi (2 të shkurtër) me njollat e verdha përgjatë buzës anësore katërkëndëshe; flatrat e pasme të dhëmbëzuara, të verdha, me një shirit të zi të drejtë, një të dhëmbëzuar pranë buzës anësore (me mesin vjollcë), me njollëzë të zezë në mesin e flatrës, me njollë të kuqe pranë këndit fundor dhe me një zgjatim ("bisht") të gjatë e pjesërisht të verdhë. Hapësirat e flatrave variojnë nga 55 - 85mm. Takohet rralë, kryesisht në mjedise gurore me bimësi të ndryshme e shkurre.


  • Mbreteria: Animalia
  • Tipi: Arthropoda
  • Klasa: Insecta
  • Rendi: Lepidoptera
  • Familja: Papilionidae
  • Lloji: Papilio
  • Specia: Papilio alexanor
  • Zbuluesi: Esper, 1799