Parada ushtarake

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Presidenti George H. W. Bush duke përshëndetur Norman Schwarzkopf Jr. në rrugën e paradës.

Një paradë ushtarake është një formacion i ushtarëve, lëvizja e të cilëve kufizohet nga manovra me urdhër të afërt të njohur si marshim. Parada të mëdha ushtarake mbahen sot në festa të mëdha dhe ngjarje ushtarake në mbarë botën. Paradat masive mund të kenë gjithashtu një rol për qëllime propagandistike, duke u përdorur për të shfaqur forcën e dukshme ushtarake të një vendi.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]