Jump to content

Patatja e skuqur

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Patate të skuqura

Patate të skuqura janë patate të prerë në shkopinj dhe më pas të skuqura thellë. Ato shërbehen të nxehta, të buta ose të freskëta, dhe në përgjithësi hahen si pjesë e drekës ose darkës ose vetvetiu si rostiçeri, dhe ato zakonisht paraqiten në menutë e restoranteve diner, ushqimeve të shpejta, pijetore dhe bare. Zakonisht ato janë të kripura dhe, në varësi të vendit, mund të shërbehen me ketchup, uthull, majonezë, salcë domatesh ose specialitete të tjera lokale.