Paul Gaugin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
link= http://sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Sigurimii_i_cil%C3%ABsis%C3%AB9 Ky artikull apo seksion është jo i plotë ose me cilësi të dobët. Mund të ndihmoni Wikipedian duke e përmirësuar!
Ky artikull duhet të përmirësuar në:  Nuk ka përmbajtje të mjaftueshme, Pa kategori --Liridon (diskutimet) 2 korrik 2015 15:13 (CEST)
Paul Gauguin më 1891

Paul Gauguin (1848-1903) - Një nga figurat më interesante në historinë e pikturës, veprat e tij u zhvendos nga Impresionizëm (braktisur shpejti) në një simbolikë gjallë dhe e fuqishme, siç mund të shihet në 'pikturat e polinezian' e tij. Matisse dhe Fauvism nuk mund të kuptohet pa veprat e Paul Gauguin.