Pein

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Përshkrim i personazhit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pein është lider i Akatsukit, dhe gjithashtu nxënës i Jirayas. Ai ka jutsu të veçanta dhe ne seri ai është shfaqur ne shume forma. Ai ka jutsu si : summening jutsu (teknika e therritjes), Rinnegan etj. Thuhet se është aq i forte sa mund ta mund dhelprën me nënte bishta. Ai ka gjashtë forma d.m.th gjashtë peina, me fuqi te jashtë zakonshme, por ata i mund Naruto.

Historiku[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nagato, i njohur ndrysh dhe si Pain (jap. Pein, Dhimbje), ishte lideri i njohur i Akatsuki dhe Amegakure dhe një antagonist i rëndësishëm ndër seri. Duke ìu referuar si "Lider" nga gjithë anëtarët e Akatsuki-t, përveç Konan, ai drejtonte aksionet e pjesës së mbetur të pjesëtarëve dhe kishte autoritetin në grup. Gjithsesi, ai bashkëvepronte në mënyrë të fshehtë me Tobi, që në fakt është Madara Uchiha, themelusi i of Akatsuki.

Gjatë Luftë së Dytë Botërore të Shinobive, Nagato jetonte me prindërit në një fshat afër Amegakure. Një ditë dy shinobi të Konoha hynë në shtëpinë e tij për ushqim, duke e llogaritur të pabanuar banesën. Prindërit e Nagatos, duke besuar se do të vriteshin, morën të iknin dhe i ati qëndroj që të mund të arratisej Nagatoja me të ëmën. Duke pandehur ato si ninxha armiq, ninxhat e Konohës i vranë. Në inat e sipër, Nagato hapi Rinnegan-in e tij dhe i vrau sulmuesit. Ai e konsideron këtë si burimin e parë të madh të dhimbjes në jetën e tij.

Jetim, Nagato u soll duke shkuar shtëpi më shtëpi të kërkonte ushqim. Takoi një qen që quajti Chibi e më vonë, Konan-in dhe (J) Yahiko-n, që u bashkuan me të në luftën për mbijetesë. Një ditë, Chibi u vra nga zjarri mes ndeshjes së Hanzo-s me ato që do quheshin mandej Sannin-ët. Nagato e vuajti vdekjen e tij dhe i premtoj vehte se do ndryshonte botën (përvetsoi ëndrrën e Yahikos në fakt). Më pas, mbasi ndeshja mbaroi, jetimë ìa afruan Sannin-ëve. Në vend që të kthehej në Konoha me ekipin e tij, Xhiraja vëndosi t'i mësonte jetimët derisa t'ishin të aftë të kujdeseshin për vehten e tyre.

Pak pasi Xhiraja filloi të jetonte me to, Nagato me YahikonSoon after Jiraiya began living with the orphans, Nagato and Jahiko u sulmuan nga një ninxha i Iwagakure-s. Nagato e rihapi Rinnegan-in për të mbrojtur Jahiko-n, duke vrarë në vënd armikun. Kur Xhiraja e mori vesht, vëndosi t'i stërviste në ninxhutsu (arti i ninxhave). Nagato u prek nga vrasja që bëri, dhe i kërkoi Xhirajës ndihmë që të mbronte Konanin dhe Jahikon. Xhiraja i tha që të rritej dhe të përdorte sytë e tij që të gjente paqen në botë. Tre vjet më pas jetimët u bën ninxha të aftë, e Xhiraja u kthye në Konoha.

Me kohën nami i jetimëve i rá në vesh Xhirajës. Zakonisht binte në vesh vdekja e ndonjë kundërshtari të tyre ; më pas mori fjalë sikur të tre vdiqën. Në fakt, Nagato, Konan, dhe Yahiko filluan një kërkesë në gjetjen e paqes. Ato u bënë ninxha të Amegakures dhe mblodhën ndjekësa që ndanin të njëjtin mendim me to. Lideri i Amegakurea, Hanzō, e pa si kërcnim formimin e këtij grupi për udhëheqjen e tij dhe organizoi me formacionin Root të Konohës eliminimin e tyre. Gjoja se po diskutonte paqen, Hanzō i çoi Nagaton, Yahikon, dhe Konan-in në një pusí. Aty dëtyroi Nagaton të zgjidhte mes vdekjes së Konanit (që Hanzo kishte marrë peng) apo të vriste Jahikon. Duke mos dashur të dëtyronte Nagaton të zgjidhte, Jahiko u vetvra me një kunai që kishte në dorë Ngagatoja. Dukë dhënë shpirt, i tha Nagatos të mbijetonte sepse besonte tek fjalët e Xhirajes se ai ishte i duhuri për të gjetur paqen dhe të shpëtonte botën. Kjo ishte Burimi i dytë i madh i dhimbjes sipas Nagatos në jetën e tij.

Aftësi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rinnegan[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rannigani janë sy te veçante qe pein i ka. Kjo është aftësi e lindur (kei-gen-kai), e ngjashme me Sharingan dhe Byakugan. Ajo ka fuqi te tërheq dhe te shty me fuqi te papërmbajtshme, si një grop e zeze. Kete e përdor edhe kur lufton me sharinganin e Kakashit.

Teknika e therritjes[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pein ka përdorur shume her summening jutsun ose tekniken e therritjes, por ai nuk e ka therritur vetëm një lloj kafshe, si naruto bretkosen por shume lloje si : demi, kau, gaforrja, zogu etj. por me e veçanta është se kur i ka therritur kafshët kane pasur rinneganin si te peinit. Gjithsej janë gjashte peina te gjithë ata kanë një aftësi te veçante.