Jump to content

Pelagia noctiluca

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


  • Mbimbretëria: Eukaryota
  • Mbretëria: Animalia
  • Tipi: Cnidaria. Polipë apo meduza, me simetri rrethore dhe koloni polimorfe. Trupi prej dy shtresa qelizash dhe me kapsule hithërore (nematociste).
  • Mbiklasa: Medusozoa
  • Klasa: Scyphozoa. Meduza të mëdha. Buza e ombrellës me lobe.
  • Nënklasa: Discomedusae
  • Rendi: Semaeostomeae. Pjesa skajore e ombrellës është me lobe të vogla. Zgavra tretëse ka kanale rrezore, por pa kanal rrethor. Tubi gojor zgjatet me 4 krahë shumë të gjatë.
  • Familia: Pelagiidae
  • Lloji: Pelagia
  • Specia: P. colorata - P. noctiluca - P. panopyra - P. perla
Pelagia Nocticula në brigjet mesdhetare të ishullit Sicili