Permitiviteti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Permitiviteti është një matje se si një fushë elektrike ndikon, dhe në të njejten kohe ndikohet nga një mjedis dielektrik, ajo është e vendosur nga aftësia e një materiali të polarizohet në përgjigje të fushës, dhe duke pakësuar fushën elektrike totale brenda materialit. Kështu, permitiviteti ka të bëjë me aftësinë e një material për të përçuar (ose "lejuar") një fushë elektrike.

Kjo është e lidhur direkt me 'elektrik', i cili është një matje që tregon se sa lehtë një dielektrik polarizohet në përgjigje të një fushe elektrike.

Në njësitë SI, ε permitiviteti është matur në farad s per metër (F / m); suskeptibilitetin elektrik χ është pa përmasa. Ata janë të lidhura me njëri-tjetrin përmes

ku εr është permitiviteti relativ i materialit, dhe = 8.85… × 10−12 F/m është permitiviteti i vakumit.

Shikoni gjithashtu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lexime te metejshme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje te jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]