Pesë Shtyllat e Islamit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Pesë Shtyllat (ose Kushtet) e Islamit janë:

  1. Shehadeti - Deklarimi se nuk ka zot tjetër përveç Allahut, dhe se Muhammedi është i dërguari i Tij.
  2. Namazi - Të falurit pesë herë në ditë në kohë të caktuara.
  3. Agjërimi - Agjërim dhe vetë-kontrolli gjatë muajit të bekuar të Ramazanit
  4. Zeqati - Dhurimi i 2.5% i fitimeve të varfërve dhe nevojëtarve.
  5. Haxhi - Pelegrinazhi për në Mekë së paku një herë në jetë nësë ka mundësi.