Peshkarexha

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Peshkatorja ose peshkarexha është një anije e ndërtuar dhe e pajisur posaçërisht për peshkim. Ajo lundron në peshkore, pra në vende të veçanta në det ose në liqen ku zihet peshk.