Jump to content

Petraq Pilika

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Petraq Pilika, lindi më 3 qershor të vitit 1924, vdekur ne prill te vitit 2009, profesor, anëtar i Akademisë së Shkencave, Mësues i Popullit, qytetar nderi i Korçes.

Ai studioi në Fakultetin e Mekanikës në Institutin e Lartë Pedagogjik. Ai dha një ndihmesë të madhe në krijimin dhe konsolidimin e shkollës shkencore shqiptare të matematikës. Është autor i shumë artikujve shkencorë. Njihet si autor i teksteve, “Teoria e funksioneve të ndryshorit real”, “Teoria konstruktive e funksioneve”, etj.