Petresh

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Fshati Petresh është një zone shumë pranë qytetit të Elbasanit, rreth 6 km në vije ajrore. Pema më e përhapur e kësaj zonë është qershia. Karakteristike tjetër është dhe vendosja e shume antenave transmetuese radiotelevizive, telefonie celulare, radio komunikuese, etj, pasi kjo pike është rreth 480 m mbi nivelin e detit, dhe nga këtu mbulohet me sinjal i gjithë qyteti dhe me tej. Ky fshat ndodhet përgjatë rrugës Elbasan-Tiranë në kilometrin e 19 nga Elbasani. Dikur pika nga ku kryhen transmetimet e ndryshme radio, tv celulare, etj, ka qene një zonë ushtarake kundërajrore strategjike. Ky fshat veç qershisë njihet dhe për prodhimin e ullinjve, fikut, etj.