Jump to content

Picallë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Picalla
{{{postal_code_type}}}
1028

Picalla është një fshatkomunën Petrelërrethin e TiranësShqipërisë.

Fshati gjendet rreth 8 kilometra në jug të Tiranës, pas kodrave të Liqenit të Tiranës. Fshati Picallë ka një sipërfaqe prej 10km2 dhe ndodhet 110 metra mbi nivelin e detit. Ai shtrihet në brigjet e lumit Erzen në anën veriore të lumit. Kufizohet me fshatin Stermas në lindje, me fshatin Dumje në jug, me fshatin Arbanë në perëndim ndërsa pas kodrave të fshatit në veri ndodhet qyteti i Tiranës.

Fshati ka klimë nëntropikale-mesdhetare me dimër të ftohtë dhe verë të nxehtë. Shtrirja përgjatë lumit Erzen ndikon që vera të mos jetë e nxehtë, me temperaturë mesatare të korrikut 24 °C, ndërsa dimri i ftohtë, por jo me temperatura shumë të ulta, për arsye se kodrat përrreth e mbrojnë nga erërat e ftohta te veriut. Temperatura mesatare e janarit shkon ne +7° Celsius. Në vit bie rreth 1 189 mm shi.