Portal:Ekonomi/Biografi e zgjedhur

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Frédéric Bastiat

Claude Frédéric Bastiat (29 qershor 180124 dhjetor 1850) ishte teorist liberal-klasik francez, ekonomist politik dhe anëtar i asamblesë franceze. Është i njohur për zhvillimin e konceptit të rëndësishëm ekonomik të kostos oportune, dhe për shkruajtjen e të famshmit Tregim i Dritares së Thyer (Parable of the Broken Window). Idetë e hedhura dhe formuluara nga Bastiati janë sot një themel i rëndësishëm për lëvizjet libertariane, për ekonominë e tregut të lirë, dhe shkollën austriake të ekonomisë.

Lexo më tej...