Jump to content

Portal:Fieri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
redakto 
Portali Fieri
Mirë se na kini-vini në portalin
F I E R I
Kjo faqe shërbenë si ndihmë për kërkimin dhe krijimin e artikujve mbi dhe për
FierinWikipedia.
redakto 
Artikulli i muajit
Apolonia është qyteti antik në Shqipëri ndër më të mëdhenjtë në pellgun e Adriatikut dhe më i përmenduri ndër 30 qytetet e tjera, me të njëjtin emër, të kohës antike. Është themeluar rreth fillimit të shek të IV p.e.s. Gërmadhat e Apolonisë janë zbuluar në fillim të shek XIX. Gjurmët më të hershme arkeologjike janë disa objekte të kohës së hekurit, tipike të kulturës ilire. Nga shekujt e parë të jetës së qytetit ruhen disa mbeturina të murit mbrojtës dhe të një tempulli arkaik kushtuar Artemisit, hyjneshës më të adhuruar të apoloniatëve. Në vitet 1824-1838, në këtë qytet, ka zhvilluar kërkime një mision arkeologjik francez, më vonë kërkimet janë bërë nga arkeologët shqiptarë. Ndërsa vitet e fundit, nga një mision i përbashkët shqiptaro-francez.>>>
redakto 
Fotografia e muajit

Pamje e Myzeqesë nga Apollonia
redakto 
A e dini se
redakto 
Fieri Temat
redakto 
Burime interneti
redakto 
Këndi yt
  • GUZHINA - Arti i Gatimit [1]
  • Radio FIERI [2]
  • Vlerësimi dhe harta e rreziqeve gjeologjike të Ballkanit [3]
redakto 
Portala të ngjashëm

Berati  Bujanoci Dibra  Durrësi  Elbasani Ferizaji  Fieri  Gjakova Gjilani  Gjirokastra  Korça Kukësi  Kumanova  Lezha  Medvegja  Mitrovica  Peja  Plava  Presheva  Prishtina  Prizreni  Tirana  Tregu i Ri  Tivari  Shkodra  Shkupi  Ulqini  Vlora

Fresko kujtesën e serverit