Portal:Kosovë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Hyrja

Emblem of the Republic of Kosovo.svg
Emblem of the Republic of Kosovo.svg

Kosova (emri historik Dardania) është një shtet në gadishullin Ballkanik.

Ky shtet shtrihet në një sipërfaqe prej 10.887 km katror dhe është i ndarë në 7 rajone të ndryshme. Rajonet që e përbëjnë Kosovën janë: Prishtina, Peja, Gjakova, Mitrovica, Prizreni, Ferizaji si dhe Gjilani. Kryeqyteti dhe qyteti më i madh është Prishtina. Prishtina është njashtu edhe selia e institucioneve shtetërore, si dhe qendra kryesore ekonomike, edukative dhe politike. Republika e Kosovës ka shpallur pavarësinë më 17 Shkurt 2008 dhe deri tani është njohur nga më se 102 shtete anëtare të OKB-së.

Artikulli i muajit

Vokrri
Në vitet '80-ta Fadil Vokrri arriti kulmin e karrierës se tij. Ai e filloi karrierën e tij si futobollist me "KF Llapi" të Podujevës dhe më vonë kaloi tek "KF Prishtina" dhe luajti për një periudhë edhe me "KF Partizani" i Beogradit. Ai pati mundësi të arrinte edhe më shumë në karrierën e tij. Në vitin 1987 klubi i futbollit "Juventus" ishte i interesuar për të dhe i propozoi nënshkrimin e një kontrate disa vjeçare. Në atë vit Fadil Vokrri ishte vlerësuar si futbollisti më i mirë i vitit në Jugosllavi. Miroslav Blazheviq, ish-trajneri i "KF Prishtina" e vlerësonte Fadil Vokrrin si sulmuesin e qendrës më të mirë në Jugosllavi. Mirëpo, në atë kohë Fadil Vokrri u thirr për të kryer shërbimin e detyruar ushtarak. Sipas ligjit jugosllav, sportistët jugosllavë nuk mund të luanin jashtë Jugosllavisë në qoftë se ata nuk kishin kryer shërbimin e detyruar ushtarak përpara moshës 27 vjeçare ...

Fotografia e zgjedhur

Vetmia në kaosin e botës së hekurit të ftohtë

Vetëm para, nëpër 81-shin deri te Republika

A e dini se

... më 3 qershor 1999 – Qeveria e Slobodan Milosheviqit pranoi planin ndërkombëtar të paqes për Kosovën. NATO-ja shpalli se bombardimet ajrore do të vazhdojnë derisa 40 mijë ushtarët serbë të mos tërhiqeshin tërësisht nga Kosova.

Radio Televizioni i Prishtinës, ose RTP, ishte radio televizioni i parë shqiptar i Kosovës. Emitimi i programeve nga ky televizion u ndërpre me masa të dhunshme të ndërmarrura nga qeveria serbe në vitin 1990.

Radio Prishtina filloi punë menjihere pas luftës së dytë botërore më 1945-në Prizren, pastaj u transferua në Prishtinë. Pas luftës në Kosovë materiali dhe ndërtesat e Radio Televizionit të Prishtinës janë nën administrimin e Radio Televizionit Kosovës. ...

Lajmet e Kosovës

  • Hillari Clinton arriti në Kosovë. [1]
  • Autoritet e Serbisë konfirmuan gjetjen e një varreze masive me trupat e 250 shqiptarëve, në Rashkë. [2]
  • Barack Obama i kërkoi Sllovenisë të ruajë praninë e saj numerike në Kosovë... [3]
LajmeRTK - gjallë

Jetëshkrimi i zgjedhur

Fatmir Sejdiu (1951) është profesor, politikan dhe kryetari i dytë i Kosovës. U lind më 23 tetor 1951 në Pakashticë, komuna e Podujevës, Kosovë. Shkollimin fillor dhe të mesëm i ka mbaruar në Podujevë. Ka mbaruar Fakultetin e Drejtësisë në Universitetin e Prishtinës1974, ku ka kryer edhe studimet pasuniversitare. Po në këtë Universitet ...

Citate

Fëmijët mësojnë atë që përjetojnë!
Dr. Don. Lush Gjergji

Lista

Klikoni mbi shenjën "Triangle blue icon.svg" për të parë të gjitha kategoritë:

Kategori