Portret i Harruar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Portret i harruar, ose ndryshe Portreti i Nënës është një pikturë në pëlhur punuar me akrilik nga Gani Gashi e punuar në vitin 2008. Është ndër veprat kryesore të tij.  

Portret i harruar është portreti i nënës së tij. Kjo pikturë varet sot në atelen e piktprit dhe ka dimensione (150x110 cm).


Informacione mbi pikturen[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Permasat e saj jane 150 x 110 cm (4 x 3 feet). Origjinalja ndodhet ne Atelen e tij në fshatim Mramori komuna e Prishtines, ku ze nje siperfaqe te konsiderueshme murale. Me shkeputje me ore te gjata, dhe punime disa minuteshe mbi pikturen, Gashit iu deshen plot 1 vite per ta perfunduar. Thuhet se zgjati kaq shume, për arsye se ai ishte në moshë 8 vjeç kur i vdiq e ëma gjatë lindjes së dy binjakëve (të cilët edhe ata vdiqen), dhe ngase nuk ka asnjë foto të saj e kishte shumë të vështir ta portretizonte portretin e saj.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]