Posta

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një ndërtesë postale në Tiranë në vitin 1988

Posta është një sistem organizacional i cili në bazë si funksion ka mbledhjen e letrave (të formateve dhe peshave të ndryshme) nga qendra të caktuara (të cilat janë të vendosura nga vetë posta) dhe shpërndarja e tyre gjer tek caku i fundit - individi ose instituti përkatës.

- Posta sot nuk ka vetëm rolin e mbledhjes dhe shpërndarjes së letrave, por kryen një sërë funksionesh financiare dhe organizative.

Shërbimet postale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Llojet e postave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Historia e postës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shërbimi i mirëfilltë postar u krijua në qendrat e mëdha të Evropës në shekullin XV si domosdoshmëri e mbajtjes së marrëdhënieve tregtare mes tyre.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje te jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]