Pushimet dimërore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Pushimet dimërore janë pushime që i referohen pushimeve gjatë stinës së dimrit në ato zona ku dimri ka temperatura të ulëta ose ekstreme dhe vera ka temperatura të ndërmjetme. Megjithatë, në shumicën e vendeve të botës, pushimet verore dhe pushimet dimërore nuk e përjashtojnë njëra tjetrën, madje duke pasur në këto raste të dyja pushimet. Pushimet dimërore kanë ndikim në kursimet ekonomike për qeveritë vendore duke mos u detyruar të ngrohin institucionet publike ose private gjatë dimrit, si shkollat dhe institucione tjera arsimore si dhe duke lejuar nxënësit, studentët dhe familjet e tyre të udhëtojnë drejt destinacioneve turistike.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]