Pylltaria

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Pylltaria është degë ekonomike që merret me kultivimin e drujëve industrial dhe përpunimin e tyre si lëndë e parë apo produkte gjysmë finale.

Pjesa e sipërfaqes së tokës e mbuluar nga pyjet të një hapësire matet me përqindje e hersit të sipërfaqes pyjore dhe sipërfaqes totale të hapësirës së cakuar.