Jump to content

RSS

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

RSS (shkurtesa për Really Simple Syndication në shqip "Shpërndarje e thjeshtë e vërtetë") është një teknologji e cila u mundëson përdoruesve abonimin e përmbajtjeve të webfaqeve apo pjesë të tyre.

Përmbajtjet (artikujt) e reja të webfaqeve mund të lexohen në kompjuterët e abonuesve posa të publikohen ato në Internet.

SYNDICATE-në gjuhën angleze në këtë kontekst përdoret për shpërndarjen e informatave deri te shfrytëzuesi.

RSS-paraqet pra një mundësi për t'u abonuar ne rrjedhën e lajmeve dhe funksionon ngjashëm sikurse kur abonohemi në një reviste qe ju vjen periodikisht por ne cend se te arrij fizikisht ne kutine e postes,cdo muaj kur kjo reviste publikohet,dërgohet permes"RSS readers'apo lexuesve RSS sa herë që website favorit të jetë freskuar me informata të reja.

Te të gjitha faqet qe publikojnë informata në formatin RSS adresa e këtij dokumenti dallohet me logon standarde per RSS.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]