Radio Televizioni i Vojvodinës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Radio Televizioni i Vojvodinës është transmetuesi publik rajonal në provincën e Vojvodinës . Selia e tij është në Novi Sad .

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Selia e Radio Televizionit të Vojvodinës, para dhe pas bombardimeve të NATO-s në 1999

Dikur ishte i njohur si Radio Televizioni i Novi Sadit ( serbisht: Радио Телевизија Нови Сад (РТНС) / Radio Televizija Novi Sad ( RTNS )). Shërbimi televiziv u lançua në vitin 1975 në bazë të transmetuesve reletë rajonal të Radio Televizionit të Beogradit . Në vitin 1992 Radio Televizioni i Novi Sadit, së bashku me Radio Televizionin e Beogradit (RTB) dhe Radio Televizionin e Prishtinës (RTP), u bënë pjesë e Radio Televizionit të Serbisë, me RTNS që shërbente si filial i rrjetit për Vojvodinën duke ofruar programe shumëgjuhëshe përveç programeve kombëtare të RTS-së. programet.

Në vitin 1999, studiot e RTNS në lagjen Mišeluk të Novi Sadit u bombarduan dhe u shkatërruan nga forcat ajrore të NATO -s. Pas luftës, RTNS u zhvendos në ndërtesën e re në qendër të qytetit .

Në maj 2006, Radio Televizioni i Serbisë (Shërbimi Publik i Serbisë), me seli në Beograd, përfundoi shërbimet e tij lokale në Vojvodinë dhe me riorganizimin e shërbimeve të transmetimit, Radio Televizioni i Vojvodinës (Shërbimi Publik i Vojvodinës), me seli në Novi. Sad, tani u formua në bazë të RTNS-së së vjetër dhe pjesë e zyrave të RTS për rajonin.

Gjuhët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Radio Televizioni i Vojvodinës prodhon programe në 8 gjuhë: serbisht, hungarisht, kroatisht, sllovakisht, rusinisht, rumanisht, romisht dhe, që nga viti 2011, gjermanisht .

Disa shfaqje televizive janë përkthyer edhe në gjuhën e shenjave . Përveç kësaj, transmetohen versione me titra serbe të programeve në gjuhën angleze të Deutsche Welle-s .

Radio[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

RTV ka këto kanale radiofonike:

 • Radio Novi Sad 1 (Радио Нови Сад 1), në serbisht
 • Radio Novi Sad 2 (Радио Нови Сад 2), në hungarisht
 • Radio Novi Sad 3 (Радио Нови Сад 3), në kroatisht, sllovakisht, rusinisht, rumanisht dhe romisht

Televizioni[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kanalet aktuale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Radio Televizioni i Vojvodinës 1 (Радио телевизија Војводине 1), në serbisht.
 • Radio Televizioni i Vojvodinës 2 (Рaдио телевизија Војводине 2), në serbisht dhe në gjuhët e pakicave.

Kanalet e dikurshme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1999 deri në 2006[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Para transformimit të televizionit në Radio Televizion të Vojvodinës, Radio Televizioni i Novi Sadit kishte dy kanale:

 • TV Novi Sad 1 (TV Novi Сад 1)
 • TV Novi Sad 2 (ТВ Нови Сад 2)

Para vitit 1999[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Para bombardimeve të NATO-s, Radio Televizioni Novi Sad kishte dy kanale:

 • TV Novi Sad (ТВ Нови Сад)
 • TV Novi Sad plus (TV News Сад plus)

Programimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ndërkombëtare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Emri origjinal Emri lokal Origjina
Tarzán Tarzan</br> Tarzani
Shtetet e Bashkuara
Vëllezërit Karamazov Браћа Карамазови</br> Braća Karamazovi
Rusia
Les Jurés Doba Zochina</br> Doba zloçina
Franca
Frasier Frejger</br> Frejzer
Shtetet e Bashkuara
Asgjë shumë e mirë për një kauboj Каубоју никад удовољити</br> Kauboju nikad udovoljiti
Kanadaja
Rachael Ray Rejchel Rej</br> Rejçel Rej
Shtetet e Bashkuara
La tassinara Taksitë</br> Taksistkinja
Italia

Vendase[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Čarde na Dunavu [1]
 • Kuhinjica [2]
 • Njuškanje [3]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ "Čarde na Dunavu". Radio-televizija Vojvodine (në serbisht). Arkivuar nga origjinali më 2012-06-21. Marrë më 2012-06-15.
 2. ^ "Kuhinjica". Radio-televizija Vojvodine (në serbisht). Arkivuar nga origjinali më 2012-05-21. Marrë më 2012-06-15.
 3. ^ "Njuškanje". Radio-televizija Vojvodine (në serbisht). Arkivuar nga origjinali më 2011-05-02. Marrë më 2012-06-15.