Reaksione ekzotermike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Reaksione ekzotermike janë ato reaksione që shoqërohen me çlirim energjie që do të thotë se energjia e çliruar gjatë krijimit të lidhjeve të reja kimike është më e madhe se energjia e marrë për shkëputjen e lidhjeve të vjetra. Reaksionee ekzotermik jane : a) Te gjitha reaksionet e djegies b) Te gjitha reaksionet e bashkimit Si dhe frymemarrja e gjallesave eshte proces ekzotermik.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Reaksion termokimik