Recto-verso

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Majtas nga e djathta - verzioni i librit në gjuhën Angleze
Djathtas nga e majta - verzioni i librit në gjuhën Arabe

Recto- verso - dupleks: rekto në anën e djathtë të faqes së librit apo pamfletit, Verso - djathtas. Një fletë , rekto ka kuptimin e parë, Verso – ana e pasme e tabakut të shtypur . Njëra nga format e shtypit sigurues, është edhe shtypi recto - verso . e ka zanafillën në tabakun e shtypur grafik ( recto ) dhe e kundërta ( verso )[1].

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Martyn Lyons (2011). Books A Living History. Getty Publications. pp. 21. ISBN 978-1-60606-083-4.