Jump to content

Reka e Gjakovës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Reka e Gjakovës është një trevë etnografiko - gjeografike e Kosovës. Reka e Gjakovës përfshin Rekën e Mirë si dhe Rekën e Keqe.

Reka e Mire shtrihet nga lumi Erenik përgjate maleve të Junikut, Strellcit e deri në qytetin e Pejës. Këto fshatra të kesaj treve gravitojnë në qytetet Gjakovë, Deçan dhe Pejë.

Reka e Keqe përfshin grumbullin e fshatrave nga rrezet e maleve të Junikut dhe Koshares, përgjate lumit Erenik deri në qytetin e Gjakovës. Fshatrat e kësaj treve gravitojnë në qytetin e Gjakovës.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]