Rilindja Demokratike Kombëtare

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Rilindja Demokratike Kombëtare
KryetarVesel Memedi
Data e krijimit2011
Shtypi/
Organizata e rinisë/
Spektri politik/
Pjesëmarrja ndërkombëtare/
Pjesëmarrja europiane/
Ngjyra zyrtareBardhë, Kuq dhe Zi
Faqja zyrtare e Internetit
www.rdk.org.mk

Rilindja Demokratike Kombëtare është parti politike shqiptare në Maqedoninë e Veriut.

RDK-ja është parti me orientim demokratik dhe kombëtar që synon afirmimin dhe ndërtimin e shoqërisë moderne dhe të sistemit demokratik sipas modelit të partive të qendrës se djathtë perëndimore.

Ideologjia e RDK-së bazohet në parimet e veprimit të rilindësve shqiptarë për liri, barazi dhe drejtësi të plotë për të gjithë qytetarët dhe bashkësitë kombëtare në Maqedoninë e Veriut.Subjekti të cilin ne e promovojmë sonte synon të çojë përpara amanetin e njerëzve më të ndritur të kombit tonë të periudhës së Rilindjes Kombëtare duke synuar të realizojë këto objektiva në mënyrë demokratike në një kohë të sfidave të mëdha në një vend të konfliktualitetit permanent dhe te paradokseve të mëdha.