Robert Fulton

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
  • Robert Fulton (14 nëntor 1765 - 24 shkurt 1815) ishte një inxhinier kolonial amerikan dhe shpikës i suksesshm. Në 1800, ai është autorizuar nga Napoleon Bonaparte për të hartuar "Nautilus", e cila ishte nëndetësja e parë në histori. Ai ka shpikur disa nga silurët e hershme detare në botë për përdorim nga ana e Marinës Mbretërore Britanike.