Rruga e Elbasanit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Rruga e Elbasanit është një nga rrugët tradicionale te Tiranes.

Përshkrimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pikënisja e rrugës se Elbasanit është kryqëzimi i ashtuquajtur te "Lodrat" ku lidhet unaza e Tiranes me rrugën e Elbasanit dhe vazhdon përmes rrugës se Qafës se Kerrabes ne drejtim te Elbasanit. Ne këtë rruge ndodhen disa Ambasada si psh ajo amerikane dhe zvicerane. Në krahun e djathte ndodhet dhe zyra e postes si edhe nga i njëjti krah ndodhet edhe Liceu artistik.

Po nga i njëjti krah ndodhete dhe shkolla e mesme te gjuhëve te huaja. Përballe ndodhet godine e filologjikut.