Saeva dupka

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Formimi i stalagmisë së Kalasë së Bardhë

Saeva dupka është një shpellë në veri të Bullgarisë pranë fshatit Brestnitsa, Lovech Province ( 43°2′N 24°11′E / 43.033°N 24.183°E / 43.033; 24.183 ). Shpella ka formuar natyrshëm 400 metra korridore dhe salla. Shpella ka pritur shumë shfaqje muzikore korale, falë kushteve të shkëlqyera akustike. Saeva dupka u emërua falë dy vëllezërve Seyu dhe Sae, që e përdorën atë si një vend fshehjeje gjatë pushtimit osman të Bullgarisë . Gërmimet e fundit kanë treguar që shpella ishte e banuar që nga koha romake . Saeva dupka është një nga 100 vendet turistike të Bullgarisë .