Scorpion

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Scorpion i quajtur ndryshe Hanzo Sasori Hasashi vinte nga një fis ninxhash Shiray Ryu. Babai i tij donte që i biri te mos kishte punë si vrasës dhe donte te kishte një familje. Scorpion vdes nga Sub-Zero në Mortal-Kombat Mythologies : Sub-Zero. Scorpion ringjallet dhe ndjek Sub-Zero në Mortal Kombat dhe e vret në dyluftim. Në Mortal Kombat 4 ai gënjehet nga Quan-Chi një shtrigan, sepse i ka thëne që fisi i tij është shkatërruar nga vëllai i Sub-Zero. E gjuan atë dhe vëllai i Sub-Zero i thotë se e shkatërroi Quan Chi. Pasi e takon fillon ta gjuaje dhe e ndjek në një ndërtese te vjetër. Në Aleancën e Vdekjes Quan Chis i dalin bodyguard 2 oni Drahmin dhe Moloch. Te 2 Onit e marrin dhe e hedhin në një shpirtnado e bere nga Shang Tsung. Në Mortal Kombat Deception ai rikthehet në jete dhe zotat e vjetër e përdorin si arme për te vrare mbretin dragua Onaga. Por vetëm me një kusht duke e rikthyer në jete fisin e tij. Në Mortal Kombat Armageddon ai ndjek hakmarrje kundër zotave sepse fisi i tij ishte si ai dhe kupton se fundin e botës e sollën djemtë e Argusit një zot, dhe Delia një magjistare, ai vritet nga Taven djali i Argus dhe Delias. Në fundin e botes kur vret Blaze-in ai është në cepin e piramidës së Argusit, fisi i tij kthehet në jete.

Skeda:MK1Scorpion.jpg
Scorpion, as depicted in John Tobias' comic