Sean Faris

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Sean Hardy Faris (I lindur më 24 Mars, 1982) është një aktor Amerikan, model, dhe producent.Ai është i njohur për rolet e tij si JakeTyler në Never Back Down, Kyo Kusanagi në The King of Fighters, dhe Rick Penning in Forever Strong.

Jeta dhe karriera

Faris u lind më 25 Mars, 1982, në Houston, Texas, i biri i Katherine(ne Miller) dhe Warren Stephen Faris.Familja e tij i përkiste klasës punëtore dhe kanë jetuar në një shtëpi të vogël në Houston; ai u shpërngul në Ohio në moshën 12 vjeçare, ku ai mori pjesë në Barbizon Modeling dhe aktroi në Cleveland.Më 1999, Faris konkuroi në Modelin Ndërkombëtarë dhe në Shoqatën e Talentit.Pas diplomimit nga shkolla e mesme Padua Franciscan në 2000, ai u zhvendos në Los Angjelos ,Kaliforni për ta ndjekur karrierën ë tij si aktorë.

Faris luajti në projekte të ndryshme, duke përfshirë dy shfaqje televizive, Life as We Know It, dhe Reunion, të cilat u anuluan para përfundimit të sezonës së tyre të parë.Ai gjithashtu luajti William Beardsley në Yours,Mine and Ours.

Faris u shfaq gjithashtu edhe në Sleepover me Alexa Vega në 2004.Faris ishte i nominuar për çmimin e Aktorëve të Rinj në 2004.Në 2007 Faris u rikthye për të punuar në tre filma,Forever Strong, Never Back Down dhe Brooklyn to Manhattan.Never Back Down u realizua më 14 Mars,2008, së bashku me dy filmat e tjerë të cilët u realizuan po ashtu në 2008.Aktualisht, Faris është duke prodhuar The Glass Eye së bashku me menaxherin e tij Dino May.

Në 2008, ai u zhvesh për revistën Cosmopolitan të Mbretëris së Bashkuar për një qëllim të mirë, duke përfituar zgjedhjën e tij të ndërgjëgjësimit të kancerit pankreatik.Po të njëjtin vitë, ai realizoi një film të shkurt të quajtur Manifest Destiny. Në 2010, Faris mori pjesë në tri episode të shfaqjes televizive The Vampire Diaries. Ai gjithashtu u shfaq në kopertinën e çështjes janar / shkurt të revistës amerikane Men’s Health, dhe ishte shitja më e lartë e magazinës në 2010.

Më 22 Mars, 2013, u njoftua që Faris do të interpretoj Oficerin e Policis të shtetit të Pensilvanis Gabriel Holbrook në Pretty Little Liars. Më 25 shkurt, 2014 është raportuar se Faris ka mar njërin ndër rolët kryesorë në Supernatural:Bloodlines.

Filmografia

Film
Viti Titulli Roli Shenime
2001 Twisted Fernando Castillo
2001 Pearl Harbor Danny's gunner
2001 The Brotherhood II John Van Owen Direct-to-video
2004 Sleepover Steve Phillips
2005 Yours, Mine and Ours William Beardsley
2008 Manifest Destiny Josh Short film
2008 Never Back Down Jake Tyler
2008 Forever Strong Rick Penning
2009 Ghost Machine Tom
2010 The King of Fighters Kyo Kusanagi
2011 The Lost Valentine Lucas Thomas Television film
2011 Freerunner Ryan Also executive producer
2012 The Truth in Being Right Jake Film i shkurt; gjithashtu producent ekzekutiv
2012 Stash House David Nash
2012 Christmas with Holly Mark Nolan Television film
2013 Lost for Words Michael Also executive producer
2013 Pawn Nick
2013 NYC Underground Logan Direct-to-video
2015 The App Vic Becklett post-production
2015 Avouterie Samuel Deuprey post-production
Television
Viti Titulli Roli Shenime
2001 Undressed Darren 4 episoda
2002 Even Stevens Scott Brooks Episoda: "Where in the World Is Pookie Stevens?"
2002 House Blend Chris Reed Television pilot
2002 Maybe It's Me (TV series) s'ka Episoda: "The Prom Episode: Part 2"
2002 Smallville Byron Moore Episoda: "Nocturne"
2003 Eve (U.S. TV series) Chip Episoda: "Player Down"
2003 One Tree Hill (TV series) High school guy Episoda: "The Search for Something More"
2004 Boston Public Troy Mooney Episoda: "Chapter Seventy-Nine"
2004–2005 Life as We Know It Dino Whitman Main cast; 13 episoda
2005 Reunion (TV series) Craig Brewster Main cast; 13 episoda
2010 The Vampire Diaries Ben McKittrick 3 episoda
2011 Leverage (TV series) Shelley 2 episoda
2013–present Pretty Little Liars (TV series) Officer Gabriel Holbrook 14 episoda
2014 Supernatural (U.S. TV series) Julian Duval Episoda: "Bloodlines"
Video lojra
Viti Titulli Roli Shenime
2011 Need for Speed: The Run Jack Rourke Zeri

Çmimet dhe nominimet

Viti Çmimi Kategoria Puna Rezultati
2005 Young Artist Award Best Performance in a Feature Film – Young Sleepover Kandidat/e
2007 Young Hollywood Award One to Watch, TheThe One to Watch Himself Fitues/e
2008 MTV Movie Award Best Fight (shared with Cam Gigandet) Never Back Down Fitues/e

Referimet

  • Biografia e Sean Faris[1]

Faqe shtesë

  • Sean Faris në IMDB[2]
  • Sean Faris në Twitter[3]