Senati Romak

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Senati romak ishte asambleja me e larte kushtetuese e Romes se lashte dhe aristokracise se saj. Me pushtete te ndryshme pergjate ekzistences se tij, Senati u themelua me themelimin e qytetit te Romes si Senati i Mbreterise romake dhe vazhdoi me Senatin e Republikes dhe Senatin e Perandorise dhe me vone me Senatin bizantin te Perandorise romake te lindjes.