Jump to content

Sergej Prokudin-Gorski

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Sergey Prokudin-Gorsky në vitin 1912

Sergey Prokudin-Gorsky (Rusisht: Серге́й Миха́йлович Проку́дин-Го́рский) lindi më 31 gusht 1863 në Murom, ishte kimist dhe fotograf rus.

Sergey u martua Anna Aleksandrovna Lavrova në vitin 1890, ku ata kanë pasur dy djem, Mikhail and Dmitri, dhe një vajzë, Ekaterina. Puna më e mirë i cili ka pasur gjatë jetës së tij ishte potreti me ngjyra të Leo Tolstoit.

Sergey vdiq më 27 shtator 1944 në Paris. Ai u varros në Sainte-Geneviève-des-Bois Russian Cemetery.