Shkrimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Sistemet e shkrimit sot në botë.
Disa sisteme shkrimi.

Shkrimi është paraqitja pamore e sendeve dhe mendimeve të shprehura në një gjuhë, duke përdorur shkronjat apo shenja të tjera. Shenjat e shkronjave janë shënime tingujsh, apo grup tingujsh, që përmblidhen në një alfabet. Pas përkthimit gojor, shkrimi është mënyra e parë e komunikimit mes njerëzve, dhe mjeti i parë i përdorur për ruajtjen dhe përçimin e të dhënave dhe informacionit.

Historia e shkrimit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shkrimi u shpik 3500 p.r.K dhe quhej kuneiform shkruhej ne pllaka balte me ane te kunjave.

Llojet e shkrimit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • të shkruarit përshkrues,
  • te shkruarit tregues,
  • të shkruarit parashtrues/shpjegues,
  • të shkruarit argumentues/bindës,
  • të shkruarit krijues ose artistik.

Llojet e shkrimit në kompjuterikë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kompjuteri ke dhoje te ndryshme Shkrimi.Ajo quhet Shkrim Digjital ose Digital Write.Ne kompjuter gjithashtu mund to shkosh ne programe te ndryshme qe jane per te shkruar e keshtu gjerash the mund te ndryshosh shkrimin.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]