Shqiptarët në Austri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

ShqiptarëtAustri (gjermanisht: Albaner in Österreich) përbëjnë një komunitet mërgimtarësh me rreth 35,000[1] deri 85,000[2] banorë, shumica e të cilëve vijnë nga Kosova, ndërsa një pakicë vjen nga Shqipëria dhe Republika e Maqedonisë. Sipas censusit të vitit 2001, në Austri jetojnë 28,212 folës amtarë të gjuhës shqipe.[3]

Në vitin 2017, në Austri jetonin 24,445 persona me shtetësi kosovare dhe 31,809 persona të lindur në Kosovë.[4][5] Numri i shqiptarëve nga Maqedonia llogaritet të jetë rreth 2,000.[6] Po atë vit në Austri jetonin 2,378 persona me shtetësi shqiptare dhe 3,861 persona të lindur në Shqipëri.[7][8]

Shqiptarë të shquar në Austri[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 Shiko dhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referencat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashmte[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]