Jump to content

Signatura e tabakut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Signatura e tabakut vendoset në çdo faqe të parë (prima) dhe në të tretën (sekunda) të çdo tabaku të librit. Shënohet me shkrim më të vogël se teksti bazë i faqes, a vendoset në këndin e majtë; afër numrit vjen edhe titulli i shkurër i librit (norma). Signatura e tabakut na ndihmon palosje të rregulltë, dhe kompletim sipas radhës te kompletimi. Tabaku i parë i librit nuk shënohet me signaturë, sepse në te është titulli dhe nuk ka nevojë më për sqarime. Te kompletimi për lidhje të fortë të librit është e nevojshme e dhe signatura në rikën (kurriz të tabakut), për arsye të mos përsëritjes së dy tabakëve të njejtë, apo mungesës së tabakëve[1].

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • 1. F. Mesaroš: Grafička enciklopedia (Tehnička knjiga, Zagreb)

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ 1