Sistemi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Sistemi (greq. σύστημα, sistima - bashkvendosja, ndërtimi, ndërthurja,) është një grumbull përbërësish që kanë lidhje dhe ndërveprojnë mes tyre si një njësi për të kryer një detyrë të caktuar. Sistemet organizohen dhe mbahen me anë të strukturave. Struktura është ndërtimi i brendshëm i një gjëje ose sistemi.

Llojet e sistemeve[redakto | përpunoni burim]

Sistem (ang.: System) në trajnimet e ekonomistëve merret edhe si: Tërësia e veprimtarive dhe masave të ndërmarra nga subjekti dhe te lidhura midis tyre te projektuara për të vepruar së bashku në arritjen e objektivit të planifikuar[1].

Shiko edhe[redakto | përpunoni burim]

Burimi i të dhënave[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ Kontrolli dhe Auditimi i brendshëm Archived 9 May 2007[Date mismatch] at the Wayback Machine. Gjon Ndreja, ITAP-Shqipëri dok. në internet, prill 2007