Sistemi i njohjes së fëtyrës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Portë e biletave automatike me sistem njohje të fytyrës në Stacionin Osaka Metro Morinomiya

Një sistem i njohjes së fytyrës është një teknologji e aftë të përputhë një fytyrë njerëzore nga një imazh dixhital ose nga një sekuencë video nga një bazedhënash fëtyrash. Kërkuesit aktualisht janë duke zhvilluar metoda të shumta në të cilat funksionojnë sistemet e njohjes së fytyrës. Metoda më e përparuar e njohjes së fytyrës, e cila përdoret gjithashtu për të vërtetuar përdoruesit përmes shërbimeve të verifikimit të ID-së, funksionon duke identifikuar dhe matur saktësisht tiparet e fytyrës nga një imazh i dhënë.