Jump to content

Sistemi shtetëror në Zvicër

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sistemi shtetërorZvicër

Sipas legjendes bashkësia e tillë zvicërane është kriuar më 1 gusht 1291. Për këtë shakë 1 gushti është ditë nacionale (dita e pavarsisë).

Në politikën e jashtme Zvicra ndjekë rrugën e politikës neutrale dhe për këtë merret edhe si shtet "neutral". Është antare e kombeve të bashkuara (OKB), Këshillit Evropian, EFTA-së, WTO-së, por jo edhe antare e Bashkësisë perendimore të Evropës (BE).

Incilet e shtetit janë : "CH" që nënkuptojnë shkronjat e para të emrit latinishtë Confœderatio Helvetica.